Glycerínovy čípok u 12-mesačnej nezabral

lucana82
21. sep 2020

AHOJTE. Naše 12mesacne dieťatko nekakalo 4dni. Dali sme glycerínovy čipok a vôbec nezabral...Poradíte čo robiť prosim? Ďakujem

vikusjk
21. sep 2020

@lucana82 a vasa lekarka ti nic neporadila?

123369
21. sep 2020

@lucana82 ja som jej pri zápche robila a vlastne stále robím má 25 mesiacov ovsennu kašu a po uvarení nastrúham do nej jabĺčko a naposledy som pridala ešte slivku,3x kakala v ten deň. Tiež ma s tým kakanim problém.

hivanik
21. sep 2020

Minule som kupila v Lidli neviem (spravny nazov) zidivsku ceresnu a ja nemam problem s tymyto zalezitostami ale ked som si precitala ucinky tak som pochopila. Sposobuje dobre vyprazdnovanie aj ked neviem ako u tak malych deti ci mozu take ovocie alebo nie. No ja som bola v ten den asi 5x, na druhy tak isto.

espturmalina
21. sep 2020

Ahoj, nám už keď nič nepomáha, dávam easy-lax. Ale treba pozrieť, či to nie je pre väčšie deti

adula12
21. sep 2020

moja tiez ma problemy s kakanim. raz nekakala 5dni, brucho jak kamen a furt chcela, skusala, neslo jej. pri tlaceni ju az napinalo na vracanie co jej bolo zle z toho. v ten den dostala asi 3 glycerinove cipky a tiez nezabrali. aj teplomer do zadocku som skusala... az napokon som jej urobila kupel, sa hrala vo vani a potom skusila ist kakat na serblik, spotena jak mys bola chudatko, ale podarilo sa. ona normalne bola zastuplovana, ale obrovska ulava to bola. bohuzial moje dieta nie je z tych co by jedlo kase, slivky, dzusy a podobne, zeleninu cerstvu nechce vobec, ovocie malinko, tak teraz ked je vacsia sa snazim jej davat napr. omacku sosovicovu raz tyzdenne a to vtedy viem, ze sa pekne vykaka. teraz uz kaka kazdy druhy den, ale skor bobky, ale vdaka aj za ne 🙂

malabrunetka
21. sep 2020

Easylak okamžite pomôže.

brendaa
21. sep 2020

Skus harmancekovy caj nalacno, ak moze. Vyvar z ovsenych vlociek do mieka davat, ak mas mlznost kupit jogurt SABI napr.malinovy..... Vela tekutin... Neviem ci moze sirup Duphalac, porad sa s lekarkou

mila06
21. sep 2020

U nas mala moja najstarsia problemy s kakanim ale skor psychicke ze naschval zdrziavala, stale som si povedala, ved sa nejak musi vykakat, a davala jej vela pit, nesla tiez aj 4dni, pocula som pripady ze aj 7dni deti nekakali. Urcite pomaha zmenit stravu nedavat jedla ktore zapchavaju,ponuknut napr.ovsenu kasu s pomletymi lanovymi semienkami atd. Ale hlavne nerobit si velke starosti kvoli tomu, uvidis ze sa vykaka.

lucana82
autor
21. sep 2020

@adula12 ďakujem veľmi pekne za odpoveď. 3 cipky??? A tie 3cipky vykakala? Pretože mne ho vôbec nevykakala ani po niekoľkých hodinách. A na letáku píšu ze cipok je nerozpustny a vychádza von v neporušenej forme...tak som sa zľakla kde jej ostal a co mam robiť?

lucana82
autor
21. sep 2020

@mila06 si zlata. Ďakujem za odpoveď aj za útechu.ale uz som vystrašená, keď nepomohol ani čipok...snažím sa s tou stravou. Ale malá nechce moc pit...a uz som slusala milion spôsobov a fliaš aj pohárikov...chce len materské mliečko....asi preto ma problém s kakanim...ked nepije tekutiny...ale teraz fakt neviem co robiť keď teraz piaty deň uz cipok ani nezabral...

olivia1425
21. sep 2020

@lucana82 ovsene vlocky 👌 vyvar z vlociek

adula12
22. sep 2020

@lucana82 jasne, ze som jej nedala 3 cipky naraz. ale pocas celeho dna. jeden z nej vysiel ked skusala kakat a tie dva zrejme trosku pomohli. davala som ich s odstupom. pises len o materskom mliecku a o piti. a jest jej co davas? nemoze byt len na mlieku. skus jej urobit slizikovu polievocku zeleninkovu, to maju deti radi, alebo spenatik so zemiackami. na sladko jej daj jablkovu vyzivu, alebo tie "kapsicky" ovocne. ved rocne dieta uz moze viacmenej skoro vsetko. skus z DM-ky aj kupit slivkovu stavu. musis hlavne stravou to riesit, 5dni uz je moc. a skus jej ten teplejsi kupel urobit, nech sa hra vo vani aspon 15 minut vo vodicke. a ma bolesti ci ju to netrapi? ma velke brusko?

lucana82
autor
23. sep 2020

@adula12 pravdaže papa a veľmi rada. Hrusky a jablka mixovane. Slivkové a jablkové výživy. Zemiacky,mäsko, cestoviny,cuketu,brokolicu,špenát, mrkva,petržlen...na večeru tie mliečne kaše krabicove...za den vypije max 60ml čaju. Voda nehrozí. Nechce piť...vcera po druhom cipku kakala 1gulu. Ale to je žalostne málo za 5dni...alergie nemá. Mala odbery robené...nikto nám nevie pomôcť...ja len ci ma niekto skúsenosti ako riešiť zápchy. Cvicenie aj kupkanie robime.brusko nema veľké. Ale vidno ze uz je mrzuta

fazulkova
23. sep 2020

ahoj, mojej malej pomoaha slvikovy sirup z dm, dam link, neviem ci mozem 🙂 https://www.mojadm.sk/mivolis-nealkoholicky-sli... alebo vyvarit susene slivky a dat pit po lyzickach.

adula12
23. sep 2020

@lucana82 a nemas pocit ze to zadrziava? ze ma strach z toho? lebo stravu ma dost pestru na to, aby v pohode kakala. skus pridat tie stavy ovocne aby viac pila, popripade viac polievok. lebo tie tekutiny mozu byt naozaj problem.
sono bruska ci criev jej nerobili? lebo je dost mozne, ze ma mozno niekde "uzlik" a ta strava jej tym padom ide pomalsie crevami a preto trva tak dlho kym sa vyprazdni.
a odmalicka mala s tymto problem ci len posledne obdobie to tak vnimas?

lucana82
autor
24. sep 2020

@fazulkova ďakujem veľmi pekne

lucana82
autor
24. sep 2020

@adula12 ano. Práveže co raz viac si to myslím. Ze zadržiava. Ak to vôbec dokáže ročne dietatko? To mi na tom nesedí. Potom už fakt neviem ako to riešiť a ako to takej malej vysvetliť ze kakat sa musi...sono bruška robili..vraj vporiadku. Začalo to ihneď pri prvých prikrmoch v 7.mesiaci. Hneď po zavedení stravy...nekakala 8dni. Šli sme na pohotovosť. Tam jej to cez takú rúru vyberali. To bol des. A to uz nechcem zažiť 😪 skusim tie šťavy...ale par týždňov dozadu to absolútne nechcela

mila06
24. sep 2020

Ale uz nieco vykakala tak sa to pohne dalej, su deti ktore nechcu pit vodu iba materske mlieko. Moje deti tiez vela nevypiju. Mozno im to staci, muz povedal ze ich terorizujem s pitim.... Nikdy som nemyslela ze raz budem riesit "hovienka" a cakat kedy a kolko sa objavia. Uz to je uspech ze mala nieco vykakala, nedavaj jej ziadne sladkosti ani chrumky a drzim palce.