Farba očí novorodenca

ivanka1997
9. sep 2020

Ahojte prosím vás moja 10 dňová dcérka má takéto očká myslíte že je šanca že bude mat očká modre alebo zelené? Či skôr hnedé ? Len tak som zauvažovala že sa váš opýtam

denkatn
9. sep 2020

moja mala podobne a vsetci hovorili ze sa jej zmenia na hnede, lebo aj ja mam hnede a oni jej ostali modre. takze neda sa to urcit, zatial ma babatkovske. mile babatko.

simca06022011
9. sep 2020

Neda sa to povedat, mne malej isli z modrej na uplne tmavo hnede 🙂

salome123
9. sep 2020

je to na jeden trik.... treba babo nastavit proti slnku, aby mu svietilo priamo do oka a ty sa na duhovku pozri z boku a malo by ti ukazat aku bude mat farbu. mne to vyslo. skus.

ivanka1997
autor
9. sep 2020

@salome123 ďakujem krásne

lenka2710
9. sep 2020

@ivanka1997 mala ma presne také oči a teraz ma také modrozelene a malý ma tiež také, uvidíme ako sa sfarbia 🤷‍♀️🤔

jana_eyre_2
9. sep 2020

Deťom sa začínajú meniť oči okolo pol roka ak nie aj skôr - vtedy už človek vie predpovedať aké mu ostanú, po narodení sa to povedať neda.. všetky moje deti mali po narodení takéto očká a prvý syn má modro-sede a druhá dcéra a tretí syn majú tmavohnedé..

zuzzuzi909
9. sep 2020

Tazko povedat, kedze detom s farba oci meni a dokaze sa premenit na uplne inu farbu. No uz tieto su podla mna krasne takze casom len uvidis, pri akej farbe nakoniec skoncia

kristiii
9. sep 2020

@ivanka1997 myslím že takúto farbu očí má väčšina bábätiek (aspoň čo ja poznám). Aj môj syn mal a zmenili sa mu na tmavohnedé. Ale myslím, že teoreticky sa môžu zmeniť na akúkoľvek farbu

soldi
9. sep 2020

vacsina babatiek ma takuto farbu oci po narodeni.
z vlastnej skusenosti pri pocte detoch 4 kusy mozem potvrdit ze pri narodeni mali vsetci taketo a teraz maju
1. syn zelenosede
2. syn uplne svetlomodre
3. syn tmavohnede
4. dcera ma ziarivo zelene

ako pisali vyssie, farba oci sa meni. kamoskinej dcere sa dokonca v siestich rokoch zmenili z modrozelenej na tmavohnedu a z blond vlasov ostali hnede.

ckatka
9. sep 2020

Normálne mávajú novorodenci modré oči

kiki68
9. sep 2020

Ved podla rodicov, ak nikto z rodicov nema hnedu ani dieta ju mat nemoze. Ak ma tak sanca na hnedu ci zelenu je. Nas maly mal tiez taketo a v 2 mes tak blednu uz trosku. Ja mam sivomodre a muz svetle zelene. Cize urcite to bude jedno z nas ci kombi

viikkki
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viikkki
9. sep 2020

Ja to vidím do modra ale môže sa to kľuudne zmeniť a bude ich mat hnedé ako čokoláda to ti teraz nikto nepovie uvidíš až časom 😊

andreatytler
10. sep 2020

@ivanka1997, @salome123 opatrne s tym nastavenim oci proti slnku. Malicke deticky maju ocka velmi citlie lebo maju malo pigmetu. Nas ani pri okne nemohol byt... hed sa mrastil.
Nas mal taku istu farbu a zostla mu... vobez ziadna zmena. Aj vlasy.