Ahojte, mám 2 týždňového novorodenca, posledné dni cez deň nechce spávať .. Nejaký tip ako uspať novorodenca ? Biely šum nefunguje, na rukách ju držať hodinu nevladzem …
Moja dcéra bola nespavec do 10 mesiacov. Volala som ju Samara, ako z toho hororu kruh- ona nikdy nespí. Lenže ona aj revala jak torpedo. Výbornou pomôckou je nosič alebo šatka. Teraz má 8 a stále sa so spánkom veľmi nekamarati
Veď keď neplače tak nech si len tak leží a pozerá okolo seba
Niektoré deti spinkajú veľmi malo, ale pokial neplacu že nedokážu zaspať a chceli by, tak je to ok
Mam takeho 1,5 mesacneho, co od 3 tyzdnov spi cez den velmi malo. Da sam max 20 minut a aj to ho musim pracne uspavat. Zvykne pospat v kociku na prechadzke, v aute v sedacke a na mne v nosici. Ak potrebujem porobit doma, mam dalsie tri deti, dam do nosica a varime, vysavame, skladame pradlo..... mojho bolieva brusko, preto nespi. Vecer ho uspat je boj. On mi place aj ked je hore a necham ho chvilu lezat sameho. Aj teraz mi spi na ruke a ja pri nom lezim.
Neuspavaj načo niečo silis?
Skusat: satka,nosic,kociar,fitlopta,hladkanie…tu tazko radit,kazde dieta to ma inak…nam vzdy na istu chvilu zaberalo nieco ine,momentalne len kociar vonku😂
Po najedeni drxat na ramene..nech grga a prdi... ak grcka ci ma skryty reflux...tak satka/nosic minimalne na uspatie a pred spanim nepapat...papat po prebudeni..
Nespi len tak, lebo nechce? Alebo ho niečo trápi? Bruško, reflux, hladné, prejedene...chce byť pri mamke.
Mala som to isté. Spať nechcel cez deň a ani v noci. 🙈 A zuril. Zavinovačka ho ešte viac vydrazdila. Nepomohlo nič, len prežiť to. Najspokojnejsi bol v hracej deke. Teraz ma 17 mesiacov a jeho spánok je stále masaker. Pomohlo len zvyknúť si na to a keď mi po ôsmich mesiacoch naraz došlo mlieko, dat ho na UM, lebo pri odsavani som zabila denne 5-6 hodín. Potom som mala viac času na oddych. Prechodom na UM sa kvalita spánku nezlepsila. Držím palce, nech to prežijete co najmenej stresujúco.
Ja som si urobila taký režim s malou. Keď sa zobudila a nechcela spať, tak som jej spievala, bola som pri nej rozprávala jej. A vždy do hodky spala. Keď vstala, to bolo cca každé tri hodiny, prebalila som ju, dala jej papať, keď nechcela spinkať, neuspavala som nasilu, tak som jej rozprávala hoci čo, alebo som jej spievala, čítala, dôležité že má počula, môj hlas. Keď bola pokojná, tak som si ju v postieľke, mám na kolieskach dala do kuchyne, varila som a robila si veci a ona pozerala čo robím a zaspala....Postupne sa naučila spinkať celú noc. Už bude mať rok.
Ahoooj, zabezpec hlavne: ticho, čo najväčšiu tmu, správnu teplotu a vlhkosť. Nášmu sa dobre spí pri 21 st. A kúpili sme zvlhcovac vzduchu plus dávam po príklade kamosiek dve mokré plienky k bábätku. Pri takom malom je dôležité aby bol v nejakej zavinovačke, lebo sa budí na moorove reflexy. A bohužiaľ, pri mini babatkach je ešte to, že nie sú zvyknuté na nové prostredie a potrebujú hlavne maminky a ich vôňu a prítomnosť. Ja som s krpcom spávala v objatí na posteli v jednom kuse a vlastne spíme tak doteraz. Už má tri mesiace a akurát dnes sme prišli na chatu, nové prostredie, on hneď vyhukany, pokakal sa hneď párkrát za sebou, chce byť len pri mne. Spí denne 4x po hodinke, doma v pohode pospi sam, ale tu som ho musela držať hodinu v náručí, prv s ním chodiť po izbe, kým nezaspal, potom som si sadla do tureckého sedu a ruky položila na kolená, on v zavinovačke, a hombala sa zo strany na stranu. Párkrát sa zobudil, cekol, či som pri ňom a spal ďalej. Ale nešlo ho položiť na gauč. Teraz, jak sa napapal, pohral, zase spí, ale tentokrát som ho položila a už spínka, len raz sa pozrel, či ma vidí (sedím pri ňom). Bábätko tá potrebuje, darmo. Aj keď je to vyčerpávajúce a tŕpnu ti ruky, bolia kríže a odpadávala od únavy. 🙄 Základ je, aby spalo. Hoc jak. To je cieľ 🤞😀
Ježiš a ja som zabudla, keď bol náš taký malý, zaspával v kočíku. Hegali sme ho na striedačku s manželom. V jednej ruke káva a druhou hegas 😀 potom to prestalo zaberať. Raz som už bola taká zúfalá, že som sa uchýlila k digestoru. Zaspal do sekundy! Skús ak budeš tiež zúfalá. Ale hlavne: ak ti je život milý, ten digestor nevypinaj. 😀 (A ešte zväz, či ho neboli bruško, nemá reflux a či nemá sople). Hotovo. Za mňa všetky rady 🙃
Kup si ergo nosič ❤️ Na nezaplatenie
Tiež sme mali nespaca. Teda prvý mesiac spal, ani som nevedela že mam bábätko. Po mesiaci prišiel zlom, bolesti bruška a teda začal riadny boj. Uspávali sme ho na fitlopte cez deň ešte ako tak zaspal do pol hodinky ale v noci sme skákali aj 3 hodiny v kuse kým zaspal. Vyskúšajte, možno vám pomôže
@marhulka13 nosič mám kúpený, len ešte sa jej tam nejako nepáči :D
@siska25 no keby ja viem či ju niečo trápi :( neviem to dobre rozoznať ..
@lentilkaxxx no dúfam že sa to zlepší, alebo že to prežijem 🙂)
@alka234 spievať som skúšala, nepomáha..
@jackie_1992 no práve, že ja to nezvladam, buď ma kríze bolia, alebo vrch chrbta.. :D na rukách je jej najlepšie ..
@drobcek17 no toto som počula že môže pomôcť, len sa bojím že potom mi už inak nezaspi, a budem vkuse len na fitlopte skákať 😃😃
Skúste si kúpiť swaddler alebo veľkú zavinovaciu plienku. Na nete je veľa návodov ako dietatko zavinut tak aby sa cítili ako v mamkinom brusku. Možno keď bude mať tento pocit bezpečia zaspinká.
Ja to poznám. Po mesiaci mi znecitlivela jedna strana okolo lopatiek. Pravidelne chytám kŕče do zápästí a bolesť je taká že nedokážem rozprávať. Treba si zvážiť, či sa ti oplatí ísť cez bolesť lebo najhlavnejšie je aby krpec spal, alebo sa snažiť nájsť iné spôsoby. Ja už som vyčerpala asi všetky možnosti a idem cez bolesť..