Hemangióm u 2-mesačného syna

linki90
5. sep 2020

Zienky maju vase babatka hemangiom tzv.jahodove znamienko . Syncek je predcasne narodeny a asi po mesiaci sa mu to spravilo pod krkom a na rucke.Doktorka to neriesila ze vraj to bude sledovat .Uz mame 2 mesiace a zda sa mi ze na rucke to ma vypukle. Opytam sa nato samozrejme na poradni,len som chcela vediet ci ste sa stym stretli a ako sa to riesi ak sa to zvacsuje pridpadne ci to moze aj zmiznut dakujem

mima172
5. sep 2020

@linki90 Ahoj, naša má tiež hemangiómy a to na viečku, medzi očami nad noštekom (tzv plameň) a aj vzadu na krku. Dr ich len sleduje na každej poradni, nie sú tmavú, mali by časom blednut, čo dúfam, najmä kvôli tomu na čele. Mimochodom, mala je tiež predcasniatko, no to s tým súvis údajne nemá žiadny 🙂

lula313
5. sep 2020

Dcéra má tiež oheň na tvari. Je tu aj skupina s týmto problemom

lavender21
5. sep 2020

Moja malá mala na brušku, zmizol asi okolo druhých narodenín, úplne vybledol... Mala veľký asi ako eurová minca...

nika3136
5. sep 2020

Aj nasa ma. Zalezi aky typ. Tento by sa vraj mal vstrebat do 5r, ked nie, moze ist na laser. Liecbu sirupom som odmietla a krem nam neponukli. Este stale ho ma, aj ked je uz bledsi (2r4m)

vikusjk
5. sep 2020

@linki90 moja mala na vrchu cela, dr povedala, ze sa to okolo 5r zivota vstrebe a veru mala pravdu, v 6 r uz nemala nic a dnes ma 8 a ani naznak, ze tam kedysi nieco mala

natycaga
5. sep 2020

@linki90 utekajte rychlo na onkologiu, daju vám masť. Do troch mesiacov dieťaťa to vedia zastavit. Ak nie, bude to este rásť a zhruba v dvoch rokoch pomaly blednut, ale nevymizne. Ale nemaj strach, je to len kozmeticka chyba, teda vonku na pokozke. Nebezpečné je to vo vnútri tela.

w123
5. sep 2020

moja dcerka ma na ruke a nemam pocit ze by to rastlo a trosku to uz vybledlo teraz ma 18 mesiacov, davam tomu cas mozno sa to do troch rokov strati aspon tak hovorila detska lekarka ze sa zvykne a ak nie zvazim tiez laser ale mozno to ani nebudem riesit nieje to zas tak skarede 🙂 a hej tiez to ma taka vypukle

jany149
5. sep 2020

@linki90 moja malá mala na hlávke;naša pediatričķa sa vyjadrila že do 1 roka má zmiznúť; ak nie že nás s tým pošle do BA...a do roka zmizol nemá už po ňom ani stopy

radussska999
21. aug 2022

@jany149 prosím tá tvoja mala mala vypuklý hemangion? A zmizol sám bez liečby.?

luliu
21. aug 2022

@radussska999 dcéra mala na ruke, teraz má 13 a musím sa snažiť, aby som ho nasla. Ale trvalo to roky, postupne sa vstrebaval

reni666
21. aug 2022

@linki90 ahoj, moja má vypuklý na bruchu a bol aj červený, najskôr ju poslali na kontroly či nemá vo vnútri tela, a potom jej dali na to krém, prestalo to rásť vypuklosť zostala len červená farba zmizla

linki90
autor
21. aug 2022

@reni666 ahoj no prešiel nejaký čas malý mal už dva roky, mastili sme a pod krkom mu to vybledlo už má len par bodiek a na ruke to má menšie aj vypuklosť zmizla a bledne to a to už nenatierame vôbec lebo že už to nemá význam.Pani doktorka odporučila počkať že je velká šanca že mu to zmizne samé alebo sa to vstrebe ,vybledne.A keby nie sme laser alebo chirurgicky odstraniť.Na sono orgánov sme boli na začiatku tam je to chválabohu v poriadku .

reni666
21. aug 2022

@linki90 sorry, nevšimla som si dátum 🙂

jany149
21. aug 2022

@radussska999 neviem,čo je vypuklý...ak taký, ako je vyššie odfotené dieťatko....tak taký nemala....
A zmizol fakt do jedného roka sám od seba..

jany149
21. aug 2022

@radussska999 ono to bolo taký zhluk červený fliacik ako keby...tak nejak by som to opísala.... najprv som si myslela že je to nejaky znamienka....