Ekzém na tváričke u 7 týždňového bábätka

gabanna1991
10. nov 2018

Chcem sa spytat mate niektora skusenost s ekzemom mojmu 7 tyzdnovemu chlapcekovi sa uz asi 5 x vyhodil ekzem na tvaricke pediater nevie presnu pricinu na alergologicke testy musime pockat do 4 tyzdnov ma take cervene flaciky az vyrazky

conspi
11. nov 2018

@gabanna1991 tiež ho máme. Zdedený. KO je v poriadku. Na alergológiu nás neposlali. Máme asi super obvodnú nakoľko to vôbec neriešila a tvárila sa akoby nič nevidela, kým som teda nešla na kožné sama... Chodíme na kožné každý mesiac...

kika6956
11. nov 2018

My mame atopicky ekzem. Nas hned poslal pediater ku koznej. Nic nam nepomohlo tak uz chceli nasadit kortikoidy. Vdaka bohu za jednu masticku co vyraba lekarnik u nas. Za tri dni nic nemala. Neviem co pouzivate,ale nam dali exipial krem(uz neviem ako presne sa to pise) a to obsahuje konsky moc,co im moze este viac ublizit ako pomoct. Ja som to pouzivala asi 3 dni a chuderkej sa to este zhorsilo.

conspi
11. nov 2018

@kika6956 my používame locoid ale už len keď je to neúnosné. Tiež je syn atopik. Inak iba mastíme

kika6956
11. nov 2018

@conspi My tiez mastime,lenale niekedy tam uz nic nema a zrazu sa jej to objavi znova. Kolko to uz ma maly? Da sa vobec toho zbavit? Citala som,ze more tomu najviac pomoze a niektory sa toho uplne zbavili.

conspi
11. nov 2018

@kika6956 šanca, že z toho dieťa vyrastie je. Ja som mala šťastie a vyrástla som z toho. Syn to má stále. Ložiská mu vidieť vždy a raz za čas sa mu to veľmi zapáli. Teraz má na starých miestach suché a objavil sa zapalný na nových. Neviem presne ako dlho ho má ale je to zhruba 4 až 5 mesiacov. More je otázne. Sú mamičky, ktoré s morom dobré skúsenosti nemajú a deti vo vode nešli vydržať.. kožná vravela, že by bolo dobré navštíviť alergológiu ale synová obvodná ma nejak ignoruje...

doda818
11. nov 2018

Tymto sme si presli u starsej dcerky (momentalne ma 2 roky a 4 mesiace). Nam sa vyhodila tak ze nas nechali v nemocnici.... Samozrejme ze nic nezaberalo, kortikoidy nasadili, sama som zdravotnik(fyzioterapeut) a tak si viete predstaviť aka som bola proti nim. Napokon som sa dostala cez kolegynu k forever aloe vera, pre mna dovtedy nezname uplne aj napriek tomu ze som vedela co aloe dokaze. Chvalabohu to bola jedina vec co zabrala, vnutorne uzivanie (kedze ekzem je bohuial odraz vnutra) a na vonkajsie propolisovy aloe vera krem a ked velmi svrbelo tak sprej prvej pomoci. Rok mame pokoj, nam to vyriešilo vela problemov mne zapaly mocovych ciest, manželovi travenie, nedám dopustiť. Veľmi odporúčam a držím prsty aby vam to prešlo

conspi
11. nov 2018

@doda818 na premastenie používame aj my aloe od forever len som si nebola istá a teda si nie som istá tým na pitie aj keď to zvažujem. Má rok. Myslíte, že by som to mohla skúsiť?

kika6956
11. nov 2018

@doda818 my budeme mat 9mes. Mozme to sj my?

doda818
11. nov 2018

@conspi ano, od pol roka sa môže, davkovanie je tam samozrejme upravené, u tak malinkeho babatka max lyžičku, dve kavove rano, najlepsie nalačno. A žltý gél na pitie😊 ja po skúsenostiach ktore sme mali aj spolupracujem tak keby niečo kľudne sa pýtaj

doda818
11. nov 2018

@kika6956 áno určite. To je na forever skvelé, že môžu aj detičky, aj zvieratá dokonca. Od pol roka kľudne. Ja po skusenostiach aké sme mali som sa rozhodla aj spolupracovať tak keby niečo kľudne sa pýtajte 😊

azbestica
11. nov 2018

@gabanna1991 ahoj, si si istá ze je to ekzém? Lebo ekzém sa začína prejavovať až od 3. Mesiaca ale ak ma synček od 4. Týždňa fliačky skôr môže ísť o novorodenecké akné ktoré samo prejde.... To je moja nedávna skúsenosť že tiež som minulý týždeň bola vystresovana že moja mala ma asi ekzém ale ako fliačky prišli tak po 2 ci 3 týždňoch odusli. A jeden deň ich mala strašne potom takmer vôbec a takto to šlo týždne. Nechcem takto stanovovať diagnózy 🤗len som chcela ponúknuť i inú možnosť a trošku ta ukludnit 😉

martinecka31
13. nov 2018

Mali sme ten istý problém, nebol to chvalabohu atopický ekzém, nám ako jediný zo všetkých možných dostupných krémov pomohol Bepanthen sensitiv - je na ekzémy, po 3 dňoch bolo vidieť zmenu, po týždni boli fľaky preč a to sme sa trápili predtým vyše mesiaca

hama007
28. nov 2018

Aj moja dcéra (5-týždňová) ma vyražky, ktoré prechádzajú až do máp 😕 pediatrička nám na to dala Jarish vodu, ale nenatieram jej to lebo strašne plače po tom, asi ju to štipe. Boli sme aj u kožnej, ta nám na to dala mastičku, po ktorej mala plače, tak už ani to nedávam. Má to dedičné po manželovi. Hovorí sa tomu atopický ekzém. Zajtra ideme na kontrolu ku dr., tak som zvedava čo nám tento krát predpíše 🙁 Snáď sa toho do mesiaca zbavíme 😕

gabanna1991
autor
28. nov 2018

Moj syncek ma 2 mesiace a este doteraz ma obcas ekzem a to nam uz asi 3x premenili aj mliecko davame nato aj holtov krem a rybaciu masticku

hama007
20. jan 2019

@gabanna1991 Moja dcéra akonáhle ako začína byť chorá sa jej objaví exém. Naposledy keď bola chorá sme dostali výmenný lístok na alergo. Uvidím ako to dopadne. Ako som už vyššie uvádzala v komentári, má exém aj dedičný + pravdepodoben aj alergie 😕🙂
Ako ste sa nakoniec zbavili exému?

gabanna1991
autor
23. jan 2019

@hama007 zacali sme pouzivat krem od biodermi obcas sa mu este v takej troske exem objavi ale tymto kremom to do rana nastastie vymizne.