Extrémne suchá pokožka u dvojmesačného bábätka

katarinka197
7. sep 2020

Pekný deň prajem.Náš 2mesačný synček má veľmi suchú pokožku celého telíčka.Skúsali sme olivovi olej,modru indulonu-ktorá je aj tak dosť mastná ale pokožka to vpila a opäť je suchá.Máte nejaké overené krémy,maste,oleje ktoré Vám a Vašim detičkám pomohli?Poprosila by som Vás o radu,typi na kozmetiku alebo babské recepty.Ďakujem Vám krásne za odpovede

pribinak
7. sep 2020

@katarinka197 nech Vám pediatrička predpise Balneum. To streknes do kúpeľa a tá bodá zostane takamastna. Na pokožke sa vytvorí taký jemný film. Je to uplnr super. Len musíš bábätko úplne jemne osušiť, akýsi ten Mastny film nezotrela

katarinka197
autor
7. sep 2020

@pribinak Ďakujem krásne za radu,o týždeň ideme na poradňu tak ju o to poprosím.Ďakujem krásne za radu

zuzka251
7. sep 2020

Dovtedy kludne vyskusaj aj olivovy olej prismo do vody pri kupani, efekt ako balneum

katarinka197
autor
7. sep 2020

@zuzka251 Ďakujem.To ma nenapadlo.Stále som ním drobca len po kúpeli potierala.Ďakujem vyskúšame pokiaľ si nedáme predpísať to Balneum.

medulienka81
7. sep 2020

@katarinka197 nám kožná poradila lipobase keď bol malý bábo. Kúpiš v lekárni aj bez receptu

katarinka197
autor
7. sep 2020

@medulienka81 Ďakujeme.Lipobase som užívala aj ja,keďže som atopička(poradila mi to moja kožná lekárka).Ďakujem pekne za radu

evamea
7. sep 2020

My sme mali na predpis Oilatum a taktiež robím ovsené kúpele. 🙂

katarinka197
autor
7. sep 2020

@evamea pomáhaju aj tie ovsené kúpele?to je pre mňa novinka.Ďakujem za radu

evamea
7. sep 2020

@katarinka197 áno, my máme hroznú vodu a malý mal strašne suchú pokožku, až ho to svrbelo. Pekne to ukludní a odvtedy nemáme problém, našťastie. Premasťujem indulonou a na suchšie miesta masťou s kyselinou mliečnou z lekárne.

fiafia
7. sep 2020

Nám dokina poradila excipial u lipolotio a zabral do dvoch dní 👍

katarinka197
autor
7. sep 2020

@fiafia pri prvom synovi sme ho vyskúšali ale akosi nám nepomohol.Uvidíme pri druhom,za vyskúšanie nič nedáme.Ďakujem za radu

luciab987
7. sep 2020

@katarinka197 ahoj, nam velmi pomohla Linola. Bud pridat do kupela alebo rovno na pokozku ako sprchovaci gel. Da sa kupit bez predpisu ale u takeho malinkeho by som sa poradila s DR. My sme ju mali na predpis😊

deti95060810
7. sep 2020

dcéra mala až sa pokožka šúpala. Skončili sme u kožnej lekíárky. Predpísala zo dve mastičky, olej do kúpeľa a doporučila bábo kúpať max raz za týždeň....

katarinka197
autor
7. sep 2020

@luciab987 Ďakujem,skusim sa s dr.poradiť aj o tejto Linole.Počula som o nej ale pri prvom sme ju neskušali.Prvý syn mal atopický ekzém ale to mal 7mesiacov.Verím že druhý drobček to taktiež nezdedí po mne

katarinka197
autor
7. sep 2020

@deti95060810 V tejto dobe(corona virusu) verím že nebudeme musieť ísť ku kožnej a že to nejako poriešime s detskou dr.a s Vašimi radami.Ďakujem

titla
7. sep 2020

Kyselina mliecna, namiesaju v lekarni. Ak Vam da pediatricka recept, tak bez doplatku. U nas pomohlo.

simona92101
7. sep 2020

@katarinka197 excipial U lipolotio, uzivame od narodenia,dokonca aj ja pouzivam,prijemna emulzia,pokozka nezostane mastna,ale taka vyzivena.

punka24
7. sep 2020

My sme používali olejček Aviril...

katarinka197
autor
7. sep 2020

Všetke ste veľmi zlaté že sa podelíte o svoje skúsenosti,veľmi si to cením.Vyskúšame isto viacero variácii od Vás a na poradni sa poradíme s dr.Verím že niečo pomôže.Srdečná vďaka Vám za skúsenosti a rady

vladimirrezak
7. sep 2020

Zdravím, možno by som vedela pomôcť aj ja......

evka94
7. sep 2020

@katarinka197 jednoznačne produkty LR !! Mne vyliečili ekzwm

stefi_k
8. sep 2020

Ono každemu sadne niečo ine. Dcere najviac pomohol jojobovu olej do kupela, poradil nam to pediater. Jojobovy olej sa lahko vstreba, regeneruje kožu a nezapchava pory. Potom sme natieraly excipialom alebo biodermou.

katarinka197
autor
10. sep 2020

@evamea smiem sa opytat ako robite tie ovsene kupele?postup?dakujem krasne

evamea
10. sep 2020

Ja som si kúpila toto v DM, je tam 6 sáčkov, vysypem do vaničky, napustím vaničku 37°C vodou, zatiaľ sa to rozmieša a kúpem. 🙂

katarinka197
autor
10. sep 2020

@evamea dakujem vam krasne za radu.Ani som netusila ze nieco take existuje.Velmi pekne dakujeme.Taketo zdrave riesenia sa mi pozdavaju a verim ze mu aj pomozu.Srdecna vdaka za radu

natalinatali
10. sep 2020

@katarinka197 Dobrý večer aj my sme mali taký problém a ako píše pani vyššie tak vločkový kúpeľ by mal pomôcť stačí však keď kúpite vločky napr. v Dm a pomeliete vyjdú tak na viac krát ,lebo zloženie je také isté len budete mať na viac ako 6 kúpeľov 😊Alebo potom ak by nezabral tento čisto vločkový potom je ešte plus s konopným olejom to je priamo tiež na atopickú,suchú pokožku .Pekný večer

katarinka197
autor
11. sep 2020

@natalinatali Dakujem krasne za radu.Clovek ani netusi kolko moznosti mame.Verim ze nieco pomoze.Dakujeme krasne za radu.

evamea
11. sep 2020

@katarinka197 nie je začo, verím, že pomôže. 🙂 niekedy nepomôže nič iné, len vyskúšať naozaj všetko.

katarinka197
autor
11. sep 2020

@evamea za skusku nic nedame.Ved aj s bruskom sa trapil a nebol problem vyskusat toho viac.zaklad ze uz neboli a verim ze aj ta kozicka sa upravy.dakujem pekne