Ahojte… už som strašne zúfalá… mám veľmi náročnú dcéru. Má 7 mesiacov, od 3 je nemožné ju udržať ani 10 sekúnd na chrbte.. prebalujem a obliekam buď keď je na bruchu alebo po sediačky. Od narodenia problém so spánkom… momentálne fungujeme tak, že ju uspavam dojčením a do toho ju treba nosiť na rukách a chodiť s ňou po izbe. Už mi odchádza chrbát… uspáva sa dlho aj polhodinu potom ju položím a skúšam zas neskôr … párkrát zaspí na prvý krát, ale väčšinou na druhý tretí. Potom sa vždy zobudí po prvej fáze spánku - 30min a musím ju douspavat (našťastie to je za pár min), alebo sa to už nepodarí ak k nej neprídem do minúty a nepremrham ten moment a to už potom je unavená zíva, … … v noci sa budí ale zaspinka v pohode ďalej.. je extremne zvedavá. Už sa stavia na nohy, dokáže stat s oporou, sedi (ale len chvíľu ju baví hračka … ), je neposedná.. prikrmy- aj by jedla, ale všetko iné dookola ju zaujíma ( búcha do stoličky, hra sa s popruhmy,… atd… papa tak 2-3x denne snažím sa do nej natlačiť aspoň 3-5 lyžíc ale ešte nezjedia nikdy celu porciu (už prikrmujem dva mesiace). Nedokážem ju proste ukľudniť, odmieta cumlík (hra sa s ním…), v nosiči nevydrží (pretože sa krúti obzerá, hryzie mi ho), snažím sa pred spaním citat s ňou knižku, ale vydrží kľudne počúvať a sedíte minútu… potom mi vyskakuje z rúk… proste som z nej už na prášky. Nemôžem ju nechať chvíľu samu, pretože sa všade štverá a je ešte nemotorna a párkrát už spadla na hlavu.. nejdem sa viac sťažovať. Potrebujem sa s niekym porozprávať kto to pozná, kto tým prešiel alebo prechádza.. lebo ja to nedávam. Cítim sa ako hrozná matka, ktorá nevie uspať, upokojiť svoje dieťa, vlastne ma ani nepočúva ani sa na mňa nepozrie moc, iba keď spievam. Manžel mi pomáha, svokra so svokrom tiež, ale tak poznáte to… nie vždy je to “pomoc” skôr aj nervy, keď si robia po svojom. Nemá mi kto iný babo postrážiť a ja mám pocit že mi už praskne hlava. Potrebujem mamičku, ktorá ma ústi, že je to len obdobie, že to prejde… alebo mi da nejaké rady, ako na to… všade naokolo čo poznám mamičky, majú oveľa kludnejsie deti, keď o nich hovoria, pripadam si, že robím ja niečo zle.. pomôžte mi prosím 😌😌
@jankatrabo tvoje dieta je v poriadku a ty si dobra mama, hlavne sa ukludni a akceptuj fakt, ze deti su proste rozne, jedno dieta je flegmaticke, len lezi a spi a inemu hraju vsetky zilky v tele a chodi dobreze nie v 10. mesiacoch, tvoja dcerka je proste aktivna, zrejme bude taky ten pohybovy typ, bude stale v pohybe a ty na nu proste budes musiet davat vacsi pozor a zabezpecit si byt tak aby nedochadzalo k urazom, najst jej aktivity ktore ju zaujmu na viac ako minutku, mne to trosku pride ako by si od nej cakala v 7. mesiacoch, ze bude v klude a potisku pocuvat ako jej citas knizku, ze si bude obzerat polhodinu prsty kym ty v klude navaris obed a ze zaspi na minutku presne v case ked spat ma, nechcem sa ta dotknut, ale to predsa nemozes mat az take velke ocakavania od takeho minibaba… moja dcera zacala vnimat citany text ked mala 3 roky na dlhsie ako 5-10 min., proste sa nedokazala sustredit, nebavilo ju lezat a pocuvat, musela som hladat ine sposoby ako ju uspat po odstaveni, kedze som tiez uspavala vylucne kojenim, ano deti prechadzaju casto roznymi fazami, to co teraz nefunguje, zrazu zacne zazracne za 2 mesiace….hlavne sa daj do pohody a nebud frustrovana tym ze ti nejaka kamoska povie ake je jej dieta dobrucke, kludne a ze cely den len spi a ona zvladne popri dietati aj VS, to co ti totiz povie moze mat totiz od reality dost daleko….a este jedna dolezita vec, aj ty potrebujes oddych a vypnut, nevyhybaj sa pomoci od rodiny z nejakeho neurciteho strachu, alebo pocitu ze sa ty vies postarat o dieta najlepsie, vsetky tieto neistoty a tazke chvile totiz budes vediet lepsie zvladat vyspata a ked si rozptylis mysel niecim co ta bavi - knihou ci trebars sportom…
@jankatrabo sme v tom spolu, akoby popisujes moju.... je to na nervy fakt 🙈
@jankatrabo ahoj, podla mas normalne babo. Co sa tyka spanku, tak skus spankove poradenstvo Spinkaj babo alebo Lepsi spanok babatiek. Co sa tyka nosica, tak je to uplne normalne, ze ho hryzie. Mozno jej idu zubky.
Aj nasu treba zabavat pri jedeni, niekedy pomaha ked spievam, inokedy recitujem Ked prsalo mrholilo 😁
Knihy su super ale v tomto veku este deti dlho nevydrzia. Zaujmu ich "okienkove" alebo hudobne.
Neboj sa, uz ma 7 mesiacov, uz to bude len lepsie a lepsie. Chce to len vydrzat. 🙂
@jankatrabo Musis ju zamestnat. Ona ti nikdy nebude v klude sediet. Teraz to ma len nevyhody ale ked bude starsia, budes rada ze je taka ziva a zvedava, lebo ucenie novych veci bude pre nu zabava (ako sa obliect, nakrmit, pomoct utriet prach, umyt riad, upiect kolac, odlozit si hracky).
Pozri si nejake hracky pre deti do roka ale potrebujes ich vela, lebo pri vsetkom vydrzi 5-10 minut.
Urob v obyvacke/kuchyni bezpecnu zonu, kde ju budes moct nechat samu a kde sa naudrie aj ked spadne. Daj na zem penove stvorce a gauc, stolik a sedacky usporiadaj tak ze budu ohradka.
@simik19 máš prosím nejake rady čo na ňu zaberajú? Aby sa skludnila, ako ju prebaliť atd….
@jankatrabo vitaj v klube matka, bude to este horsie ak zacne chodit a behat ver mi
@taktotedanie na jednej strane ma upokojuje, že v tom niesom sama.. a ano viem, že to bude len horšie … preto som napísala príspevok
@jankatrabo ach nie vobec... ja som uz vyskusala asi milion veci, ona proste furt ide, nevydrzi lezat, nervacit, nevydrzi obzerat si hracku viac ako minutu.. ale v poslednych par dni ju velmi zaujali take tie gulicky, co idu do sucheho bazena. S tymi sa prehra vramci moznosti , takze jedine to... inac sa mozem aj na hlavu postaviť 😪😄
@simik19 tak to už len musíme prijať, je ťažké to, že ja som proste introvert a ona je celá po ockovi aj povahou.. aj živá aj vyžaduje stále pozornosť.
@jankatrabo Aky si mala porod? Nema nejake blokady?
Moja bola a je taká istá..už má 16 mesiacov..a nerobíš nič zle proste máš živé a zvedavé dieťa ktoré chce objavovať..ale chápem že to je niekedy veľmi vyčerpávajúce..moja tiež mala také obdobia keď mala tých 7m že ani jesť nemala čas..potom to bolo okej a pekne papá.A čo sa týka spánku tak naša našťastie spala vždy dobre (až na nejaké obdobia) ale musela mať vždy úplnú tmu inak sa obzerala kade tade vyskakovala mi z rúk atď