Milé mamicky, zaujimalo by ma,ako využívate čas na materskej a čo všetko stíhate popri starostlivosti o dieta. Mám doma 5mesacneho synceka, od nástupu na MD pracujem bez prestávky z domu, maly je pokojne a nenáročné babatko a ja mám stále času nazvyš. Upracem,ozehlim, operiem,navarím, vybavím pracovne veci a stále by som stihla viac-som taký aktívnejší typ, vždy som robila veľa veci naraz a nejako mam stále pocit,že by som ten čas ešte vedela využiť.Je mi jasne,že keď maly začne chodiť,tak to bude veselšie, ale aj tak ☺️
ja nemám volného času pri mojich de´toch nič, ale ja by som si predstavovala keby som tak mohla chodiť na cudzí jazyk - resp. zdokonaľovať sa...
@29simona29 Moj maly ma 17 mesiacov a o mesiac ide do skolky. Pocas materskej som
napr studovala; rozne prace a eseje sa dali napisat a materialy sa dali pohodlne nastudovat kym maly spal. Potom som citala knihy online a clanky v cudzich jazykoch a pozrela asi 500 serialov, tiez v cudzich jazykoch. Konecne spm si pozrela cely Prison Break. Ale to posledne sa asi nepovazuje za az tak efektivne vyuzity cas..? Vyskusala som jednu appku s ktorou sa daju ucit zaklady jazykov. Mala som sice moznost pracovat z domu, prekladat, dalo by sa to v pohode zvladat, ake pravdupovediac sa mi nechcelo. Na prechadzkach s kocikom som vyvencila psy, pozoznamovala sa s inymi rodicmi. Chodila som do roznych centier s malym hrat sa, na baby plavanie, neskor na ihriska. Snazila som sa nesediet doma na zadku a ak to mam zhrnut, bolo to super. Na materskej sa da fakt kadeco, je to luxus za ktory mozeme byt vdacne. Nie kazdy si to moze dovolit.
@29simona29 Máte môj obdiv.
Tak prid prosim k naaaaaam 🙂 klobuk dole naozaj. Tak druhe babo potom. Ja mam 2 rocnu a tiez bola do roka alebo do dna kym som zistila ze som tehotna kludna a nenarocna.nevedela som co z casom. Tak reku dali sme si druhe kolo xe to bude tiez pohoda. Teraz ma mala 2 roky a druha 6 tyzdnov a idem zosediviet ze neviem.co a kde skor .
@meggyinka áno to ma tiež napadlo, že vyriešilo by to druhé babatko☺️Najhoršie že keď takto obcas neviem čo s casom,lebo maly je dosť veľký spachtos, tak rozmýšľam nad samými blbostami a tie blbosti stoja aj dosť peňazí-len snorim po internete čo by som si kúpila, objednala a tak...len financie nemám neobmedzene, tak by to naozaj chcelo nejakú plnohodnotnú aktivitu idealne aj s drobným privyrobenim-ta moja práca mi zaberie max 2-3hod denne...Asi začnem chodiť pomáhať druhým mamičkám☺️
@29simona29 Dobre, tak ja sa hlásim ako prvá, mne bude stačiť, keď mi cez deň prizrieš to naše takmer dvojročné tornádo, ja si ostatné všetko s radosťou a čistou hlavou porobim sama 😊
@29simona29 moje ked malo 5 mesiacov tak este stale vkuse vrestalo a grcalo prudom, uspavala som ho v satke 2 hod pochodovanim po byte a niekedy sa ako bonus zobudilo uprostred noci o 2-3 rano a vrestalo zo dve hodky ze sme uz mali aj pobalene na pohotovost, nedalo sa s nim ist kocikom ani autom, uz trochu lozilo a kratko na to sa zacalo stavat na nohy, nic ma nenechalo spravit v klude, v postielke nevydrzalo ani sekundu (trieskalo si naschval hlavicku o mreze), ohradka detto .. kde chodite na tie kludne deti? nejaka ina porodnica? 😀
@29simona29 neboj, začne loziť, chodiť a už nestihneš nič 🙂
@29simona29, ja som mala takuto dceru. Spalavo dne, spala v noci, ked nespala, tak bola ochotna stravit hodinu na hracej deke a bavit sa sama, proste kludas totalny, chodili sme na hudobnu, plavanie, po kluboch, ja som z domu pracovala skoro na plny uvazok a nechapala som, o com tocia tie neschopne ine zenske, co popri detoch nestihaju... Potom sa moje spiace babatko zacalo otacat a lozit, zrazu sa s nou nedalo ist nikam, lebo vsade chcela liezt (bol oktober, takze som ju malokde mohla polozit na zem), z bytu sa stalo bojove pole a ja moj lazo-plazo rezim bol v tahu (este stale som vsetko stihala, ale ten rozdiel vo volnom case bol obrovsky). Definitivne ma vyliecilo druhe dieta. Jeho sposoby terorkomanda v kombinacii s hlasom sireny sposobili, ze som sa v duchu asi milionkrat ospravedlnila vsetkym zenam, ktore som pred tym povazovala za prehanajuce hysterky... Takze vychutnavaj, nebude to trvat vecne...
@vroni ja som ako bezdetna takto frflala na vsetky "neschopne" matky .. tak sa mi to vratilo .. mam jedno narocne a druhe este narocnejsie, nezabavia sa sami, nejedia poriadne, v niektorych veciach boli opozdene, plienky mali dlho az hruza, vozili sa v kociku do 4r 😀 tak mi treba
Pri prvej dcére som do pôrodu pracovala, učila kurzy a prekladala ešte aj v 9. mesiaci a po pôrode sa k tomu veľmi rýchlo vrátila, s pomocou mojej mamy a manžela sa mi to zdalo v pohode ... ale len do času. Dieťa to bolo náročné, nejedlo, nespalo, revalo ... náročné obdobie. Ani neviem, ako som z´to všetko zvládala, mať prácu aj poriadok doma, aj prácu. Druhý syn bol zasa spachtoško, pri nom som už nepracovala (alebo iba naozaj príležitostne), no zvýšila som si kvalifikáciu, spravila atestačnú prácu ...
No dieťaťu sa treba venovať, chodiť von, aj s menším, no od toho polroka už určite nesedieť doma nad PC a nakupovať online. Treba ísť von, prihlásiť sa na baby-plávania, obehnúť materské centrá a pozrieť ponuku. Ako sa začne učiť chodiť, je to dosť roboty., treba im byť neustále v pätách, aby niečo na seba nestiahli, niečo zlé nezjedli, niekam nevyliezli, alebo nespadli. Začnú rozvláčať všade hračky, ušpinia sa. Bude mu treba variť príkrmy. A tiež sa s ním hrať, rozprávať sa, čítať knižky, skladať si, spievať... Takže nuda je dočasná aj pri "dobrom" bábätku.
@29simona29 tak to si na tom super. Ja stiham vsetko co pises az na tu pracu ktoru zial nemam, ale zato mam tri deti. Ale tiez by som chcela zacat minimalne chodit do skoly, raz do tyzdna to stiham v pohode.