Ahojte, rada by som sa spýtala či s tým mate skúsenosti? Poprípade či ste sa o tom radili so zubarom? Syn má biele fliacky na oboch prednych zuboch, dokonca ich ešte ani nemá celé vonku. Čítala som, že môžu znacit prvú fázu zubneho kazu. Nejedava sladkosti, vsetko jedlo mu doma podstivo pripravujem. Kojeny uz nie je, umelé mlieko, myslim obsahuje volaky cukor tak ale snáď nie tolko aby sa mu z nebo uz kazili zuby. A asi od pol roka mu ich aj umyvame kefkou a zatiaľ len vodou. Ďakujem
@nikpa nemala si ty počas tehotenstva nedostatok vapnika?
@nikpa ešte otázka po vecernom umyti ešte niečo pije? Je?
@katarinamarkova počas tehotenstva som mala problem len so železom a ano, po večernom umyti zubov v noci ešte raz pije mlieko ale hneď zaspi, vtedy zubky neumývame, až ráno
@nikpa umyvate ich úplne zbytočne keď mu potom das mlieko ☹
@katarinamarkova po celom dni aspon voľačo snáď dame dolu ale pokiaľ bude pýtať jesť aj v noci, je to začarovaný kruh :(
@nikpa a prečo by rocne dieťa malo pýtať jedlo v noci???
@nikpa ak je smadny daj mu vodu. Ak je to od hladu daj mu sytejsiu veceru....aj tak je to viac ako isto len zlý zvyk.
@katarinamarkova s tou vodou som to skúšala, občas to zaberie. Záleží od toho ako je počas dňa . Ked malo, samozrejme, ze sa v noci zobudí a je hladný. Áno, všetko je o zvyku ale s jedenim máme problém a ja som vďačná za všetko čo do neho dostanem, ci je den alebo noc.
@nikpa ahoj a nie su to nahodou biele flaky z nedostatku vapnika? Ja som zacala svojmu 20 mesacnemu malemu prave kvoli bielym flakom pridavat do umeleho mlieka biomin- prirodny vapnik a neskutocne mu to pomohlo. 😉