Hodnoty bilirubínu u novorodenca.

lulubinka
5. júl 2019

Ahojte, chcem sa spýtať keď ste museli ostať dlhšie v pôrodnici kvôli žltačke, merali vám bilirubin z krvi či stále len na koži.
Nám už aj z krvi a naposledy dnes ráno mal 260. Pri akých hodnotách vás prepustili.nas chce až pri 240.ja by som chcela už aj pri 250. Sestru vo februári s 250 v pohode pustili.

sorciera24
5. júl 2019

@lulubinka mojich pustili az pri hodnote 220...260 je dost vysoky

mogaa
5. júl 2019

@lulubinka záleží od lekára ako zhodnotí stav pacienta....to že niekoho prepustia pri nižších hodnotách alebo vyšších nie je podstatné.....vari chceš podpísať reverz pri 250 keď ťa bude lekár chcieť prepustiť pri 240?....záleží to od stavu pacienta ale aj od samotného lekára, nie od jednotlivých hodnôt....

lechtivka
5. júl 2019

Nám merali aj aj. Nadránom okolo 4 z koži sme mali 242 a potom o 5 hodin nato 278. Tak nás dali na fototerapiu na 12hod a znizila sa nam na 191 a vtedy nás pustili. Teraz sme boli na kontrole a mali sme 141.🙏

sense
5. júl 2019

Nas ked kleslo pod 240 v krvy, plus este chodili obden kontrolovat domov 3x (zijem mimo svk)

saurian
5. júl 2019

na kozi meraju len tie "zakladne" merania, akonahle su hodnoty vyssie, meraju z krvi. aj toho dovodu, ze ak je dietatko pod tym svetlom, casto na kozi nenameraju, tu je dolezite vediet hodnotu z krvi. pustaju okolo 180 + je tam kritérium ze uz nestupa nejaky cas (neviem kolko hodin presne. radsej tam budte dlhsie, pretoze vysoke hodnoty su nebezpecne (uvadza sa hladina okolo 400). potom po prepusteni sa este chodi merat k pediatrovi.... drzim palce 😉

saurian
5. júl 2019

a este som zabudla - tie hodnoty su aj od celkového stavu dietata (ci nie je dehydrovane a pod.) + je rozdiel v hodnotách "donoseneho" novorodenca a nedonoseneho - pri predcasniatkach su uz nizsie hodnoty rizikovejsie. tiez je dolezite kolko hodin ma dieta tu vysoku hladinu, a tiez v kolky den je aka hodnota (napr hodnota 250 v den po porode je velmi nebezpecna), a napr na 9ty den u donoseneho uz relativne v pohode....

lulubinka
autor
5. júl 2019

Malý je donoseny,zajtra má 9 dní.pije moje odsate mlieko a aj priberá.takze som rada že vás pri tých cca 240 pustili.z len teraz dúfať že to dostatočne klesne.a keď to ide dole tu kde som pod stresom,pomaly sa mi vytráca mlieko,tak verím že doma v pohode nabehneme poriadne na dojčenie a pôjde to ešte rýchlejšie.