Chcem sa opýtať či je tu niekto, kto zažil ,,trucovanie´´dieťaťa...moja malá bola poslušné dieťa, ale odkedy prišla od otca, ktorý jej všetko dovolí a všetko kúpi, tak je strašne neposlušná a občas zlá...keď ideme do obchodu, zbadá vláčik a je problém ju odtiaľ dostať, pretože otecko ju na to naučil, ale nie je to o tom, síce som proti tomu, ale raz keby som ju tam pustila, bol by problém ju odtiaľ dostať...a keď ju odniekaľ chcem zobrať, začne sa mi váľať po zemi, a keď to urobí niekde v nákupnom centre, bojím sa, že môže nekto zavolať na mňa sociálku, lebo to čo robí niekedy už presahuje hranice a to má 2 roky aj 4 mesiace...som už dosť zúfalá z nej, lebo taká nebola...mám pocit, že chýba jej niekto prísny (otec), ale v našom prípade otec by situáciu ešte zhoršil nakoľko jej všetko chce dovoliť....je preč, s malou sa nestretáva, ale to je jeho chyba...prosím poraďte či máte s niečim takým skúsenosti, lebo ja som už v koncoch
@siska53 kočík už nenosíme, nech sa učí chodiť peši a väčšinou ideme do obchodu neďaleko domu a zobrať naruky to je tiež problém, nakoľko je ťažká a naschvál sa nepostaví na nohy...ja už keď nevládzem sa s ňou naťahovať tak idem preč od nej a sledujem ju, čo urobí...väčšinou sa uvedomí a ide za nami....ale tá hanba, ktorú robí
No toto teraz prežívam,ja jej zakazujem iní dovoľujú...bože hádže sa o zem,hádže o zem veci jedlo,stoličky,dokonca aj svoju milovanú dudu,zo 3krát si trhala vlasy,bije ma,dala po papuly svojej 1mesačnej sesternici,pokúša sa vytrhnúť si zuby...áno svoje vlastné zuby...Ona je ešte aj tak vybitá,že tie najhoršie veci robí len predo mnou,ale už sa predviedla aj pred svokrou,tá bola vydesená keď videla ako si trhá zuby,ale ja som bola spokojná že to konečne videl aj niekto iný lebo samozrejme to nie je pravda!veď ona je taká dobrá! Keď na ňu kričím ešte horšie, už sa ma takto pokúšala v zlosti bodnúť perom aj vidličkou, skúšala som ju najprv ukľudniť a milo sa jej prihovárať/niečim ju zabaviť..ešte horšie,dala som jej po riti povedala ešte,zobrala som ju "hanbiť sa do izby" ešte horšie. Urobila som to začo by na mňa niektoré zavolali sociálku,dala som jej po papuly ,nie slabú nie príliš silnú a tak som ju poslala do izby,no to by si videla ten pokrok ;) Viem že sa deti biť nemajú ale ak ma udrie tak,že mi vyrazí krv z nosa môžem také dieťa poslať do škôlky? Ale odporúčam aj nájsť si chvíľku pre seba a kľud ;) Muža počúva ale ten je doma málo. Ale nemyslím si,že dieťa počúva len otca,sestra má "vojenskú" výchovu,presný režim a je prísna,keď sme u nej dcérka normálne sedí za stolom a poslušne je...doma sa pokúša postaviť,vyliezť ujsť,vyplúva jedlo,hádže jedlo...:(
@kuceravasue12
no ona práveže s maminou robí to isté, strašne je zlá, všetko hádže, koľkokrát aj mňa ide biť, ako sa hovorí, človek dieťa nechce biť, ani ju nebijem, silno určite nie, u nás skôr krik, ale až keď človek zakročí už maximálne, tak potom sa ukľudní...no to je že ja som na ňu sama
a dokonca s otcom keď má telefonovať cez skype, tak sama ho vypína, ešte sa tomu smeje a tatko mi povie daj jej po rukách, robí to aj tak....a potom pred kurátorkou povie, že ja ju bijem
Deti skusaju svoje ak tvoje medze. Ak povolis bude to len horsie. Socialku nikto na teba volat nebude,su aj taketo reakcie nezne. Nie nadarmo sa hovori,ze klin sa klinom vybija. Skus to. Malo by to zabrat. Sokova terapia je najlepsi recept.
Neposlušná a zlá, ach jaaaj, toto sú mi len slová. Je to úplne bežný vývoj dieťaťa a ak si týmto dieťa neprejde tam je problém, nie že si chce vydobiť svoje. Tiež sa tomu vraví aj budovanie ega. Nevidím dôvod prečo by mala mať problém pochopiť, že to, čo má u otca doma nemá. To chápe aj naše dieťa a má 2 roky, že to, čo dovolí babka s dedkom, my nedovolíme. Tam ide aj o komunikáciu medzi vami, ja vidím skôr problém v tom.
Nie raz sa nám stalo, že sa šmarila o zem, rovno pri ceste a ľudia chodili a chodili, a kukali, a kukali a my sme tam len stáli ako takí picinovia a čakali kým ju to prejde. Žiadne presviedčanie, žiadne prehováranie, núkanie niečo iného, to nepomôže, len čakať. Jasné, že to bolo nepríjemne, ale vydržali sme, nakoniec mi dovolila, aby som ju vzala na ruky a len sa pritúlila a bolo dobre. Vety typu: Ty si tam ešte chcela zostať, však? Ja viem. Alebo vo vašom prípade: ty by si chcela ten vláčik, však? Vyjadriť to pochopenie. A na čo zavolajú sociálku, že decko sa vála po obchoďáku a mama len stojí a čaká, kým ho to prejde? Pre iné ju nevolajú.
A hlavne, takéto prejavy nezastavovať, to dieťa to potrebuje dostať zo seba. U nás, keď už bolo ozaj najhoršie, tak som ju odniesla, ale nechala som ju, aby sa vyventilovala, nie na ceste ju ležať nenechám.
@monikaparson lenže tu je ten problém že sa mi nenechá odniesť... no ja keby som čakala kým ju to prejde tak by som sa nedočkala...a myslím si, že naša komunikácia je celkom dobrá až an to, že dieťa ktoré mi ešte nevie povedať, čo chce sa to ťažko zistí...a na tom vláčiku áno je mi jasné, že teraz každý jeden čo vidí, hneď k tomu uteká, to ju naučil otecko, ale ako hovorím raz by som ju tam dala, domov by sme neodišli, určite nie bez jedu,,,,a teraz on ju naučil a ja si môžem pomôcť ako viem, nakoľko on je preč a takéto veci on nezažil...
@zuzu21161 Čiže ona má cez dva roky a ešte nerozpráva, keď ti nevie povedať, hej? V inej téme sa sťažuješ, že sa ti začala pocikávať, čiže to asi nebude úplne v pohode všetko. To, že takéto malé deco pendluje medzi rodičmi, ktorí sa podľa toho ako píšeš o otcovi nemusia tiež nerobí najlepšie + ako vieš, že by si sa nedočkala, teda ak by si mala čakať kým to prejde, už si to skúšala? No my sme napr. šli domov skoro 45 minút a to bývame 5 minút odtiaľ, lebo aj keď sa ukludnila a kúsok prešla, zasa sa po chvíli hodila na zem. Bolo to pre kočík, ktorý si chcela vziať domov a jednoducho nebol jej, takže to zle niesla, že ho tam musí nechať. Chúďa, taká bola z toho sklamaná vtedy, ale tak nedá sa mať všetko a to aj takéto malé dieťa dokáže pochopiť, ak mu to človek adekvátne veku vysvetlí. Hlavne by som stále neriešila, čo otecko a ako otecko. Teraz je s tebou, tam si treba spraviť poriadok a nie, že otecko jej niečo.
@monikaparson no už ani nependluje medzi rodičmi, bola u otca naposledy vo februári a má byť na Vianoce, ale to sa ide ešte len riešiť,,,
a pocikávať som myslela tak, ako som napísala, chodila na nočník, potom sa pocikávala do teplákov a kade chodila ale to už je za nami a cez deň chodí pekne buď na nočník alebo na záchod
no nie nerozpráva súvisle, ale na dva roky hovorí slovička dosť...
presne toto viem aj ja, že nemôže mať všetko čo chce, lenže jej otec ju chce učiť na presný opak a potom je pre mňa ťažké to zvládať..proste podľa môjho názoru otec si neuvedomuje čo tým spôsobil, keď bola u neho, že jej všetko dovolil a všetko kúpil
ja len hovorím na čo ju učím ja a na čo otec keď bol s ňou
a hlavne je to o tom, že sa striedajú dni, kedy neletí nič na zem, malá sa neháeže a naopak keď ideme do obchodu tak sa hneď rozbehne preč
nevedela som že táto téma sa posunie takýmto smerom, myslela som, že je tu diskusia a chcela som len vedieť ako ľuda riešia takéto niečo, skúsenosti a pomoc....myslím že o tom dieto diskusie sú
@zuzu21161 a kam sa posunula? Veď ak chceš poradiť ako sa chovať, tak treba, aby si aj niečo viac napísala, to je úplne logické. Každé dieťa je iné a niečo iné naň aj zaberá. Len som reagovala na to, čo si napísala ty a nemám vôbec pocit, že by som sa ťa mala nejak dotknúť. Bola s ním vo februári a dovtedy nie, takže tým si asi napísala všetko. Nie, nie je to tým, ako si ja naučil otec, keďže s ním bola pred 4 mesiacmi. Je to preto, lebo takto sa deti chovajú, ako ti písali vyššie - obdobie vzdoru.
Ale hej, keď ti tu niekto potvrdí tvoju teóriu o otcovi, ktorý spravil z tvojej dovtedy poslušnej princeznej toto dieťa, tak možno vtedy sa bude táto debata uberať správnym smerom. Som na to celkom zvedavá. 😉
@monikaparson no keď som s ňou odišla od otca a rozhodla sa, že s ňou budem žiť na Slovensku sama mala 9 mesiacov, prišiel cez leto keď mala niečo vyše roka, vtedy ho pomaly ani nepoznala a hanbila sa ho, lenže on sa so mnou hádal dosť aj pred malou
potom s ňou mal byť 2 týždne od 10 do 7 večer za mojej prítomnosti, nebol problém chodila som s ňou k nemu, a tam som videla ako jej všetko dovolil a keď prišli do obchodu niečo keď rukou chytila hneď jej to kúpil, keď prišiel na Slovensko kúpil jej autíčko, náušnice a míňal peniaze, aby sa predo mnou ukázal....ale kedˇsom sa ho pýtala na výživné, ktoré mi vtedy 3 mesiace nezaplatil, povedal mi, že o to sa mám starať ja, že on jej má kupovať čo on chce
lenže potom vo februári s ním mala byť týždeň, ale to už s ním bola sama, pretože sa mi vyhrážal vo vlastnom byte tak som odmietla tam chodiť a prišla jak vymenená...proste tá zmena tam bola, za to obdobie čo bola s ním...nehovorím, že sa to nestáva, viem aj to, že každé dieťa si tým prejde
ale odkedy vo februári odišiel tak akonáhle ideme do obchodu hneď sa rozbieha k tým vláčikom, autíčkam, pretože on keď ju mal vždy ju tam zobral, pritom som mu to zakázala, pretože som vedela že ju odtiaľ nedostanem keď ju tam raz zoberie a pre mňa sú to zbytočné peniaze...ale robil si svoje
a doma tiež hračiek má kopu, ale chce robiť a brať hlavne to čo nemôže, potom začne hračky hádzať o zem keď jej vynadám ľahne si na zem, ak jej niečo hovorím just to robí
a nemyslela som že to bola poslušná princezná ale takéto veci nerobila....a povedali mi to viacerí, že keď on jej všetko dovolí a všetko kúpi, na čo si len ukáže, hlavne keď bude väčšia, nenarobí to dobrotu....a hlavne bude si ku mne dovoľovať
Na jednej strane je mi ľúto, že si takto dopadla, no na druhej strane, neverím že je to preto, aj keď jasné, stáva sa kade-čo. My máme jedno dieťa, neviem posúdiť ako sa chovajú iné, píšem len z vlastnej skúsenosti. Ja chodím s malou bežne do obchodu, nikdy nič nerozhadzuje, nevyberá, nechce. Občas si niečo vypýta, buď kúpim, alebo nie. Tu nejde o to, že ťa chlap okašľal, ale o to, že dieťa nemá zaužívané žiadne správanie, nevie čo áno a čo nie, lebo ju to nik nenaučil. Ty stále píšeš len o tom, čo jej otec, lenže ide o vás dve, nie o to, čo jej otec. Žiješ s ňou sama alebo ešte ti niekto s ňou pomáha, stará sa o ňu, tvoja mama napr.? Skôr by som to riešila a nie čo sa stalo pred 4 mesiacmi a hlavne prijala fakt, že sa deti tak chovajú, toto vidím denne a nie len teda u našej, keďže s ňou chodím aj medzi iné deti. Večne sú tam nejaké "súboje" o hračky, o húpačku, atď. Aj v obchode často stretávame deti, ktoré sa hádžu o zem, robia scény a pod., tak to proste je. Vy sa s tým len musíte naučiť fungovať a musíš sa s ňou naučiť komunikovať a nie stále tvrdiť to svoje.
@monikaparson stane sa niekedy že ideme do obchodu a pekne ide za ruku, dokonca na prechádzky alebo mesta...ale naozaj ako kedy, chvíľku ideme pekne a zrazu z ničoho nič odtrhne ruku, rozbehne sa niekam a keď ju chcem zobrať nepostaví sa na nohy a niekedy si až ľahne a váľa sa...a to ani neviem príčinu prečo to robí....ako hovorím, ona ešte nerozpráva súvislé vety tak si to ani ja neviem vysvetliť
keď chodím na brigády je s ňou mamina, a tiež prídem, buď mi povie, že čo robila celý deň, kde boli, ako išla pekne spať, a inokedy zase keď prišla do tesca za mnou kde os brigádovala mi hovorí, že aká bola zlá, že hádzala hračky po nej, jedlo hádzala po zemi, vyplúvala alebo vylievala vodu a pod...
rozhadzovať v obchode to sa mi ešte nestalo, nakoľko kde sa dá, ide v košíku, napríklad mám strach keď už z košíka vyrastie a bude musieť ísť za ruku...
vypýtať si ešte nevie, čo chce
ja ju učím, čo môže alebo čo nie, ale ide o to, že ona ma v niektorých veciach nepočúva, ak jej dám po ruke tak robi to ešte viac...má to presne opačný účinok...snažím sa s ňou aj rozprávať, ale akoby ma nechcela počúvať alebo je ešte malinká kým začne chápať, že toto môžem toto nie
áno o otcovi píšem z toho dôvodu, že to začalo odkedy chodila k nemu, dovtedy takéto veci nerobila
a tie súboje tak to presne viem keď ideme na ihrisko, vidí niečo čo nie je jej a hneď uteká za tým, väčšinou si to deti hneď zoberúa utekajú od nej, iné sa začnú s ňou hrať, ale keď ju od tej veci odtiahnem, znovu nahnevá sa
@zuzu21161 to co opisujes, je klasicke obdobie vzdoru. Nemyslim si, ze to suvisi s tym, ze jej otec vsetko kupil vo februari. Ved to bolo pred pol rokom! Inak na tvojom mieste si situaciu zjednodusim golfacom, tam sa trucujuce dieta jednoducho vlozi, zapne sa pas a ide sa tam, kam treba. Neviem, ako inak by som existovala pri mojej starsej decre, ktora bola klasicke nervne dieta, hadzala sa na zem niekolkokrat denne a zachvaty trvali bezne hodinu. Precitaj si nieco o obdobi vzdoru - aj tu na fore je kopec rad. lahko sa vini nepritomny otec, ale podla mna to je iba faza vyvinu dietata, ktora byva u niektorych deti naozaj burliva a je na tebe, aby si to zvladla.
@kuceravasue12 kks tak to nwm ci som ja zvladla a za tu vojensku vychovu sm aj ja. A som aj za to ze decku treba niekedy dat aj po zadku aj po papulke ked si moc dovoluje ... 🙂
@monikaparson no mozno socialka nie ale ludia su tak udrbani ze volaju policiu na rodicov lebo im decko stale place a nevedia ho ukludnit. A policia sa na tom neskutocne bavi 🙂 lebo ti ludia ked boli mladi ,,nemali deti,, to bolo myslene ironicky 🙂
ja som sa raz hodila o zem a odvtedy som to neurobila.
@zuzu21161 podla mna robis dobre. Ked sa chodi o zem a trucuje, treba si ju chvilu nevsimat a ona sa skludni a je dobre. A hanba-aka hanba, kazdy, kto ma dieta chape, ze deti maju vzdor, kazde jedno dieta ho ma (niekotre viac, niektore menej), ale je to uplne normalne stadium vyvoja. Dieta pocituje vela emocii a nevie ich zvladat. Treba byt chapavy a trpezlivy a hlavne vytrvaly. Dieta casom pochopi, ze hnevat sa sice moze (na to ma pravo kazdy clovek), ale nic tym nedosiahne.
drzim palce
@zuzu21161 Deti sú schopné prispôsobovať svoje správanie podľa toho s kým práve sú. K niekomu si dovolia viac, u iného počúvajú na slovo. Zabudni na otca, on nemôže za všetko zlé čo sa deje (aj keď jeho správanie neschvaľujem). Jednoducho skúšajú. Chápem že nie je jednoduché dohodnúť sa s dieťaťom ktoré ešte nevie svoje pocity vyjadriť verbálne. Práve obdobie neverbálnej komunikácie bolo aj pre mňa veľmi náročné. Pokús sa však eliminovať tie fyzické tresty, najmä facka je pre mňa niečo extrémne ponižujúce a keď si predstavím že to tak cíti aj dieťa no rodič si to k nemu dovolí lebo môže......musí to byť frustrujúce. Kašli na ľudí naokolo, raz ten záchvat prestane. Nikomu to nie je príjemné ale tebe spôsobuje problémy aj to čo si pomyslia ľudia. Na to sa úplne vyprdni.
Moje deti žijú v jednej domácnosti s otcom aj matkou. No ich otec je strašný mäkkýš a dovolí im všetko. Ja som tá čo určuje pravidlá, niekto to robiť musí inak by sme sa zbláznili. A ver mi, ku mne si deti nedovolia to čo k svojmu otcovi. Na jednej strane je krásne ich pozorovať s akou radosťou sa s ním hrajú, jašia, vtedy pre nich neexistuje nič iné len bezbrehá radosť z prítomného momentu. No keď príde na obliekanie, kúpanie, umývanie zubov ....... nastupujem ja. Niektoré veci sa jednoducho robiť musia 😀 chcem tým povedať len to, že už aj môj malý, 14 mesačný bobek vie že na mňa niektoré veci ktoré využíva pri svojom otcovi neplatia ........
Problém vidím v tom že si nevyrovnaná. Daj sa do kľudu a všetko pôjde jednoduchšie. Netvrdím že záchvaty hneď prestanú, ale budeš to lepšie znášať. Nepochybuj o sebe, rob to čo sa ti v tom momente zdá byť najlepšie riešenie.
@zuzu21161 tak to mi o tom hovor,ja mam len 1,55cm a len kusok cez 40kg.. Takze tak a pri malom som v jeho najhorsom.obdobi bola tehotna. Kocik bol len pre taketo pripady -vlastne to bola lahucka bugina,on bol dobry chodec na rozdiel od dcery,pri ktorej sa kocik dlhsie pouzival.
Treba to hlavne neriesit,ja som.tiez videla uz toolko deti mat hysak,ze az.
A pokial ide o ihrisko,tak bud sa slo domov alebo si posedeli na lavicke podla zavaznosti. Maly,ked mal 2roky,tak som mu aj strucne vysvetlila ihriskove pravidla.
Inak kamoskina mala aj 2hodinove place kvoli blbosti.. Tak ju nechala revat,musela sa ukludnit sama. Aj to riesili to aj so psychologickou a ta zistila ze je nadpriemerne inteligentna an ten vek,ze prosto fyzicky a mentalny vek sa nezhoduju,a preto tie hysaky,ze to nevedela spracovat
moj syn je tiez v obdobi vzdoru 😀 a ano je to tazke,niekedy mi to ide fakt na nervy 😉 ale da sa to zvladnut.dieta musi mat hranice,casom pochopi,len nepovolit 😉 inak obdobie vzdoru je prechadzka ruzovou zahradou,horsia je puberta.dcera ma trinast,kto to ma doma vie o com hovorim 😉 😉 takze kocky teste sa TOTO JE PRIPRAVNY KURZ PRED PUBERTOU 😀 potom budete na obdobie vzdoru spominat s laskou🙂len skoda,ze ja to mam naraz syn ma 2,5roka a dcera ma13,5,huraaaa 😎 😝
@maxiva ale keď si tým prejdeš bude už len dobre a bude robiť len radosť 🙂 mne mamina často pripomína, že ja som bola čert ako svet. Ani za svet poslúchnuť, vždy som si robila po svojom. Mnohokrát, že bola na pokraji nervov so mnou. Ale to trvalo len pár rokov. Potom akoby si to tie deti uvedomia, dospejú a isté veci im dochádzajú. Najmä to, že im rodičia nechcú zle 🙂
ked si spomeniem aky cirkus mi mala robievala tak sa uz len smejem.Hadzanie sa o zem bolo u nas pravidelne ked som jej nieco nekupila,budete sa smiat ale v draciku sa zacala hadzat o zem a kricat ze ona chce hracku a ze preco nemoze mat dve babiky ale len jednu,mna nic ine nenapadlo len si sadnut na zem a urobit to co ona......a vysledok????prekvapene na mna pozrela stichla a od toho dna to nikdy nikde neurobila.Ta hamba v obchode a jak na mna pozerali vsetci ludia stala za to🙂)))
kamoška postavila syna do vane a pustila vlažnú vodu, už naozaj nič nepomáhalo, zostal v takom šoku - skôr prekvapený že čo si to dovolila mama urobiť, ked doteraz ho len mojkala a ukľudňovala. zabralo.
ešte dva-tri x to musela urobiť, potom stačilo otvoriť dvere na kúpelke a spýtať sa či potrebuje ukľudniť vodou alebo to zvládne sám. sám...
No presne, ty strašne riešiš, čo ľudia, čo okolie a pod. Ako keby si nedokázala prijať ten fakt, že je to jednoducho tak a tie deti toto robia. Píšeš aká je zlá a neposlušná, ja už v tom vidím problém. Toľko situácií je v živote nepríjemných a toľkokrát sa človek cíti trápne a hanbí sa, ale tak s tým sa nedá nič robiť. Ono už ide zasa len a len o to, že ľudia sú stále plný predsudkov a to je sakra ich problém. Z akého dôvodu by ťa malo zaujímať, čo si myslí ženská, ktorú vidíš prvýkrát a aj naposledy. Ja sa držím toho, že jednoducho treba byť v klude, lebo to sa ináč ani nedá. Nie, nejde to vždy a často ma štve, že sa som to nedokázala, ale človek sa učí celý život. U nás sa vždy len kričalo, pekné slovo ani nebolo a ja teda takéto nebudem. Je to moje dieťa, môj priateľ, nie môj súper. My máme spolu žiť a nie súperiť. V prvom rade si to uprac u seba a potom to bude lepšie. A áno, je to saaaakra ťažké, zmeniť sa, zmeniť svoje myslenie, ale ono to ide. Aj keď nie vždy, ale ide a viem, že to bude len lepšie. Hlavu hore. 😉
@zuzu21161 2r dieta uz ako tak chape co a no a co nie. a je to beh na dlhu trat, podla toho, ako je tvrdohlave. niektore pochopi skor, ze nie je nie a inemu to trava "nekonecne" dlho.
treba si urcit hranice a za tie neist. a prestan riesit co si pomyslia ludia. presne ako pise @monikaparson - co ti zalezi na nazore pani v modrom z obchodu? ved ju nepoznas. skratka ostan v klude. hodi sa o zem, tak pockaj. ona sa postavi. a ked nie - prehod cez plece ako vrece krumpli. ja uz som z obhodu isla so synom v takych poziciach, ze by si sa cudovala. skratka ked to inak neslo...
ked odbiehal, tak boli doby, ked som ho mala priviazaneho na sale - pretoze halt - z ruky sa dokazal vytrhnut. a hej, boli taki, co sa uskrnali a boli taki, ktori prisli a pochvalili, ze je to rozumne a bezpecne. nikdy nedokazes vyhoviet vsetkym 😉
a co sa tyka otca - mala sa nauci, ze u otca na vlak mozem, u mamy nie. deti nie su hlupe. zistia, kto je aky. len sa prosto nedaj. malej za kazdym povedz, nie a hotovo. aj ked bude cirkus. preckaj a chod dalej a uz sa k tomu nevracaj. len si drz liniu, potom sa vie aj dieta zaradit 😉
@zuzu21161 vzdor prichadza zo dna ma den. U mladsej prisiel tiez presne v 2 rokoch. A ja som sa len divila. Ako mal to aj maly - fazy vzdoru a fazy pokoja. A ako ti pisu,ver,ze baby tu maju pravdu, dieta nie je sproste a vie,co si u koho moze dovolit. Coze raz moze mat taky typ ocinka veeelky problem. Ak si to ty ale ukocirujes,bude to ok - vztah ty a dcera.
Ja prosto som mojich ucila i ucim,ze prosto nie vzdy sa vsetko da kupit. Ci v obchode alebo jazda na vlaku. Obcas mam a dam,obcas nemam a obcas aj mam,ale nedam. Musia si prosto zvyknut. A aj vysvetlil preco.
Inak tie doma vzdorujuce deti su v skolke poslusne deticky. 🙂
Ono daktorym detom to trva,nez urcite veci pochopia,no musis byt dosledna. Ja som aj drahemu (ktoremu tie revy - ano,este ich mladsia ma a trosku v inej podobe uz aj maly- lezu na nervy), povedala,ze radsej vydrzim teraz ten rev.
Napr. u nás bolo prvé hodenie sa o zem veru oveľa skôr, hádam aj v 16 mesiacoch, neviem presne, ale ja som kukala na ňu ako púk, že čo akože robí, tak som ju nechcela nech sa teda povála a ja som len stála, zrovna išiel najlepší kamarát môjho svokra, no som si hneď aj povedala, že to zasa bude, ale tak čo, čakala som. Malá sa zdvihla a ani nevedela, čo sa stalo pred pol minútou. Horšie to bolo, keď sa šmarila na zem pri tej ceste, to tam už ide o zdravie, ja som ju len posunula a zasa čakala. Akože hej, my bývame na dedine, nie tu tá premávka taká ako v meste, ale tie autá chodila a hlavne ľudia a hej, sme na dedine, čiže všetci vedia všetko, ale tak vydržali sme to, aj ja, aj muž.
@siska53 no však otecko si povedal ešte keď bola menšia, že on jej kúpi a dovolí všetko...a teraz je v Holandsku, s dcérkou bol vo februári naposledy, zaot si mže sám, dal si na súde že s ňou bude dva týždne vkuse od 10:00 do 19-.00 ale idem to riešiť, aby sa to upravilo nejako normálne, lebo si neviem predstaviť hlavne keď ochvíľku do škôlky, aby nebola ani so mnou...síce je to jej otec ale postarať sa poriadne o ňu nevie a ja už odmietam chodiť tam nakoľko sa mi neustále vyhráža, div že na mňa ruku nezdvihne
@zuzu21161 vitajte v obdobi vzdoru!
Kludne si aj tu vyhladaj,je na to x tem a nemusi to vobec suvisiet s makkym ocinkom.
Ja som.to robila tak,ze ak to bolo niekde mimo domu,tak sup do kocika ci na ruky a slo s a domov..bez slov,tie su zbytocne,kedze v amoku dieta ja tak nevnima.
Niekto sa vzdiali -nie je divak,amok nie je zaujimavy.
Ona casom pochopi,ze u teba hadzanie sa na zem.je zbytocne. Moze to ale nejaku dobu trvat.
Vsetci sme mali len poslusne zlaticka. U nas prislo 20m.u jedneho a 24m.u druheho a bum-vzdor,protesty. U prvehu su fazy pokoja a vzdoru,u mladsieho dietata sa to zas stupnovalo,az ustalilo..
To len-ze nie si sama. 🙂