Keď vstane cca. o 9tej, nespí celý deň až do cca. 16tej (v lepšom prípade)....v noci potom spinká fajn, budí sa cca. každé 2,5-3hod. na papanie...(pričom kojenie+uspanie je niekedy ďalšia hodina)...po návrate z pôrodnice ešte zvykla spinkať v pohode aj cez deň po 3 hodinky, ale od istého dňa akoby uťal a ani za nič..pritom zíva, je unavená ale spať nechce...také malé bábo by ale malo spinkať 16-20hod. denne 😖 je šanca že sa to zmení? takto pri nej nemôžem vôbec nič robiť len sa jej celý deň venovať a už ozaj nevládzem.. 😔
Ahoj, moj maly tiez nechcel spinkavat, tak som ho obliekla, dala do kocika a isli sme sa prechadzat, von po case zaspal, asi po 2 tyzdnoch, som kocik uz len odparkovala na terase, tak sme si urobili rezim, ja som si aj nieco porobila, on bol von na vzduchu a aj spinkal.... spinkaval dopoludnia a aj popoludni....
myslím, že si zvyká na náš svet. Moj malý tiež spal iba na prsníku - celé hodiny som kukala telku a malým v lone. Akonáhle som ho položila čo len pol metra odo mňa- plakal. Spinkal v takých 15 mimutových intervaloch. Skús ho povoziť voku, alebo daj kočár na balkon, nech tam spinká - v tomto počasí deti dobre spinkaju. Asi budeš musieť tie prvé tri adaptačné mesiace vydržať, ale potom sa to zlepší... drž sa !!!
Nepoznám dieťa, čo by nespalo aspoň v kočíku - takže hor sa na prechadzku 2x denne. A náš malý aj keď nespi, tak sa mu rozhodne nevenujem celý deň...len si tak leží a kuka pred seba. Veď co to vlastne znamená "venovať" sa partyzdnovemu babu? Možno nechce spať, lebo ma vďaka prílišnému venovaniu príliš veľa podnetov a stimulov.
ak nemáte problém v tom že by mala málo mliečka (to by málo priberala), treba skúšať, či už kočík, alebo si zadovážiť (alebo na začiatku skúsiť požičať) ergonomický nosič či šatku a skúsiť chodiť tak aspoň von 2x za deň na prechádzku - možno zaberie....ak má reflux taká poloha by aj pomohla, aj Tvoja blízkosť a potom len dúfať, že sa to časom upraví a bude pekne spinkať aj cez deň doma ...
(mne deti do takých 7 mesiacov spávali vždy len vonku na prechádzke v kočíku, doma sme začali spávať cez obed až v tých 7 mesiacoch kedy začali spávať len raz denne)
Moj malý takto tiež na začiatku nespal - bolo to tým, že bol hladný, vedela som, že mám pomenej mlieka a on aj nevedel veľmi dobre sat... Zaspal až keď dostal cez cievku - to ti však Neodporúčam. Ak chceš aby lepšie zaspal, tak kočiar, nosič. Ale aj tak si myslím, že takéto dieťatko musí byť napapane a bez bolesti bruška aby spokojne zaspalo.
Ano, tiez som nechapala, ze tak male babo ma spat 16-20 hodin, nasa nonstop plakala a spala asi 30 minut dokopy za den a noc, ale tak to bolo najhorsie obdhobie, kedy mala silny reflux. Spanok babatka sa meni, raz je horsie, raz lepsie. Drzim palce, aby sa to upravilo a nasla si sposob, kt. bude vyhovovat tebe aj babatku. Len prosim ta nic si nevycitaj, ze si neschopna, alebo nieco robis zle. Kazde dieta je ine, na kazde plati nieco ine.