Ahojte , skúste mi prosím poradiť . Dvojtyzdnova dcéra prerevala noc od 1 do pól piatej , napapana prebalená vykakaná vycikana pocvicene s nožičkami , prdi , naozaj neviem čo robiť , zaspala od vyčerpania . Dnes sa situácia opakuje najedena vycikana prebalená v kuse reve ne a ne zaspať ja už neviem čo mám robiť čo by jej tak mohlo ešte byt ? Nosila sa s tatkom na rukách , snažil sa ju unavit, po príchode z pôrodnice spala po troch hodinách najesť prebaliť pokukat a spala . A tetaz naozaj neviem ako jej pomôcť , nechcem ju nechať revat do vysielania , v sobotu v noci sme s ňou boli aj na pohotovosti , naozaj nič nezanedbavam, tam sme však vyriešili len žabu . Za pomoc vopred ďakujem .
2 týždňové dieťatko neplače preto, aby zničilo mamu. Nerobí to naschvál. Hneď by som to drobátko vzala.
Daj jej cumlík na upokojenie, ak nemá.
Nosič, šatka a plakať prestane. Možno má reflux, možno bolesti, možno má len strach a potrebuje cítiť pokoj a mamu. Daj si ju nahú na Tvoj hrudník a zakry perinou. Upokojí sa.
Hlad?
po prve novorodenec nereve, ale place aby uputal matkynu pozornost
po druhe od 1-5 nie je celu noc
po tretie pises ze ma zabu, ta sama o sebe dost boli takze liecte
po stvrte ako matka maj trpezlivost a nebud nervozna, potom je nervozne aj dieta a place lebo ma dyskomfort
drzim palceky nech sa vam polepsi
@kacena4 ahoj ďakujem za rady , určite som slovo reve nemyslela nijak zle , chcela som tým povedať že neplače že slzicky že by ju niečo bolelo ale vyslovene sa “jeduje” hnevá sa. Zabku už v pondelok nemala za jeden deň sme jej to vyliečili vďaka pani doktorke na pohotovosti . Som pri nej hneď spi so mnou aj v posteli aspoň to ju predtým upokojilo a tetaz už ani to . Ja sa trápim s ňou dala by som všetko za to aby bola spokojná . 😥
@lenqua_12325 ahoj ďakujem , cumlík vypluva :( skusom si hneď zajzta kúpiť tu šatku alebo nosič , ďakujem za radu
ahojko, zaba (soor) sa lieci 4-7dni takze za 1 den ste ju tazko vyliecili, inak zaba sa chyta od matky, najcastejsie dojcenim, a pokracovat v liecbe prave pri zabe je dieta nepokojne a place
Mne niekto poradil, že keď nevieš čo a dieťaťom, okup ho. Mne to funguje. Aj dnes malý uplaxkany, no nič, spravila som kúpeľ a dieťa vysmiate. Teraz zaspinkal. Možno ju boli bruško, skús ponasirovat, niečo teplé priložiť. Alebo je hladná, smädná, možno jej niečo vadí( nejaká vôňa, oblečenie,) skús ju vyzliecť, znovu zabaliť, možno je jej teploz zima ..proste treba skusat
Satka nosic fitlopta koza na kozu prihovaraj sa hladkaj nos spievaj znova nakrm.na prse dieta neplace..
Deti niekedy proste takto plaču a matky nikdy nezistia z čoho.. 2tyzdnove bábätko sa ešte aklimatizuje. A ty tiež. 🙂.
Robíš všetko najlepšie ako vieš, jediné co ti poprajem je pevné nervy a trpezlivosť.. je to len obdobie, ktoré prejde.. detičky niekedy plaču, lebo... Trpezlivosť.ja viem ake to je psychicky náročné ale neboj.. za par mesiacov sa to babo začne na teba usmievať a smiať.. a nastane krásne obdobie 😍
Je hladná.
Moj starsi na mne extremne citil stres. Kym som nebola na 120% v pohode, tak som ho nemohla vziat na ruky lebo hned spustil. Ale, ze hned.
Mne novorodenec v nemocnici pretrvali.aj 7 hodín. Aj to zaspal a za 3 minúty zas plač, nik nepovedal prečo. Doma už bol kľudný, dali sme coliprev na štiepenie laktózy do mlieka. A po mesiaci už ani to nepotreboval. Ale neviem či to bolo tým coliprevom,alebo tým že v pôrodnici dokrmovali Nutrilonom a ja doma iným mliekom ,alebo tou nemocnicou,že keď zaspal po Tom boji,tak vedel zaspať aj na 8 hodín, a akurát vtedy bola novorodenecké vizita a vždy mu ho zobudili.
chapem, ze si z toho nervozna a jemne zufala, obzvlast ak je to prve dieta - nam na predporodnom kurze vraveli, ze babatka placu lebo
1. su hladne
2. su mokre
3. potrebuju pozornost/pomojkat
takze, ked sme 1. a 2. vylucili tak sme ho nosili (ruky, nosic), skackali s nim na fitlopte, telo na telo sme lezali a vacsinou pomohlo, skusila by som aj tu vanu aj ked nas teda neznasal vanu a plakal tak, ze sme cakali socialku 😵💫 no a obcas proste nic nezabralo a neplatilo, drzte sa!!!
A kojíš alebo dávaš umelé? Nechaj ju na prsníku čo najdlhšie. Nemusí už ani papať ale nech si dudká. Zober si ju do postele a ležte pri sebe. Na malú sa nehnevaj, ona nemôže dať inak najavo problém, iba plačom. Sama nevie čo sa s ňou deje. Pevné nervy ti prajem. Mňa vždy upokojí keď si poviem že je to len obdobie, ktoré raz prejde. A ako funguje cez deň? To má iba pár hodín za deň taký problém s plačom alebo celý deň je taká?
Moja mala reflux a zlu mikrofloru v traviacom trakte.. Mozno vybehuje aj babu? A nosic/satka s fitloptou robili zazraky. Plus ziadne extra podnety. (Takze ciste a sterilne flase,a vzdy vyssie hlavicka,vzdy sa snazit odgrgnut a nosit...)
Pri nosičoch pozor, aby boli ergonomické (tvárou vpred sú vistika-nevhodne) ergo nosič ma zaoblený chrbatik a nohy do M.
Môžu to byť koliky, hlad. A slzy sa začínajú objavovať až po 5 týždni dieťaťa.
Ja to poznam. A ano. Aj mesacne dieta, ak je matka na pokraji sil, dokaze strasne v kuse revat 😀 ale to neznamena, ze ho matka nemiluje, tak tu neopravujte slovicka jak trafene.
Mozno zavinovacku by som skusila, cumlik iny, pridrzat, dat najest, okupat, .. treba len skusat. A ano, je to na palicu. 😀
Najpravdepodobnejsie moznosti su: hlad alebo boli brusko. Kaka dobre?
Fakticky skus to nosenie. Maly bol a vlastne aj je narocnejsie dietatko a nosic naozaj velmi, ale ze velmi pomohol. Aj v buducnosti pri prerezavani zubov to bol velky pomocnik. Aj v pripade, ze ma mala reflux, tak ta poloha bude pre nu ulavova. Nemusis kupovat hned novy, hladaj aj kludne z druhej ruky. Ja keby som riesila vybavicku pre moje druhe dieta, nosic by bol nr1, ostatne by som aj ozelela 😊
Najskôr hlad, skús odvážiť pred a po kojeni.
Skús biely šum
No, ja ti neporadim, ale sucitim s tebou a uuuuuplne ti rozumiem! A nechcem ta strasit, ale napisem moju skusenost: obe deti, no najma ten starsi- prve dva tyzdne spali ako anjelici, potom prisiel zlom, doslova obratka a kazdy den, no najma vecer a noc totalne vresky! Akoze, dostala si tu vytku, ze deti nerevu ale placu 🤣 zasmiala som sa dobre... to musela napisat nejaka maminka, ktora netusi o com pises ty...
Ano vrieskali, revali, urcite nie od hladu, kedze boli skor prepchati, nebola im zima ani teplo ani im nechybala mama a kontakt, lebo som ich mala nonstop pri sebe a na sebe... cely kupel sa to dieta usmievalo a ked sme ho okupali a obliekli spustilo koncert ale ze heavymetalovy!
Co pomahalo:
* poloha tigrik
* zaspat pri nom a ostat, lebo ako som odisla uz bol hore a reval
* masirovat a cvicit nozkami
* niekedy bolo menej viac - menej podnetov cez den, pokojnejsie dieta
Obe babatka boli zdrave, i ked ja som si miestami naozaj myslela, ze nastala ich posledna hodinka podla toho revu! Prisiel taky 4 mesiac a vsetko to preslo...
Prajem ti, nech to nie je vas pripad a skonci to skor 🙂 vela stastia a pevne nervy
My sme mali to iste .. plakaval nam od 6-7 do polnoci … bolo to strasne ale bohuzial nic nepomohlo cely cas som ho nosila na rukach .. ale nic .. proste musel z toho vyrast
podla mna place lebo je preunavena ked take malicke babatko je tolko hore ono by malo iba spinkat, odporucam zavinovat to pomoze aj na spanok aj na upokojenie a ak kojis nechat ju byt na prsniku a zavolala by som laktacnu poradkynu ona by zhodnotila najlepsie ci je babatko napapane 🙂 ja som mala to iste tiez som si myslela ze sak vsetko robim spravne a som sa cudovala preco mi place a pomohlo nam iba to ze potreboval byt poriadne zavinuty aj rucicky a potreboval aj nastrhnut uzdicku a potom lepsie papal a snazila som sa aby co najviac spinkal bud v nosici satke. babatko place lebo je unavene, hladne alebo nezavinute samozrejme plienka mokra 🙂 napis mi kludne spravu ak chces pomoct co robit rada pomozem
Vsetky rady tu boli spomenute. Ja len, ze treba to nejako vydrzat, je to pre dieta velka zmena z brucha na svet a musi sa prisposobit. Preto zvyknu byt prve zo tri mesiace tazke, babo casto place “bez priciny”, ono ale pricinu vzdy ma nejaku skrytu. Chce to pevne nervy a vela lasky a proste to prezit
Ahoj. Môj syn prereval prvého pol roka života a teda cielene používam slovo reval, lebo to bol rev, nie plač, minimálne 12hodin z 24. X krát prezretý lekárom, 3 hodiny u nás bola laktačná poradkyňa, absolvovala som poradenstvo nosenia, hladný nebol a síce som si v tej dobe bola skoro istá, že ho niečo bolí a niečo je s ním v neporiadku, teraz spätne si to už nemyslím. Aj v 1,5 roku plače veľa a často a je to také večne nespokojné dieťa 🤷🏻♀️ ešte je teda stále možnosť, že je s ním naozaj niečo zle, akurát sa to doteraz neprejavilo iným príznakom než plačom a mrnčaním, ale nepredpokladám to. Moja rada je, že určite sa snaž v prvom rade prísť na to, či ho niečo netrápi, už to baby vyššie všetko vymenovali. Ale ak na nič neprídete a nezlepší sa to, skús bábätko prijať také, aké je, akceptovať, že síce si si to predstavovala inak, ale toto je momentálna situácia, ktorá ale nebude trvať večne a raz to bude lepšie - mne toto prijatie veľmi pomohlo sa ukľudniť.
Moja dcera je uz dospela,ked sa narodila zacala plakat a prestala ked mala 2,5 roka..naozaj velmi plakala den..noc,papat velmi nechcela,pochodili sme vseliake vysetrenia,nastastie vsetko ok..proste sme museli iba vydrzat..a vydrzali sme 😊
Moj syn zacal neustake plakat, ked mal dva tyzdne. A plakal takto cely polrok. Pomohlo nam davat ho do perinky (trochu to brzdi Moro reflex), nosit ho v nosici, davat mu cumel, prso, kolisanie. Niektore deti excesivne placu pretoze maju dovod (brusko, alergia na bielkovinu kravskeho mlieka,…), ine maju tzv. regulacnu poruchu (normalna vec v prvych siestich mesiacoch) no a dalsie zas placu bez toho, aby sa nasla objektivna pricina. Male dieta do 3-4 mesiacov nema mechanizmy na sebaupokojenie, este ani nevie, ze ma ruky, nevie, ze si moze strcit prst do ust a upokojit sa samo…cize tak male dieta potrebuje VZDY pomoc rodica, aby sa upokojilo. Nechat tak male dieta „vyplakat“ povedie tak nanajvys k tomu, ze sa upokoji od totalneho vycerpania…
Moja rucala od hladu...aj ked som si myslela ze je najedena....