Malý si drži hlavičku len na jednu stranu, akoby sa zaťahovala len do ľava, pritom stale menim polohy ked lezi, raz jedna a raz druha strana. Čo s tým? Ďakujem
@jana171218 aj nas malý keď bol babo tiež dával hlavičku len na jednu stranu, dokonca aj keď si už vedel hlavičku držať a bol na rukách. Tiež som mala obavy. Ale teraz ma 14 mesiacov a všetko je ok. Treba mu napr. hrkat hrkálkami na všetky strany aby si tu hlavičku otacal
Zdá sa mi to ešte skoro riešiť, no ak budeš, tak najprv smer pediater a potom ten ťa prípadne posle k rehabilitačnej lekárke, a ak bude treba (ak to tak dr. zhodnotí), budeš chodiť s malým na cvičenie/rehabilitáciu a cvičiť aj doma ako ti ukážu, aby sa mu spevnilo svalstvo a odstránili problemy.
Nám ortopéd radil cvičiť s malým na brušku a ako už bolo spomenuté vyššie, upútavťa ho zvumi alebo aj svetielkami na tú stranu, ktorej sa vyhýba.
@jana171218 urcite navstivit odbornika, aby mu to tak nezostalo, cvicit a cvicit presne cvicenia co poradia na rhb
spomen pediatricke a nech ta pripadne posle k rehab lekarke. moze mat skrateny krcny sval z polohy v bruchu (torticollis). da sa to v pohode vycvicit, len je dobre zacat co najskor, ide to lahsie a aj babo sa menej brani.
@jana171218 smer pediater poradí nejaké cviky
riešili sme to u dcéry... cvičili sme a po čase bolo Ok...
@jana171218 aj ja som to riesila u oboch dcer. Skrateny krcny sval - torticollis, najcastejsie z polohy v brusku. Najprv na to upozori pediatricku pri najblizsej poradni.. Zhodnoti vaznost stavu a odosle s vymennym listkom k rehabilitacnej lekarke. Ak to ta potvrdi, s dietatom sa intenzivne do roka cvici vojtova metoda. Rehabilitacna sestra ti ukaze cviky, ktore uz cvicis doma s dietatom tak 3- 4x denne. Netreba to zanedbat, aby mu neostalo nespravne drzanie tela a v buducnosti nemal napr. skoliozu. Cvicenie sprevadza casto intenzivny plac dietata. Treba to vydrzat, dieta je este male a nebude si to pamatat. Moje obe dcery su uz ok .. a nic z toho obdobia si nepamataju..Drzim prsty
Jedno moje z dvojiciek to takto malo, tiež sme si to všimli zhruba v takom veku, určite by som na to upozornila pediatra, nás nám doporučil rehabilitačnu sestru, ktorá nám to doma rozmasirovala, synček už má tri roky a ma trosku aj hlavičku zlezanu, našťastie to nebol zacviknuty nerv ale len stuhnuté, pretože sa v bruchu pucili, verím, že to tiež nebude váš prípad a držím palce 😊
Ma 5 tyzdnov