Ahojte.
V strucnosti ide o to, ze manzel ma kamarata a s jeho rodinou sme sa zacali navstevovat. Maju deti v priblizne rovnakom veku. Velmi ma vsak zarazilo, ako oslovuju svoju 4-r dceru. Hovoria jej sviňa, sviňucha. Ako sme boli poslednykrat u nich, zachytili to nase deti a zacali tie slova pouzivat… Do vychovy sa im pliest nejdem, ale nestotoznujem sa ani s tymto cudnym prezyvanim. Myslite, ze by bolo na mieste kvoli tomu sa s nimi prestat navstevovat alebo som prilis citliva?
Určite to nie je normálne.
neviem, ale zalezi aj na kontexte, tone, ci je tym myslene zviera svinucha atd. ci je to jediny problem... pre mna malo info
Si prilis citliva.
Neviem v akom kontexte a v akom tóne ale aj ja som svojej dcére niekoľkokrát povedala ze je moja svinucha a nič zlé ani hanlivé som tým nemyslela
Ja používam živočíš, zver alebo 🐷 prasatenko. A niekedy by som veru aj sviňa povedala keby ma nikto nepočul 🤷 čo ťa napadne keď si na ihrisku strká do úst nájdenú rozžuvanu žuvačku....
A ako naucis svojej deti nepouzivat nadavky horsieho razu, ked ich budu pocut napr. od dospelych alebo starsich deti? Presne tak isto, vysvetlit, ze to nie je pekne, vhodne atd… deti vacsinou rozumeju, ze pouzivanie tychto slov nie je v poriadku. Podla mna to nie je dovod sa uz nestretavat. A ako uz bolo spominane, je to vytrhnute z kontextu.
4 roč. dievčatku tak škaredo? možno pre nich je to super smiešne a zábavné, mne to tak veru nepripadá...
mojej slečne v puberte veru poviem že je ako prasa - ale to už keď ma totálne vytočí ohľadom jej hygieny...
Myslím, že záleží na kontexte. Môže byť, že to myslia urážlivo, to nik nevylučuje. Ale tiež to môže pre nich niečo znamenať. S kamoškou sme mali kedysi podobnú debatu. Výraz galgan u nás znamená len niečo ,ako nezbednik, ale v tak tom milom slova zmysle, pre ňu je to šialená urážka. Alebo mne môj syn povie bežne neznášam ťa, ale viem, že to znamená presný opak.
Hovoria jej sviňa? 👀 To v akých situáciách?
Oslovovať malé dieta svina? A len tak? To sú chorí rodičia, veď decko im to oplatí za pár rokov, to uvidia… čo naučili to budú mať.
Tie situacie, kedy to dievcatko tak oslovili praveze neboli take, ze by sa napr. zaspinila alebo takto a bolo by to v asociacii s tym, ze je zaspinena… Priklad ked sa medzi sebou so zenou o nej rozpravaju, hovoria o nej ako o malej svini, tak isto aj ked na nu kricali, aby sa sla obliect..
Normalne im to povedz, ze sa ti to zda take hanlivé.
Svina je dost skarede. Svinucha mi pride mile. Moje decka ked narobia bordel tak hovorim, ze narobili ste tu ako svinky/prasiatka 😝
Keď príde kamoška, opýtaj sa jej, kde nechala hovädo? Ci pride? A keď sa bude pýtať o kom hovoríš, tak povedz, ze o jej mužovi- tak ho doma voláte.
Alebo opačne, opýtaj sa chlapa kde ma veľkú sviňu, kravu, a pod....
Chcela by som vidieť tie ksichty....
Používať takéto zvieracie prezývky na ludi ( preboha, a ešte na vlastné dieta) je totálny primitivizmus. A môžu to byť inak slušní, vzdelaní ľudia...v mojich očiach by ostali primitivni
A uz si im to povedala?
@dominikamacakova presne tak, aj ja moju malu volam svinucha 😃 ale s laskou a ma aj vysvetlene, co za zvieratko to je a vzdy sa na tom smejeme
Akože “hovoria o nej ako o malej sviní” nechápem…. Ze napríklad: naša mala svina bola dnes v skolke? Alebo ta naša sviňa nakreslila pekný obrázok… Alebo nechápem fakt 😁 je to choré
@kukulienka999 ja si skor predstavujem situacie: bracek jej vzal babiku a ta nasa svina ho zasa sotila na zem
@zorkahorka tak to je komické 😁 nech už by to bolo v hocijakej situácii. Ešte svinucha daj-daj. Ale sviňa je moc aj na mna 🙈
@zorkahorka no neviem, o svojej dcére by som veru nepovedala že tá sviňa ho sotila na zem. Tiež používam všelijaké výrazy ale toto mi príde cez
Tak povedat vlstnemu dietatu?? Aky priklad mu davaju?! Dietatu mas zehnat a nie mu hovorit svina 🤦♀️
vobec si neviem predstavit v akej situacii sa da takto nazvat male dieta. Ako tiez by som tam asi prestala chodit, kedze deti to budu opakovt, pokial to budu pocut
Nemyslim si ze si prilis citliva.. je to zvlastne a ako baby pisu, tiez si to neviem predstavit. Aby rodic povedal dietatu sviňa? 🙄 je to hnusne