Ahojte, tie čo máte cca 2ročné detičky...púšťate im rozpravky, tie postavičky pre deti,alebo celkovo tv? Ak áno, ako často?
@lenuliatko84 a nezanechalo to nejaké následky, ja neviem, že mal problémy s očami ? Myslím kvôli sledovaniu tv
Moja od 3 rokov. Cca 1 hod denne.
@livs25 dvojročné televízor nepotrebuje vôbec. Viem, zabavilo by sa pri tom a bol by chvíľu kľud, ale nie vždy je ľahšia cesta aj tou lepšou. Je milión činností, ktoré môže robiť a vydrží pri nich aj také malé dieťa. Pozri na stránky montessori doma a pod. Deti sledovaním rozprávok len pasívne prijímajú info, na oči im to možno neškodí, to neviem posúdiť, ale inak to neprospieva ničomu.
@livs25 detom by sa televízor pustat nemal, naco? Im to nechyba, ale zas ak ty si potrebujes oddychnut, alebo mas "dobrych" starych rodicov co to dietatu pustia, tak pol hodiny denne nezanecha ziadnu vážnu ujmu. Nasa pozerala od roka a pol, príležitostne, mozno 2 hodiny do tyzdna, ja som.chodila do roboty, strazili starkí, takze ju na to naucili.
Naša má aktuálne 2 roky a ešte ju TV vôbec nezaujíma. Niekedy ma to aj zamrzí, lebo sa jej musím aktívne venovať ja, myslím, že niekedy by mi dobre padlo, keby chvíľku pozerá, ale ona nechce.
@livs25 ja to pustam ale len doobeda poobede uz nie. Rusilo mu to spanok, ale ma tak doobeda cca.polhodka. A naucil sa dost s toho ma rad Fihu aj smejka a jarosa a dost opauje aj slova ale pustame mu to aj na cd prehravaci. Napr na fihe sa naucil mukat a to som mu robila zvieracie zvuky hadam od polroka ale chytil sa az na fihe.
@livs25 ja by som ten televizor, pripadne mobil nezatracovala. Mala ma tri a v rozumnych medziach pozera obe. Jarosa, spievankovo, fihu, paci pac s nimi spieva, tancuje. Na tuki tv poziarnik sam a ruby z duhy. Na mobile vacsinou ucenie pre deti kde je abeceda, pismenka, farby, zvieratka, pocita sa ,vela sa tam naucila. Nevravim cely den ale hodina este nikomu neublizila. Ja ako decko som hodiny nasedela pri Tom a Jerrym, kakao co chodil program a tu som 😊
Kazdopadne, ak uz nieco pozerat, lepsie su hrane filmy/ rozpravk ako kreslene
dcére som púšťala jim-jam po anglicky a potom sme prešli na disney junior (tiež v angličtine). podľa mňa to má význam, pokiaľ to má nejakú pridanú hodnotu (farby, čísla, piesne, riekanky, rozvoj materinského aj cudzieho jazyka...).
dcéra chodí na angličtinu od 18 mesiacov do Helen Doron a vo veku 5 rokov plynule komunikuje - aj vďaka tv.
niektore deticky su narocnejsie a potrebuju neustale podnety, polhodinka az hodinka pesniciek, rozpravok denne nemoze uskodit, ja som sa z tv naucila ako dieta po nemecky, moja 5-rocna neter hovori uz plynule po anglicky, naucila sa to z anglickych rozpravok, ak kontrolujes dlzku sledovania a typ programu nevidim na tom nic zle, neverim, ze sa vsetky matky mozu denne intenzivne 24/7 venovat dietatu pri dalsich povinnostiach a najma ked maju surodencov, zase byt az tak rigidne proti rozpravkam a pesnickam mi pride cez ciaru...
@livs25 snažím sa co najmenej púšťať telku. Su dni ked vidi rozprávku len večer pri mlieku. Ale napr vcera keďže bolo hnusne pocasie ja som varila tak som im pustila film spievankovo. Ale takto situácia je asi maximálne 5x do týždňa. Ja nevidím zmysel detom púšťať telku. Dosta sa ju nepozreju ked budu veľký absolútne nic im neujde. Telka je sice veľký pomocník ale da sa to zvládnuť bez. Moj syn ma 2,5 tak do 2 rokoch ho to nebavili mohla som tam pustiť hocičo dcera rok ta si tiež pozrie ale nevydrží pri tom. Myslim si ze je to tym ze nie su naučený. Kamoska púšťa od malinka synovi a ten v pohode 4 hodiny pozerá
Nemáme tv, moje deti pozerajú videá fakt výnimočne a krátko. Akože niekedy fakt pomôže tých 15 minút, než mať stres alebo nervy. Ale beriem to ako takú možnosť, keď sa všetko iné vyčerpá. S cudzími jazykmi nie je problém, 5 ročná sa dohovorí tromi. Naucila sa v normálnej komunikácii
16 mesačný aj tak pri tom nevydrží ani jednu pesničku bez odbehnutia. A nebudem ho zbytočne na to trénovať...
@livs25 to myslis vazne tento koment?
Moj pozeral aj skor ,uz ako 1rocny prisiel do kontaktu aktivne s tv. Pustala som mu pesnicky. Ziadna ujma, neskor ked bol vacsi tak rozpravky pre male deti.
@livs25 syn ma ipad od 8 mesiacov? Zial bol neuveritelne uvrieskane dieta, a my sme nevedeli co s nim. Vrieskal na lesy od rana do rana, a potom sme pustili teletubies - a syn stichol. Teraz ma 8 rokov a pozera stale. Vyhoda je, ze vie po anglicky. Minule som mu nieco pustala a prekladala a on mi nechapavo hovori - preco to prekladas, ved ja rozumiem 😅 Podla mna keca - nerozumie vsetko, ale nieco pochytil, tak bude mat aspon malicke plus v skole, pretoze tie farby a zvieratka uz urcite pozna 🙂 Tak edukacne mozes niekedy pustit aj nieco v anglictine 🙂
@kittykat22 akurat som chcela pridat komment ako nam pomohlo pozeranie Teletubbies 🙂
@alexandra2010 spominas si na tu ukludnujucu hudbu, a vysmiate slniecko? Den psycho, nic nestiham a teraz ten pozitivny vstup 😅 Raz som sa pristihla, ze som si to pustila na youtube ... no kriza z nespania bola 🙈
@kittykat22 a vsetko 5x zopakovali ak by si nestihla davat pozor...
2 rocnej sme dovolili denne 5-10 minut na to aby sme umyli zuby, inac neotvorola pusu. Ma sa telka dovolit az od 3 rokov, ale my sme to vyhodnotili ako vyssie dobro ze sa poriadne umyju zuby. Pustali sme Mira jarosa. Od 3 rokov pozera 30 min denne
dcéra má 1,5 roka a miluje hudbu. Sú dni, keď TV nevidí, a sú dni, keď sme doma zavreté pre počasie alebo naozaj potrebujem niečo rýchlo porobiť, a vtedy jej tie pesničky pustím, ona sa teší, tancuje, opakuje ... v zdravej miere na tom nevidím nič zlé. Ale teda bavia ju len pesničky, rozprávky a pod. 0 bodov.
Dobrý deň chcem sa informovať mam sinceka bude mať 2 roki a je veľmi zavisli na rospravky ani velmi nerosprava len ket pár slov povie môže to byť dvovodom lebo od malicka pozeral tv teras zbada telefón zacne plakať lebo chce rospravky ..ale vsimli zme si ze on celi den vidrsi pozerat tv rospravky aj je stoho as zurivi keď mu nepustim
Kazdy den pozeral aj fiha aj smejka a aj jarosa.ked som chcela mat pokoj tak som mu to zapla,rano ,na obed vecer