Epilepsia a cysta na mozgu u 8 mesačného - zažili ste to niektorá?

brigi112
18. jan 2019

Ahojte
Môjmu 8 mesačnemu zistili epilepsiu z dôvodu že ma na mozgu cistu
Prosím je tu dakto. Ktorá mi vedela pomôcť lebo neviem co a ako a ako sa to liečilo ako to dopadlo??

milus777
19. jan 2019

Ahoj z epilepsiou skusenost nemam ale ja so sestrou sme dvojicky a narodene predcastne a viem ze sme mali obe cysty na mozgu ked sme boli male. Sledovalo sa to na neurologii a dr povedal ze u deti sa to zvykne same upravit a tak aj bolo.

laska201
19. jan 2019

Aj mojmu synovy 8rocnemu zistili cystu na mozgu.mame problemy s pisanim.tiez nam neurologicka hovorila ze zmizne no tiez to treba este o rok skontrolovat.

maminuska
19. jan 2019

@brigi112 cysta na mozgu pokiaĺ vyslovene neutáláča mozgové tkanivo sa ponecháva na vstrebanie. Na epi sa berú lieky . Ak je liečba dobre nastavená tak bude bez záchvatov a bude mať normálny vývoj,.

brigi112
autor
19. jan 2019

@maminuska však. Toto že ťa cista mu tlači na tkanivo a preto ma EPI. Záchvaty

brigi112
autor
19. jan 2019

@milus777 môj maličký ma z vody tak to vravela primárka tlači na tkanivo a preto ma EPI záchvaty

brigi112
autor
19. jan 2019

@laska201 môj maličký je tiež slabý na pravú stranu ruka noha
A ta cista mu tlači na tkanivo a preto ma záchvaty a a. Hľadám takú co. Mi vie. Odpovedať že ako to dopadlo

tova
3. feb 2019

@brigi112 ja si myslim ze najlepsie by bolo cim skor ju odstranit. Ved teraz prave sa dieta najviac vyvija a cakat kym sa to samo vstrebe je blbost, dovtedy moze narobit celozivotnu skodu. Urcite sa prorad s viacerimi lekarmi.

bobricek1979
3. feb 2019

@brigi112 a čo dr na to

lenkakeska
3. aug 2019

Ahojte, mojej dcére našli arachnoidálnu cystu v zadnej jame mozgu pri morfologickom ultrazvuku, cysta bohužiaľ rástla aj s hlavičkou a teraz sme u neurológa a neurochirurga ako na klavíri. Tiež by sme boli najradšej keby jej ju vyberú, ale neurochirurg pan Dr. Horn z Kramárov (inak najväčší odborník na vrodené vývojové chyby v oblasti neurológie) nám vysvetlil prečo ju nechce ešte operovať, i keď cysta ma obrovské rozmery. Keďže hlava do 1 roka najviac rastie, do tohto obdobia by operovane dieťa bolo do par mesiacov operovane znova, keďže teda aspoň u nás by sa to riešilo hadičkami, ktoré by tekutinu z cysty odvadzali preč a tieto hadičky sa dávajú podľa veľkosti hlavičky a museli by sa meniť za väčšie. Ú nás hrozí zatiaľ iba zlá koordinácia pohybov vzhľadom na umiestnenie. Ale operovať ju budú len ako píšem čím neskôr tým lepšie. Malá má zatiaľ 7 týždňov, takže nás čaká predlhé čakanie.