Hľadá sa rekordwomanka v dojčení

ciriklora
9. dec 2018

Žienky, viem, že nadpis je nezmysel, lebo dojčenie nie je žiadna súťaž. Mamina sa na mne smeje koľko dojčím (ja sa inak smejem tiež) a že mám dať otázku, kto dojčil najdhšie. Dá sa to chápať ako doba dojčenia jedného dieťatka aj nepretržité dojčenie viacerých detí. Obidvoje ma zaujíma🙂)
Ďakujem

markaterka
10. dec 2018

@ciriklora ja poznám ženu, ktorá dojčí už 11 rokov... Nechápem ako to zvláda, ale dojčí. Má sedem detí, najstaršie 11 rokov, najmladšie pár mesiacov.

dskjhfdlkdjhl
10. dec 2018

@ciriklora Starsiu dceru som kojila 3 roky a 9 mesiacov, mladsiu takmer 5 rokov, ale mam medzi nimi velky rozdiel, takze to nebolo nepretrzite.

miriam439
10. dec 2018

@ciriklora Ja poznám ženu, ktorá kojila prvého syna vyše 6 rokov, viem, že keď mal nastúpiť do 1.rocnika, ešte ho kojila, potom už neviem, či pokračovala alebo nie.

st44
10. dec 2018

Ja som kojila skoro 2 mesiace a potom uz nic. 😕

sissy27
10. dec 2018

@ciriklora minule som čítala článok o matke, ktorá hrdo dojčí svoju 9 ročnú dcéru, pričom priznáva, že už to nie je o materskom mlieku, ale len o pocite... Skúsim to nájsť.
Budem za hnusnú, ale pre mňa už čistá úchylka.

meandbaby
10. dec 2018

Ja kojim 3 roky a 9 mesiacov a cakam dalsie takze zrejme potiahnem min 6 rokov.Ale tu starsiu len pred spanim, t.j. raz denne max 2x.Kratko.

ciriklora
autor
10. dec 2018

@markaterka @meandbaby @sissy27 @st44 @miriam439 @dskjhfdlkdjhl zienky dakujem, je to prijemne, ze v par vetach sa tu zisli take dlhoveke dojciace matky (st44 dakujem aj za ten dvojmesacny udaj🙂, aj ked neviem pozadie). Clanok inak zaujimavy🙂

st44
10. dec 2018

@ciriklora mala som malo mliecka tak prvy mesiac aj mala pomaly priberala, a druhy mesiac spolu kojenie + umele mliecko. A potom chcela uz len flasu. Z tej jej tieklo rychlejsie 😀

banana10
10. dec 2018

Dojcim nepretrzite uz 5 rokov a 2 mesiace. Syna som odstavila po narodeni malej. Syn sa dojcil skoro tri roky a dcera sa dojci uz vyse dvoch rokov.

deedol
10. dec 2018

@ciriklora a ty kolko uz kojis? 🙂

inffinity
10. dec 2018

Aj moja stale cicme 😀 mela ted v novembri 4roky 🙈🙈🙈 ale jen vecer

ciriklora
autor
10. dec 2018

ja cez 8 rokov dve deticky nepretrzite. Nechcela som nasilne odstavovat, kym by som nemala dovod..prve dieta cez 3 roky a zazila som, ze akoby stratil saci reflex a prirodzene prestal a myslim, ze akoby aj prestal vediet spravne sat. Pri druhom dietatku sa mi naburala predstava a kojim doteraz - teraz ma 7...ale posledne 2 roky je to len raz na par sekund za 3 tyzdne, resp uz za mesiac (12 x do roka🙂)...je to take vtipne...v skolke to bolo: mami, od 5 narodiek prestanem...mami, v skole uz nebudem...mami, co keby som do 10 a potom uz fakt nebudem. Statisticky je to divne, ale vnutorne mi to zle-divne nepripada. Cudujem sa, ze si vzdy vie nastartovat a vytiahnut este mliecko!

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ciriklora
autor
15. dec 2018

@mamickadusicka náhodou zevraj je to chutne..zevraj najchutnejsie mliečko na svete. Viete,to je otázka pohladu-teda hranic nasho rozumu,poznania. Priemer kojenia na svete je 4,2roka...cize je množstvo matiek,ktoré dojcia 5,6,7 rokov. V Mongolsku dojcia aj cudzie deti,obchoduju s mliekom a pijú ho s chuťou aj dospeli. V indii dojcia zeny aj zvierata-teda domáce a posvätne. AVy pijete kravské mlieko? Je to chutne ci nechutne? Lebo z istého pohladu,nie vacsinoveho,je mlieko kravy vyvinute pre teľatá. Krásne vianoce všetkým dojciacim akokoľvek dlho matkam

mamickadusicka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janiela6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nini1010
16. dec 2018

Takze mamicky 5 rocne dieta uz pomaly zacina objavovat zaklady sexuality a fyzicke rozdiely medzi muzom a zenou.muzovi by ste dovolili kupat sa nahemu s vasou 4-5rocnou dcerou?to vam nepride chore?cez ciaru?ale to aby vas 5 rocny chlapec cucal a chytal za prsia je normalne.kojit dieta od 5 rokov vyssie je chore a nema to nic spolocne s citovou vazbou,to je iba alibi matiek ktore to robia z nepochopitelneho choreho dovodu.ja som kojila rok a s dcerou mam krasny mimoriadne intenzivny vztah takze je to blbost.neviem co je na tom uzasne a obdivuhodne ze dojcite taketo velke deti.kedze sama mam 5 rocne dieta a vnimam v akych kontextoch uz uvazuje a co riesia s kamaratmi v skolke tak vam narovinu poviem ze nie ste normalne.

zooeynka
16. dec 2018

@nini1010 kde je problem aby sa otec dietata kupal so svojou 4-5 rocnou dcerou??????????? Ja ziaden nevidim. Problem je v puritanoch....deti rodicov, ktori sa neskryvaju pri prezliekani, nemaju potrebu v neskorsom veku"obcumovat"kedze doma sa s tym nerobili tajnosti....a kupanie muza s dcerou je v 4-5 rokoch uplne normalne.

nini1010
16. dec 2018

@zooeynka Citaj pozorne a s porozumenim.Napisala som kupat NAHY!nikdy by som svojmu muzovi nedovolila kupat sa nahemu s 5 rocnou dcerou.ty ano?je to normalne?kazdy vecer aa s dcerou v posteli rozpravam,viem co ako vnimaju s kamaratmi a co riesia a oni si v skolke uz velmi dobre uvedomuju ze chlapci maju pipika a dievcata prsia a vystavovat ho otca dcere je chore.o co menej je chore aby si 5 rocny chlapec ktory si tieto veci uvedomuje rovnako cical stale prsia svojej mamy?Naozaj ste take hlupe ze si myslite ze to ti chlapci nevynimaju ciastocne uz aj po sexualnej stranke?5 rocne deti v skolke sa uz prvy krat zamiluju,dokonca som povula ze si niektory daju uz aj pusinku.v 5 rokoch zacina vnimanie detskej sexuality.tu nejde o puritanstvo ale to je takym ako ty skoda vysvetlovat,najdete ai akekolvek vyhovorky lebo si neuvedomujete dosledky.Kojit v 5 rokoch a vyssie je chore a poskladaj sa aj kludne ale nebude to o nic menej chore.A aj tak jediny zmyslom tejto debaty znacne pritiahnutej za vlasy je to aby nasla autorka aspon par sebe podobnych kedze sa zrejme jej vlastne okolie diva s nepochopenim.

zooeynka
16. dec 2018

@nini1010 zaujimave akobsa vies vytacat v debate. A samu seba urcite nepovazujes za puritanku, vsak? Ajked vykazujes vsetky znaky. Pre mna nie je nic zle na tom ak sa 5 rocna dcera kupe so svojim otcom a uvedomovanie si sexuality nie je dovod aby sme sa teraz v rodine zacali pred detmi zahalovat. Nerobime zo sexuality strasiaka alebo tabu, opakujem ti, ze deti, ktorym sa rodicia neukazu nahi potom cumia ako osprostene na plavarni v sprchach, zazila som taku mamicku v sprche vo welnese-dotycna mamicka sa sprchovala v plavkach(!!!)a jej syncek ktory tam bol s nou na mna cumel ako debil s prepacenim. Ja sa kvoli takymto ludom nebudem sprchovat v plavkach len aby som nepoburila. Prave toto je chore a nie prirodzena nahota v rodine. Vsak?

iwesska
16. dec 2018

Nemam nic proti dlhodobemu dojceniu,ale deti,nie skolakov. Mam rovnako stareho syna a ten uz mi nedovoli ani pusu dat,nie zeby sa obcas zastavil aby mi oblizal prsia😱 By ma poslal..
Ten uz frajerky obhana😁 Sama by som sa uz citila uchylne. Len aby sa s tym v skole nepriznal,lebo deti vedia byt krute...

sissy27
16. dec 2018

@ciriklora áno, kravské (kozie, ovčie, ťavie, psie, mačacie...) mlieko je od prírody určené pre mláďatá svojho druhu. Dokonca nemusí byť stráviteľné pre iný živočíšny druh a môže spôsobovať zdravotné problémy. A rovnako tak je od prírody určené na kŕmenie mláďat do času, kým nie sú schopné prijať a spracovať inú potravu. Alebo už ste sa stretli s trojročným býčkom, ktorý by sa kŕmil mliekom svojej matky? Aj tie zvieratá vedia, kedy stačí a kde sú hranice, na rozdiel od ľudí. Ak niekde v Mongolsku v jurte dojčí žena svoje 5+ ročné dieťa alebo domáce zviera, tak je to z dôvodu nedostatku inej potravy. Nepredpokladám, že ty alebo ktorákoľvek iná žena žijúca v štandardných podmienkach máte rovnaké dôvody ☺ vaše dôvody sú úplne iné a pri všetkej úcte, nemyslím si, že opodstatnené a úplne v poriadku.

sasa1310
16. dec 2018

@ciriklora tuším ti udrelo mlieko do hlavy.
Ale nechcela by som byť v koži tvojho dieťaťa, ktoré v pubertálnom veku si spomenie (a teda bude si pamätať) ako svojej matke oblizovalo prsia. A tvojmu mužovi sa tiež divím, že ti nič nepovie.

ciriklora
autor
16. dec 2018

@janiela6 fandim🙂..taky obrazok ze jedno sa dojci a hladka po hlavke druhe dieta- nevymizne z pamati..🙂

zitaje
17. dec 2018

@ciriklora ja som dojčila spolu viac ako 8 rokov tri deti, každé dieťa o niečo dlhšie 😀 ale keďže mám medzi deťmi veľké rozdiely, bolo to s prestávkami.
A inak môj 5r sa síce už rok a pol nedojčí, ale moje prsia má rád aj naďalej a chodí mi aj do postele...