Hádzanie malých detí ako hra

nikusik0107
12. apr 2021

Ahojte muž sa včera hral s malým typu vyhadzoval ho do hora ležali a tak ho vyhadzoval nie postojačky no a malému zalingala hlava prosím uklidnite ma ze mu nic nemôže byť.... Strašne som z jazdila muža... Malý ma 7m... 😪😪😪😪

martina1201
12. apr 2021

@nikusik0107 ahoj, prepáč ale naši rodičia to bežne robili. Nemyslím si, že je rozdiel či vyhadzujem po stojacky alebo či vyhadzujes po leziacky. Mozog je dobre obalený tak by som to tak tragicky nevidela. A čo deti, čo padnú na hlavu trebárs z práčky alebo stola?

janai1
12. apr 2021

A čo je to "zalingala" ?

nikusik0107
autor
12. apr 2021

@martina1201 ja viem ale nko čítala som o syndróme strašných deti a zľakla som sa no... Proste... Ale malý vyzerá byt okej no
@janai1 tak neviem to vysvetliť keď vyhodil hore hlava šla ako keby dozadu a keď padal dole ako keby dopredu... Nebolo to vysoko kustok len len to neviem moc popísať... Vysvetliť

anjelicek26
12. apr 2021

No povedala si mu svoje viac by som to neriesila, trasene dieta znamena opakovane nim triast urcity cas dopredu dozadu a mozog potom lieta, nie jednorazove vyhodenie hore pre radost... ale tiez som za to, aby aspon do roka s takymito srandami pockal... tam je ta krcna chrbtica a svaly okolo uz stabilnejsie.

janai1
12. apr 2021

@nikusik0107 Jaaj, tak to malému isto nič nebude 🙂

nikusik0107
autor
12. apr 2021

@anjelicek26 joj vieš aké nervy som mala... Je nemusím také hry on ešte nie je pevný... Ach normálne som celú noc nespala jaka som bola vystresovana....

marzuz89
12. apr 2021

@martina1201 prepáč ty mne. Naši rodicia bežne vyhadzovali do výšky polročné babatka?

nikusik0107
autor
12. apr 2021

@marzuz89 nebolo to zas až do výšky trošičku od rúk...

evaachesa
12. apr 2021

@martina1201 tak moji rodičia to bežne nerobili🤔...tiež muž takto syna nadhadzoval čo som ho hneď okríkla a moja aj jeho mama ho hneď zjazdili že to nesmie robiť... určite to nie je v pohode 🤨

evaachesa
12. apr 2021

@nikusik0107 buď v pohode, predýchaj to, malý je určite v poriadku...len mužovi vysvetli že to nesmie robiť a hotovo.

nikusik0107
autor
12. apr 2021

@evaachesa sak už a dufma že to pochopil dostatočne... 🙂

marzuz89
12. apr 2021

@nikusik0107 bábätkom sa nehadze a je jedno ci to je "trošičku od rúk" alebo "do výšky". Trošičku od rúk by mu nelietala hlavička tak, že by si zjazdila. chlapa a potrebovala utesenie na konikovi, že áno? 🙂
Osobne by som to s takto starým dieťatkom nedovolila, ako píše @anjelicek26, krčná sústava je veľmi krehká, neriskovala by som zranenie. Sama vidíš ze ta hlavička sa neprirodzene zaklanala.

nikusik0107
autor
12. apr 2021

@marzuz89 jasne ved ja viem ze nie len chlapi sú taky iný oni to berú sak co sranda malý sa smial... Ale tak snáď pochopil a už to robiť nebude... Poslala som mu aj dosť odstrašujúci články tak snáď pochopil..

anjelicek26
12. apr 2021

@nikusik0107 hlavne ho za jednu chybu neukamenuj. Pochopil to urcite a nemyslel to zle. Ono rodicovstvo je o uceni sa kazdy jeden den. AJ maminy aj otcovia spravia tie prve roky kopu hluposti, nastastie su deti fakt odolne 😂

nikusik0107
autor
12. apr 2021

@anjelicek26 ja viem ze to nemyslela zle maly sa smial tak sa tešili obaja ale tak ja ako matka vidim rizika všade... Ale ockovia ten inštinkt proste nemajú...

anjelicek26
12. apr 2021

@nikusik0107 ja myslim, ze deti potrebuju oboje, blazniveho ocka a starostlivu mamu, len spolu to robi taku tu spravnu rovnovahu 😍 Ked budes starsi budes velmi rada, ze sa s nim jasi a blbne 😍

martina1201
12. apr 2021

@marzuz89 určite áno. Nehovorím 2metre do výšky, ale vyhadzovali určite.

martina1201
12. apr 2021

@nikusik0107 ak to nerobí denne a dlho, tak je to ok. Jasné že to treba zaraziť, ale občas to nevadí fakt. A hlavne ak sa dieťa smeje nebude mu to nepríjemné. Ak by plakal tak je to iné....

simca06022011
12. apr 2021

Klud, kadeco sa stane, mozeme sa snazit vzdy daco vyparatime :D moj chlap velmi opatrny, az mi na nervy isiel, a mala sa mu zdegvila z postele, ked mala cca 4m... poucte sa a prestante to robit. Na nete najdes kopu infirmacii, ja som myslim, toto videla v nejakom programe o noseni a manipulaciami s detmi, s drobcami sa nehadze, myslim ze do roka by sa vobec nemali vyhadzovat a natriasat. V ziadnom pripade, aj ked to pride velka zabava a robili to tak aj pra a pra a neviem aky rodica. Vo videu je presne znazornene, co to robi s mozgom, chrbticou... myslim nejake poskodenia nervov a ciev mozu nastat.

aniele
12. apr 2021

Áno, kadečo naši predkovia robili. Rozumné aj menej rozumné. Ja si len pamätám, ako mi kedysi spolužiačka (asi pred päťdesiatimi rokmi) spomínala, čo sa stalo jej. Narodila sa starším rodičom, bratia mali už 18 a 20 rokov. Takže bola taký maznaný miláčik. Bratia sa s ňou takto hrali (mala už cca 3 roky), vyhadzovali ju do vzduchu, no paráda. Do rána prestala rozprávať. Musela sa znovu učiť. Nepýtajte sa ma, prečo, nikdy som to neskúmala. Ale pre mňa to už vtedy bola výstraha, aby som to s deťmi nerobila. Ešte je jedna problematická zábavka. Lietadielko. Chytiť dieťa za ruku a nohu a točiť sa s ním.

andreatytler
13. apr 2021

@nikusik0107 Ide aj o to ci si vie pekne sam drzat hlavicku. Ak uz napriklad sedi a stvornozkuje je ove silnejsi ako dietatko ktore este len pasie koniky...