Dobry den,
chcem sa opytat na skusenosti s hnevom a placom pri prezliekani a vymene plienky 11. mesacneho dievcata.
Ona ma celkovo obdobie, ze nevydrzi v ohradke sama ani kym idem na toaletu, to hned plac akoby ju rezali, ale nechapem kde je problem pri prezliekani.
Stale si aj sada ked jej menim plienku a ani jedno prebalenie nie je bez vyvadzania. Davam jej hracky aby sa chvilku zabavila, ale ona stale sa rozculi a place.
Je to normalne alebo kedy sa trochu upokoji?
Moja má 8m a taktiež bojujeme pri prebalovaní a obliekaní... no čo treba nám len vydržať 🙂
Pri prebalovani moze prestat vyvadzat az ked ju odplienkujes heh
@veronika4495 mozu si podat ruku s nasou malou. Ta ked obeduje a ma sediet tak to je nemyslitelne...
Drzim ti palce aby sa upokojila. Nas sa neupokojil a to uz ma 2 roky. Kolkokrat mi tu aj hodinu beha nahy a ked ho chcem obliect tak vrieska a sije sebou. Horsie je ze sa uz vie aj sam vyzliect 😂ked mam s nim niekam.ist taknikdy neviem kedy tam prideme. A s plienkou je to to iste. Drzim palce
Aj môj mal také obdobie. Potom utekal,keď trebalo prebalit. :D On to má ako srandu,lebo vidí silné emócie. Teraz počúva. 20m. Viac menej..
mna by tiez nebavilo, keby ma niekto nadrapoval a prezliekal. som ale dospela, a trpezliva a trochu diskomfortu prezijem. aj babo prezije, a svoju nespokojnost vyjadri revom. nauci sa trpezlivosti. a cim skor sa nauci trpezlivosti, tym lepsie pre nu 🙂
@veronika4495 to je u nas aj so spanim, partner vraj prespal celu noc a udajne on aj ja sme boli tichucko v ohradke alebo postielke a nasa mala zacne plakat ako keby som ju rezala ak sa na chvilu otocim, tak ja neviem, ci som ju rozmaznala ako sa hovori alebo co
@veronika4495 ja ju neporovnavam inak by som sa zblaznila, blabotat zacala velmi velmi neskoro a to jej stale rozpravam, spievam aj citam. Mna len mrzi, ked mi hovoria, ze s partnerom sme robili to, nerobili toto, spali celu noc. Mala ma nastaveny rezim, aj tak sa stale budi aj v noci, cez den neobsedi, tak neviem, ci robim nieco zle 🤷♀️
@luci767 môj syn to robí hlavne pri prezliekani.. Nerád sa oblieka vraj to ma po mne 😂.. A co sa týka prebaľovanie tiež sa mi furt krúti a neviem co tak mu dám stále niečo do ruky nech sa s tým hraje a tak vydrží pekne.
@luci767 skus s nou normálne komunikovať. Hovoriť ako s partnerom. 11m dieťa rozumie viac ako si myslíš...
Povedz jej "vidim ze máš mokru plienku nechcem aby ta bolela ritka, toto dokončíme a vymeníme ju dobre?" Alebo ju posli po suchu (poloz ich niekam kde dociahne...). Alebo jej nechaj nech si vyberie z komody veci ktoré si chce obliecť. Nech proste pomáha...
@ckatka ja viem, ze rozumie velmi vela, ked capka po skle na vitrine tak jej pekne hovorim, ze to nemoze, lebo sa rozbije a ona by sa porezala. Urcite nechape kazdemu slovu, ale vie, ze robi, co nema a vzdy to skusi znova.
Urcite ale vyskusam aj tvoju radu, aby si podrzala alebo vybrala plienku a aj veci mozem skusit, hoci ako ju poznam tak vytaha vsetko, ako ked so mnou sklada svoje ozehlene veci :D