Hnev a plač pri prezliekaní

luci767
13. sep 2020

Dobry den,
chcem sa opytat na skusenosti s hnevom a placom pri prezliekani a vymene plienky 11. mesacneho dievcata.

Ona ma celkovo obdobie, ze nevydrzi v ohradke sama ani kym idem na toaletu, to hned plac akoby ju rezali, ale nechapem kde je problem pri prezliekani.

Stale si aj sada ked jej menim plienku a ani jedno prebalenie nie je bez vyvadzania. Davam jej hracky aby sa chvilku zabavila, ale ona stale sa rozculi a place.

Je to normalne alebo kedy sa trochu upokoji?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirkava
13. sep 2020

@luci767 to aj moj syn. Ked sme sa obliekali, musela som zatvarat okna, lebo to bol rev na zive raty a tak som sa ponahlala, ze som bola spotena jak mys... 😉. Prejde ju to.... pevne nervy! 👍😊

luci767
autor
13. sep 2020

@viestta dakujem za utechu, ze prejde, len dufam, ze cim skor. Ona je zlata vacsinu dna, ale pri prezliekani je cert, tak ju ani nikdy nefintim, hlavne nech sa to lahko a dobre oblieka/vyzlieka

luci767
autor
13. sep 2020

@mirkava kedy to preslo syna? Presne, spotim sa ako potkan a pritom jej davam veci, co sa lahko obliekaju, nikde ju to nemoze tahat ani tlacit. Vyradila som tricka, co jej isli tazko cez hlavu, nech ju to nesticuje ale nic nepomohlo

mirkava
13. sep 2020

@luci767 to uz si presne mepamatam, uz ma 6 rokov. S tymi trickami si urobila dobre 👍😊.

erikad82
13. sep 2020

Moja má 8m a taktiež bojujeme pri prebalovaní a obliekaní... no čo treba nám len vydržať 🙂

luci767
autor
13. sep 2020

@mirkava ahaaaaa 🙂 tak len ticho zavidim, ze uz je taky velky. Hadam sa toho veku dockam so vsetkymi kablami na mieste

luci767
autor
13. sep 2020

@erikad82 aspon viem, ze nie je jedina, lebo ja nechapem, co ich tak vytaca a kym sa naucia rozpravat asi zabudnu, co ich rozculovalo 😂

mirkava
13. sep 2020

@luci767 😊👏 urcite, ale pamatam si ze to bolo tazke.... drzim palce

erikad82
13. sep 2020

@luci767 no presne 🙂 Ono časom prídu nato,že keď budú oblečené... až potom sa pôjde von... no nato treba čas,aby to pochopili... Sú to také obdobia,ktoré ako prídu odídu a príde zase niečo iné... 🙂

evkamotka
13. sep 2020

Pri prebalovani moze prestat vyvadzat az ked ju odplienkujes heh

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luci767
autor
13. sep 2020

@veronika4495 mozu si podat ruku s nasou malou. Ta ked obeduje a ma sediet tak to je nemyslitelne...

selest
13. sep 2020

Drzim ti palce aby sa upokojila. Nas sa neupokojil a to uz ma 2 roky. Kolkokrat mi tu aj hodinu beha nahy a ked ho chcem obliect tak vrieska a sije sebou. Horsie je ze sa uz vie aj sam vyzliect 😂ked mam s nim niekam.ist taknikdy neviem kedy tam prideme. A s plienkou je to to iste. Drzim palce

luci767
autor
14. sep 2020

@selest dufam, ze ju to prejde tak ako neustale nocne budenie, lebo inak ma asi porazi. Fintit ju moc nefintim, ale plienku jej musim menit, ved nechcem aby sa zaparila

ivangeline
14. sep 2020

Aj môj mal také obdobie. Potom utekal,keď trebalo prebalit. :D On to má ako srandu,lebo vidí silné emócie. Teraz počúva. 20m. Viac menej..

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ikissedagirl
14. sep 2020

mna by tiez nebavilo, keby ma niekto nadrapoval a prezliekal. som ale dospela, a trpezliva a trochu diskomfortu prezijem. aj babo prezije, a svoju nespokojnost vyjadri revom. nauci sa trpezlivosti. a cim skor sa nauci trpezlivosti, tym lepsie pre nu 🙂

luci767
autor
14. sep 2020

@veronika4495 to je u nas aj so spanim, partner vraj prespal celu noc a udajne on aj ja sme boli tichucko v ohradke alebo postielke a nasa mala zacne plakat ako keby som ju rezala ak sa na chvilu otocim, tak ja neviem, ci som ju rozmaznala ako sa hovori alebo co

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luci767
autor
14. sep 2020

@veronika4495 ja ju neporovnavam inak by som sa zblaznila, blabotat zacala velmi velmi neskoro a to jej stale rozpravam, spievam aj citam. Mna len mrzi, ked mi hovoria, ze s partnerom sme robili to, nerobili toto, spali celu noc. Mala ma nastaveny rezim, aj tak sa stale budi aj v noci, cez den neobsedi, tak neviem, ci robim nieco zle 🤷‍♀️

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikuska845
16. sep 2020

@luci767 môj syn to robí hlavne pri prezliekani.. Nerád sa oblieka vraj to ma po mne 😂.. A co sa týka prebaľovanie tiež sa mi furt krúti a neviem co tak mu dám stále niečo do ruky nech sa s tým hraje a tak vydrží pekne.

ckatka
16. sep 2020

@luci767 skus s nou normálne komunikovať. Hovoriť ako s partnerom. 11m dieťa rozumie viac ako si myslíš...
Povedz jej "vidim ze máš mokru plienku nechcem aby ta bolela ritka, toto dokončíme a vymeníme ju dobre?" Alebo ju posli po suchu (poloz ich niekam kde dociahne...). Alebo jej nechaj nech si vyberie z komody veci ktoré si chce obliecť. Nech proste pomáha...

luci767
autor
16. sep 2020

@ckatka ja viem, ze rozumie velmi vela, ked capka po skle na vitrine tak jej pekne hovorim, ze to nemoze, lebo sa rozbije a ona by sa porezala. Urcite nechape kazdemu slovu, ale vie, ze robi, co nema a vzdy to skusi znova.
Urcite ale vyskusam aj tvoju radu, aby si podrzala alebo vybrala plienku a aj veci mozem skusit, hoci ako ju poznam tak vytaha vsetko, ako ked so mnou sklada svoje ozehlene veci :D