Feniklový čaj pre týždňové dieťa

klaudika512
10. feb 2018

Dobry den prajem. Moja mala ma tyzden a chcela by som sa opytat ci mozem davat feniklovy cajik a ak ano kolko ml maximalne na den 😊 dakujem ❤

marion09
10. feb 2018

granulkovy Sunarek feniklovy je od tyzdna....kludne mozes davat kolko vypije

margaret17
10. feb 2018

@klaudika512 ahooj jasne feniklovy ano ved ten aj je od 1 tyzdna veku dietatka... mam 2 deti a pili ho od malinka.dcerka ma 3 roky pije ho od malinka...ten sačkovy..granulovany ale nedavaj pozor!! ten je kednad pre väčšie deti a jednak je samý cukor!! a pri týzdnovom babinku.kolko? urob do malinkej flasky a nech počas dna si cucne..ked to bude aj štvet flaštickynbudento super...ver a jento super vec lebo ja stale hovorim mliecko je mliečko ale tekutinky musia byt

janci05
10. feb 2018

@klaudika512 Ahoj. A môžem sa spýtať prečo chceš už týždňovému dieťatku dávať čaj. Však ak ho kojíš, tak vôbec čaj nepotrebuje. Samozrejme, že sú aj také čaje čo môžu úplne malé deti, hlavne ako prevencia proti kolike a nadúvaniu. Ja som kojila do dvoch mesiacov, potom umelé mlieko, ale čaj som dávala až neskôr.

luba41
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alobalka
10. feb 2018

Ja som nikdy nedavala, deti boli kojene. Možno keby boli v lete vonku horúčavy a malo by cez 5 mesiacov. ..

alobalka
10. feb 2018

Ale áno, feniklovy čaj sa môže od 1.týždňa, aj granulovane sú, aj vrecuskove (apotheke feniklovy od 1.tyzdna).

margaret17
10. feb 2018

aaaale dobre je ked si deticky aj z čajiku odpiju ci vodičky...kojene neviem..ja som len nutrilom umele mliečko....bo kojiť zial.nebolo čo ..mozbo.pri kojeni sa nemusi pit neviem

siska53
10. feb 2018

@klaudika512 ak dojcis,je to zbytocne.. Ak nie,radsej by som sa poradila s pediatrickou,ze ake mnozstvo..
Nas dostal cajik len raz ako 3m.,strasne plakal,co sme nepoznali,dostal cajik proti naduvaniu (sackovy),zzspinkal a po zobudeni zas usmiate chlapciatko ako vzdy.

evittam
10. feb 2018

@klaudika512 Jasne,ze môžeš ale určite nie granulovane svinstva ako Sunarek a spol.-90% cukru.😉 Obe moje dojcene deti pili caj od cca tyzdna-ziadny problém.

evittam
10. feb 2018

@margaret17 Ale musí sa aj pri dojčení. Dieta je aj smadne. A ano,ano viem,ze MM je aj od smädu-to pre rie co si myslia,ze vodu-caj netreba. To len "dojcomatky" nerobia nič ine len prsniky dávajú každú chvíľu.😉

luba41
10. feb 2018

ved skús..čaj všeobecne dieťaťu nič nedá,.ani mu nič nemusí byť z neho....ale takisto može schytať alergickú reakciu..

ukulela
10. feb 2018

pokial plne kojis a nedavas UM a dieta nema problemy, caj davat nemusis, materske mlieko staci. ak chces davat pis, tak tie granulovane caje byvaju sladene, na to davaj pozor. ak zvazujes tekutiny len kvoli pitu, staci aj cista voda, ale na feniklovy sa pytas asi kvoli brusku, ci?

majulcek
10. feb 2018

Minule bola nejaka detska lekarka v damskom magazíne a tam moc cajiky neodporucala. Ak kojite a dieťatko boli bruško, že radšej vy máte vypiť čajík a cez mliečko sa bábätku dostane.

stanislavicenka
10. feb 2018

@klaudika512 prosim ta, a kvoli conu chces davat caj? Tak malemu babatku? Boli ju brusko? Nepises, ci dojcis, alebo davas umele mlieko. Pri dojceni sa tes, ze pol roka nemusis davat nic okrem mm. Ako tu niekto poznamenal, ze dojcomatky davaju len prsnik, ano, lebo nic ine netreba. Mm je z vacsej casti voda. Ja som dcerke skusala davat reniklovy caj, lebo ju bolelo brusko, ale pozor, z neho sa tvoria prdiky, takze pomoct nemusi, to mi povedali v lekarni. A davala som lyzickou a to ona si dala 3 lyzicky, tak som pila ja. A najhorsia rada, aku si tu distala, davat ten granulovany caj, to by som ani sebe nespravila, nie este dietatku. A celkovo, tekutiny, vodu a caje zavadzat, tak ako sa maju. Celkovo, caj sa pije pri chorobe. Pri tyzdnovom babatku sa tes, ze bud len strcis prsnik, alebo zarobis mlieko😊.

stanislavicenka
10. feb 2018

@evittam nic sa nemusi. Ved tak male dieta, aby malo zbytocne zatazene brusko, ci naplnene tym, cim nepotrebuje. Mm je zväčša voda a pokial viem, umele sa tiez zaraba s vodou

evittam
10. feb 2018

@stanislavicenka Ano s tým súhlasím-nic sa nemusi. Ako som uz napísala-vlastne skúsenosti-obe moje deti nezatazene čajom ho pili a boli dojcene.

lorela
11. feb 2018

@klaudika512 Tyzdnovemu babatku ziaden feniklovy caj podavat netreba.

klaudika512
autor
4. mar 2018

Ospravedlnujem sa ze odpisujem az teraz mala ma uz mesiac a je od 7-8 dna narodenia na UM preto som sa pytala na cajik lebo som pocula ze babatkam na UM by sa mala pocas dna ponukat aj voda alebo caj a na feniklovy som sa pytala hlavne kvoli brusku ale musim poklopat zatial nemame ziadne problemy a cajiku vypije minimum pocas dna

misickaa4
24. nov 2019

Espumissan nam nezaberal, probiotika davam biogaia a davam aj coliprev. Mam chut mu zmenit UM-davame Sunar HA, chcela by som dat ine. Len lekarka, ze aby som nemenila. Kaka viac menej 1x denne, stolica je dozelena.