Ahojte maminky, mame teraz dva a pol týždňa a zacal nám hnisat pupcek, stretli ste sa s tým niektorá? Doktorka to vyčistila dnes, ale zasa ked som prebalovala tak zahnisane, nechápem začalo to až teraz robiť, doteraz bol pupcek krasny.... Mate taku skúsenosť? Co vám pomohlo? Ďakujem
@sisi2212 nám doktorka povedala ze s detolom okolo pupceka a detský zasyp aviril.. Tam tiež hnusal ale potom keď odpadol tak už má pekné zahojene 🙂
ak ozaj hniśa,tak nijaký puder by som tam nedávala,nech to tam nekysne,vyčistiť liehom alebo peroxidom..
Ahoj, nám kázali potierat repikom.. 😊
@83lenka83 Betadine je skvelá vec,ale nie u detí...z letáku
Použitie sa neodporúča u predčasne narodených detí, novorodencov a dojčiat.
Predčasne narodené deti, novorodenci a dojčatá majú pri podávaní veľkého množstva jódu zvýšené riziko vzniku zníženej funkcie štítnej žľazy (hypotyreózy).
Použitie Betadine u ostatných vekových skupín detí sa má obmedziť na minimum, pretože pri podávaní veľkého množstva hrozí riziko vzniku hypotyreózy - zníženej funkcie štítnej žlazy. Váš lekár bude funkciu štítnej žľazy kontrolovať.
@janinah nikto môjmu nič nekontroloval a takuto liečbu mu indikovala pediatrička, nie som dr takze som ani nepatrala po tom či betadine môžu alebo nemôžu dojčatá, aj vitamín C ma užívať, nariadila primárka pre rizikových novorodencov a na letaciku je písané od troch rokov a môjmu som to začala dávať od jedného mesiaca.
Baby tak to davate dobre blbe rady. To je dieta ktore ma 20 dni a potrebuje nad problemom drobnohlad. Kamaratka mala zapal pupiku u syna v 10 dnoch, a bola s tym prijata na detsku pohotovost, boli nasadene ATB, a nechali si 14 dni so synom na JIS, pretoze hrozila sepse a smrt dietata. Pisala som autorke IP, ze by mala kontaktovat detsku pohotovost aby skontrolovali dieta.
Tak som bola s malym aj na pohotovosti, aj u pediatricky... Povedali, že čistiť liehom, len najhorsie, ze jemu sa tam vždy urobi taka ako chrasticka a ked mu to cistim, odlupne sa, a tým pádom znova dokola, zasa hnis, chrasticka...
My sme na pupcek davali iba 3% peroxid vodika. Trosku sme kvapli so striekackou po kupani a zachvilku to vysumelo. Utrela som to do sucha s tamponom. A nikdy sa nam to nezapalilo ani nebol s tym problem. Za cca 10 dni chrasticka sama odpadla.
Ten repik na pupcek je velmi dobry napad
Liehom potierať 🙂