Farba očí

sabinka147
20. máj 2022

Caute zienky chcela by som sa opitat mala ma modre sivo oci ma 2 mesiace kedy bude mat svoju vlastnu farbu ? Ja som hnedo oka priatel zeleno oki

diamond007
20. máj 2022

@sabinka147 môže sa jej meniť a nemusia, cca do 6m sa zväčša upravia

petamich
20. máj 2022

medzi 6-12M by sa mala zmenit na realnu farbu oci 🙂 a do 3-rokov sa este moze pigmentacia jemne menit - ze bude mat napokon napr. tmavsie zelene alebo svetlejsie at.

anjelicek26
20. máj 2022

Mojim sa mam pocit menia dodnes... ja mam hnede, muz modre, najstarsia dcera ma hnedo-zelene, synovia modro-sede s trochou hnedeho, najmladsia podobne... a kazde rano ked sa pozries do tych oci, maju ten odtien inak vyrazny 😂

asia83
20. máj 2022

@sabinka147 Vidíte, prečo treba sedieť v škole a učiť sa, napríklad aj slovenský jazyk. Pretože ho budete potrebovať aj v písomnom styku. No vám je asi jedno ako sa prezentujete, že o tvrdom “Y” a mäkkom “I” nemáte šajnu.
Na margo vašej otázky. Ja mám zelené oči, manžel hnedé. Obe naše deti majú modré oči. Nech vás partner neupodozrieva, stáva sa aj toto.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
asia83
20. máj 2022

@stvura Tak ďakujem pekne. Ešte že mám muža, ktorý absolútne nežiarli. Ani nemôže, ani ho to nenapadlo, lebo vie, že v živote som mala sex iba s ním, a to mám 39 rokov. Svokra má modré oči a moja starká mala modré oči. Dcéra je na svokru, aj jej tvar očí má a syn je zase po mojej vetve. Svokra má modré oči, svokor čierne, majú štyri deti a ani jedno nemá modré oči. Veľmi si priala mať dieťa s modrými očami, tak sa jej to splnilo pri vnučke.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
asia83
20. máj 2022

@stvura Neskutočná záležitosť, táto genetika. Je to fakt zaujímavé, ako sa dokáže všetko dokombinovať.

gleep1
20. máj 2022

@asia83 vidíte prečo je treba sedieť v škole? Aby ste vedeli citat to, čo sa píše a nie to čo nikde nie je napisane. Nikde netvrdí že ju manžel upodozrieva, to je vycuc vasej fantázie a asi aj vasej osobnej skúsenosti.

A ešte niečo
https://tech.sme.sk/c/amp/20718219/na-pravopisn...

ailiba
20. máj 2022

@sabinka147 moj syn mal v 3 mesiacoch finalnu farbu (manzel ma modre, ja hnede a syn ma modre), ale do 6 mesiacov sa to moze kludne zmenit, ale to uz je vidiet tu tendenciu. A dokonca z modrej na zelenu aj neskôr. Ale ked ma dcera modrosive, tak este asi to nie je ich finalna podoba.

blumie
20. máj 2022

@sabinka147 moja dcera mala finalnu farbu uz cca. v 10mesiacoch. Odvtedy sa jej nemeni, jedine podla toho ake svetlo jej dopada do oci alebo co ma oblecene, ci je zdrava alebo chora. V konecnom dosledku ma sivo-hnede oci (hnede skvrny na sivom). Lave ocko tmavsie ako prave. Ja mam hnede orieskove (kedysi az cierne, casom zosvetleli), manzel svetlomodre. 🙂 Farba sa moze menit do 3 rokov ako tu niekto pisal ale uz v cca 1 roku to bude aspon na 80% jasne.

asia83
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
asia83
20. máj 2022

@gleep1 😂 Bože môj milostivý. To by ste si priali, však? Hľadáte a hľadáte. Tak hľadajte. Ozaj, viete, čo znamená, keď sa povie: “Zlodej kričí chyťte zlodeja?”. Silou mocou si dokázať sama sebe, že ste lepšia. To takto nefunguje, pochopíte to aj so svojou zatrpknutou povahou. Čo ja vidím a ako vám vysvetľovať nebudem, lebo to nepochopíte. Ale NIKDY neriešim svojimi príspevkami seba, vždy iba osobu, ktorej ich adresujem. Aby som pomohla jej, nie sebe. Snáď. Možno aby sa dotyčná vrátila do školských lavíc? 🤷‍♀️😊 Konec s vami.

gleep1
20. máj 2022

@asia83 to ty si si tu na autorke dokazovala že si lepsia než ona lebo vieš gramatiku. A to iste si sa snažila dokázať si v odpovedi pre mna. To ty si ten zlodej či krici ze chyťte zlodeja 🙂 A posielať niekoho do školskej lavice? Prečo? Čo ak ona k životu dokonalú gramatiku nepotrebuje? Pre teba a tvoju spokojnost sa tam ma vrátiť? Nie, to ty sa tam vráť aby si sa naučila citat s porozumením. A jediná zatrpknuta si tu celkom ocividne ty- veď to dokazuje aj studia o povahových vlastnostiach ľudí čo chodia a poukazujú na gramatiku iných. Tak som ti apson trochu nastavila zrkadlo. Pochybujem ale že si tak mentálne silná aby si v ňom niečo zbadala. Ciao bella

ailiba
20. máj 2022

@asia83 ake to je predsa kludne mozne. Z biologie vieme, ze su 2 alely na farbu oci. Manzel moze mat hnedo modre oci (kedze hneda je dominantna, tak sa prejavila) a ty zelenomodre. Takze 25% moznost, ze deti budu mat modre oci.

manushka
20. máj 2022

Moze mat oci po tebe ale aj po partnerovi, je to 50:50, okolo pol roka sa to bude javiť jasnejšie ale aké budu naozaj to uvidis okolo 1 roka, inak ja mám hnedé oci, aj muz ma hnede a mladší syn ma oci sedo-zelene presne ako moja mama 😍 a do roka mal oci modré ako nebo a to som si myslela, že bude po svokre 🤣 no ma ich zelene🙈, zvyšné moje dve deti majú oci hnede…