Fialové bodky pod kožou bábätka

kamilka95
2. jan 2021

žienky mojmu malému som na telíčku kde tu objavila take bodky fialove ako keby podkožou. neviete co to može byť? nemaju aj vaše babtka nieco take?
dakujem

sasanka605
2. jan 2021

Pozri na google petechie, ak je to ono tak pohotovost

kamilka95
autor
2. jan 2021

@sasanka605 nieco taketo

bagre
2. jan 2021

@kamilka95 petechie... môžu vzniknúť pri tlaku, niekedy signalizujú zdrav.problém - treba vyšetrenia. Vážny stav je meningitída (tam je to jeden z príznakov), vtedy ide o život. Vygoogli ako sa správajú petechie pri meningitíde a ako tie ostatné. Teraz by som kvôli tomu určite nešla na pohotovosť ( treba to sledovať, zavolať cez tyždeň doktorke.. ) dcéra to mala ako pármesačná, zmizlo to...

bagre
2. jan 2021

@kamilka95 teda skúsila by som test s pohárom a zrejme ostala doma - nemyslím že je to meningitída

kamilka95
autor
2. jan 2021

@bagre ďakujem za odpoveď všimla som si ich už pred cca týždňom zmizli a nanovo sa objavili. Žiadne iné ťažkosti nemá

kamilka95
autor
2. jan 2021

@bagre a nemôže sa to prejaviť aj po prekonaní nejakej choroby? Malý mi prekonal covid.
A vaša to mala z čoho?
Dakujem

euka210
2. jan 2021

alergia?

kamilka95
autor
2. jan 2021

@euka210 neviem ma už aj také vyrážky po líčkach ze co by to mohlo byt ale v článkoch čítam ze petechie môžu vzniknúť aj po korone

matafri
3. jan 2021

@kamilka95 moj syn to mal od narodenia takmer do roku. Zmyslo to same vyrastol z toho. Doktorka to videla a tiez hovorila ze male deti to maju casto.

kamilka95
autor
4. jan 2021

@matafri a mal to hocikde po telicku?

euka210
4. jan 2021

u lekarky Ste neboli?

euka210
4. jan 2021

ak je mladsia lekarka, tak sa da poslat foto i cez mobil. Nasa komunikuje aj cez mobil a v tomto case urcite by mohli aj ine.

matafri
4. jan 2021

@kamilka95 mal to na trupe hlavne ale aj na nozkach a ruckach

kamilka95
autor
4. jan 2021

@euka210 ideme zajtra dnes sme boli na krv ta je celkom OK.
Tak uvidím zajtra co povie doktor.
@matafri Presne aj náš tak ma a neviete z čoho sa mu to robilo?

matafri
4. jan 2021

@kamilka95 neviem presne prečo ale si myslim ze detska koza je tenka a mozu presvitat drobné cievky. Je to stale rovnake? moze sa to aj vplyvom teploty menit. Po okupani to mal vyraznejsie ked si dobre pamatam.

kamilka95
autor
5. jan 2021

@matafri ďakujem za odpoveď. Má aj tak ze mu zmiznú a objavia sa nové.

kamilka95
autor
5. jan 2021

Tak žienky doktor mi povedal ze su to drobné pigmentacie koze a ze petechii je viac a sú viac sfarbené

ajka1024
17. jan 2023

@kamilka95 ahoj mame momentalne podobny problem dnes malej brali krv a mame sa objednat na henatologiu. Na brusku ma asi styri bodky na zatylku mala par a vedla uska asi tiez styri. Ja uz stresujem co to moze byt a bojim sa. Vam to zmizlo casom ?

michaela_g1
20. mar 2024

@ajka1024 ahoj ako ste dopadli keď sa môžem spýtať? Práve máme aj my tento problém , dnes ideme doktorke už mám strach dopredu.