Ahoj baby ,za dva tyzdne mam termin a neviem sa rozhodnut pre dievcenske meno ci EMA alebo Nikola?
@tanina86 tak u mna vyhrava Ema, tiez to mam v zozname mien pre dievcatko 🙂
daj radsej nikolku 🙂 tych je asi menej 😀
Kalendar je plny krasnych mien, preco furt len Ema?
daj obe: Ema Nikola 🙂
Mne sa viac paci Emka 🙂 podla mna aj ked je kalendar plny mien, len par ich je peknych a pouzitelnych 🙂
my mame vybranych viac, ale tiez sa nejak nevieme rozhodnut...tak zatial je to alexandra...lebo manzelovi sa paci sasenka :D ale chcela som napr. lenka, petra, nikola, livia....chcela som skor kratsie meno...aj ked z pubertalnych cias som vzdy tuzila mat alexandru-alex
radsej nikola...pojdes s dcerkou nadetske ihrisko,zakricis:"Emááááááááááá"...a vsetky dievcatka sa otocia 😀
daj to,ktore sa ti najviac paci... 😉
Alebo daj inu variantu. EMMA, NICOLE, NIKOL, NIKOLETA, ta sa mi paci...
Co tak Nikol alebo Nicol 🙂
ja pre dievca bude vyberat z tychto mien: Zara, Salome (velmi sa mi paci toto meno, takto sa volala mojej babky svokra...ale ked som sa dopocula, ze je na dedine volali salama, tak som od toho mena upustila 😀DDDDD )Zoe, Rút alebo Rúth, Melinda, Rebeka, Mia, Melissa, Chiara, Stella.......ale asi vyhra Stella 🙂 ...........a ked bude chlapec, tak : Mateo, Natanel
Tak mne sa viacej páči Ema,ale ako tu bolo povedané prečo furt Ema. Mne sa strašne nepáči ked sa skoro každé dieťa vola rovnako. U nás a v mojom okolí je z 10 chlapcov 8 Matúšov. Ked išlo meno Sofia,tak každá jedna čo sa narodila bola Sofia. A nakoniec ked sa ti narodí sama sa rozhodneš spontánne.Ja som sa tiež nevedela rozhodnúť 😉
Ema 😉
Nikolka alebo Emka, oboje sú pekné. Daj to meno, ktoré ťa ako prvé napadlo a hlavne prečo ťa napadlo. Pri výbere mena som vychádzala z toho, ako jej budú hovoriť deti a potom neskôr, keď už nebude dieťaťom, ale dospelá. Myslím, že Ema sa nedá škaredo povedať, znie jemne. Kámošky jej môžu povedať Ema, Emka, Emi. Takže u mňa by vyhrala Emka.
aj tak sa nakoniec rozhodnes.....neviem, na co sa pytas.... 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/vyberame-meno-pre-dieta/najkrajsie-dievcenske-mena/
u nas keby bolo dievcatko tak EMMA a dockali sme sa Jakubka, takze ja by som dala EMMU 🙂
Daj nicol
vyber si podla seba a hlavne aby sa ti hodilo k priezvisku, aby to neznelo cudne ak by si dala Nicoletta a volala by si sa napr. ceresnickova ..... 😉
my mame Zaru a Sofiu a sme jediny v okoli a aj v skolke, co sme dali take meno. tie mena sa hodia uplne k priezvisku, nedaju sa povedat skaredo a hlavne sa nam s mmpacia. okoliu moc nie,ale to ma vobec nezaujima. 😉 🙂 😀 😅
mne sa skor paci Ema, lebo v nasom okoli ked sme vonku, tak jedna zakrici Niky, a otoci sa asi 10dievcatiek, a kazdy vola dieta len Niky a inac nie a pritom Nikol ,Nikoletta, je pekne povedane nemo. krajsie ako stale Niky. 😉
moj nazor.
moja neter je napríklad nikoleta.ako spomínali vyššie zakričíš ema a otočí sa toľko dievčatiek.my sme chceli pri dcérke vanesku,alebo vierku.no ked som šla okolo ihriska všade som počula len vaneska,dve kamarátky majú vanesku.takže sme zvolili niečo neobviklé na dnešnú dobu
Ahoj, daj Ninu, ja mám teraz tretie a veľmi sa mi páči. 😉
ja už som alergická na meno Ema, u nás sa tak volá každé druhé dievčatko (niekedy mám pocit že aj to každé prvé) a teraz začínajú to meno dávať psom, mačkám, vtáčikom.....no ale je to vec vkusu, ty sa musíš rozhodnúť 🙂 ja keby som bola mala dievčatko tak by bola Andrejka ....ale nevyšlo ☹
Ked z tych dvoch, tak pre mna jednoznacne radsej Ema. Je velmi vyhodne dat jednoduchsie meno (skola, urady,...).
"Exotickejsie" mena su casto zdrojom posmeskov, to by som svojmu dietatu neurobila. Kamarat ma Charlotte - 90% znamych sa nad tym menom pousmeje... Druha kamoska dala zase meno Pascal - tie iste reakcie...
Bohuzial, Nikola je meno, ktore u mna vedie rebricek mien, ktore by som nikdy nedala ☹
Ale ak sa nevies naozaj rozhodnut, daj obidve ako poradila @pink_lady
odporucam Oliívia , je to krasne silne a zaroven nezne meno... z Tvojho vyberu asi Nikola
ja som mala takú dilemu pár rokov dozadu,tiež som chcela Emu,ale mesiac pred porodom to bola samá Ema,tak som sa rozhodla pre Leu,je to také isté krátke a výstižné.Mne sa páči a som spokojná.Tiež sa jej nedá ani škaredo povedať.
aj ja som chcela dať Emmu, ale napokon sa si to rozmyslela..a máme Viktoriu Helenu , Mimochodom aj Andrejka je pekné meno ( ja sa tak volám ) 🙂))))
Mne sa páčia obe mená, ale rozhodovala by som sa aj podla priezviska-pretože nie všetko ide k sebe. 😉 😉 Ale ak ide len o meno u mna by to vyhrala NIKOLKA. 🙂
kazde druhe dievca sa teraz vola Ema.... uz to nie je ani originalne
keď sa nevieš rozhodnúť tak jej daj obe mená a hotovo, alebo sa dohodni so svojím partnerom a nie s babami na MK, je to tvoje dieťa, nie dieťa báb z MK. daj meno aké sa páči tebe!!!!!
Ema urcite nie, pred nejakym casom este nebolo take bezne ale teraz je ho uz moc 😅 radsej Nikola 🙂
EMA je pekné 🙂