Hanlivé oslovenie dieťaťa

23. mar 2023

Ahojte.
V strucnosti ide o to, ze manzel ma kamarata a s jeho rodinou sme sa zacali navstevovat. Maju deti v priblizne rovnakom veku. Velmi ma vsak zarazilo, ako oslovuju svoju 4-r dceru. Hovoria jej sviňa, sviňucha. Ako sme boli poslednykrat u nich, zachytili to nase deti a zacali tie slova pouzivat… Do vychovy sa im pliest nejdem, ale nestotoznujem sa ani s tymto cudnym prezyvanim. Myslite, ze by bolo na mieste kvoli tomu sa s nimi prestat navstevovat alebo som prilis citliva?

amelia1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bloger
23. mar 2023

Určite to nie je normálne.

dominikamacakova
23. mar 2023

Sviňuchy sú náhodou zlaté. Skús si vygoogliť "chrobáčik" 😅

kiwi3
23. mar 2023

neviem, ale zalezi aj na kontexte, tone, ci je tym myslene zviera svinucha atd. ci je to jediny problem... pre mna malo info

beata_k
23. mar 2023

Si prilis citliva.

sense
23. mar 2023

Neviem v akom kontexte a v akom tóne ale aj ja som svojej dcére niekoľkokrát povedala ze je moja svinucha a nič zlé ani hanlivé som tým nemyslela

nikpa
23. mar 2023

Ja používam živočíš, zver alebo 🐷 prasatenko. A niekedy by som veru aj sviňa povedala keby ma nikto nepočul 🤷 čo ťa napadne keď si na ihrisku strká do úst nájdenú rozžuvanu žuvačku....

petricka22
23. mar 2023

A ako naucis svojej deti nepouzivat nadavky horsieho razu, ked ich budu pocut napr. od dospelych alebo starsich deti? Presne tak isto, vysvetlit, ze to nie je pekne, vhodne atd… deti vacsinou rozumeju, ze pouzivanie tychto slov nie je v poriadku. Podla mna to nie je dovod sa uz nestretavat. A ako uz bolo spominane, je to vytrhnute z kontextu.

deti95060810
23. mar 2023

4 roč. dievčatku tak škaredo? možno pre nich je to super smiešne a zábavné, mne to tak veru nepripadá...
mojej slečne v puberte veru poviem že je ako prasa - ale to už keď ma totálne vytočí ohľadom jej hygieny...

neznamaznama
23. mar 2023

Myslím, že záleží na kontexte. Môže byť, že to myslia urážlivo, to nik nevylučuje. Ale tiež to môže pre nich niečo znamenať. S kamoškou sme mali kedysi podobnú debatu. Výraz galgan u nás znamená len niečo ,ako nezbednik, ale v tak tom milom slova zmysle, pre ňu je to šialená urážka. Alebo mne môj syn povie bežne neznášam ťa, ale viem, že to znamená presný opak.

viestta
23. mar 2023

@nikpa aj nas je obcas otitulovany čunčatko, co je prasiatko v jeho niekdajsom jazyku a nikto to neberie ako hanlive. Velmi zavisi od kontextu, ale ludia by si asi mali davat pozor na jazyk, lebo stretnu premotivovaneho jedinca a je z toho drama na MK

maribell
23. mar 2023

Hovoria jej sviňa? 👀 To v akých situáciách?

gabika0825
23. mar 2023

Oslovovať malé dieta svina? A len tak? To sú chorí rodičia, veď decko im to oplatí za pár rokov, to uvidia… čo naučili to budú mať.

autor
23. mar 2023

Tie situacie, kedy to dievcatko tak oslovili praveze neboli take, ze by sa napr. zaspinila alebo takto a bolo by to v asociacii s tym, ze je zaspinena… Priklad ked sa medzi sebou so zenou o nej rozpravaju, hovoria o nej ako o malej svini, tak isto aj ked na nu kricali, aby sa sla obliect..

betulinka1
23. mar 2023

Normalne im to povedz, ze sa ti to zda take hanlivé.

lauriik
23. mar 2023

Svina je dost skarede. Svinucha mi pride mile. Moje decka ked narobia bordel tak hovorim, ze narobili ste tu ako svinky/prasiatka 😝

simona20201309
23. mar 2023

Keď príde kamoška, opýtaj sa jej, kde nechala hovädo? Ci pride? A keď sa bude pýtať o kom hovoríš, tak povedz, ze o jej mužovi- tak ho doma voláte.
Alebo opačne, opýtaj sa chlapa kde ma veľkú sviňu, kravu, a pod....
Chcela by som vidieť tie ksichty....
Používať takéto zvieracie prezývky na ludi ( preboha, a ešte na vlastné dieta) je totálny primitivizmus. A môžu to byť inak slušní, vzdelaní ľudia...v mojich očiach by ostali primitivni

zorkahorka
23. mar 2023

A uz si im to povedala?

lindusss2016
23. mar 2023

@dominikamacakova presne tak, aj ja moju malu volam svinucha 😃 ale s laskou a ma aj vysvetlene, co za zvieratko to je a vzdy sa na tom smejeme

kukulienka999
23. mar 2023

Akože “hovoria o nej ako o malej sviní” nechápem…. Ze napríklad: naša mala svina bola dnes v skolke? Alebo ta naša sviňa nakreslila pekný obrázok… Alebo nechápem fakt 😁 je to choré

zorkahorka
24. mar 2023

@kukulienka999 ja si skor predstavujem situacie: bracek jej vzal babiku a ta nasa svina ho zasa sotila na zem

kukulienka999
24. mar 2023

@zorkahorka tak to je komické 😁 nech už by to bolo v hocijakej situácii. Ešte svinucha daj-daj. Ale sviňa je moc aj na mna 🙈

kvetinka75
24. mar 2023

@zorkahorka no neviem, o svojej dcére by som veru nepovedala že tá sviňa ho sotila na zem. Tiež používam všelijaké výrazy ale toto mi príde cez

diaszoky
24. mar 2023

Tak povedat vlstnemu dietatu?? Aky priklad mu davaju?! Dietatu mas zehnat a nie mu hovorit svina 🤦‍♀️

lulula12
24. mar 2023

vobec si neviem predstavit v akej situacii sa da takto nazvat male dieta. Ako tiez by som tam asi prestala chodit, kedze deti to budu opakovt, pokial to budu pocut

linda117
28. mar 2023

Nemyslim si ze si prilis citliva.. je to zvlastne a ako baby pisu, tiez si to neviem predstavit. Aby rodic povedal dietatu sviňa? 🙄 je to hnusne