Dvojtýždňové bábätko stále plače

simtek
1. sep 2020

Dobrý deň som čerstvá mamička dvojtýždňového bábätka.stále plače a uspokojí ho len prsník. Ako ho mám začať kojiť keď ho mám skoro stále na prsníku v nemocnici som ho kojila každé tri hodiny ale bol na JIS týždeň a chcem navrhnúť na režim troch hod. Ako to mám dosiahnuť ? Kojim ešte aj s klobucikom lebo si nevie chytiť bradavku keď sa narodil mal 2090g.

julliska
1. sep 2020

Asi je hladne,preto place...treba vydrzat,niektorym detickam trva dlhsie kym sa nastavia na dlhsie rozostupy medzi papanim..bez klobucika neskusate?

lucka_ke
1. sep 2020

nájdi si laktačnú poradkyňu a nech ti ukáže ako správne prikladať, môže plakať od hladu, ale aj od bolesti bruška... ťažko povedať, a inka bábätká plačú, aj môj vkuse plakal to je normálne, ešte nevedia rozprávať 🙂

simtek
autor
1. sep 2020

@julliska bez klobucika som skúšala ale on sa neprisaje má malú pusu na moju bradavku preto mi v pôrodnici povedali že cez klobúčik lenže on my zaspáva po desiatich minútach pri kojeni nestíha sať aj ťahať aj dýchať jeho to unaví hneď

luba41
1. sep 2020

@simtek preto treba, aby vám niekto osobne pomohol..obom

lucka_ke
1. sep 2020

tak odstriekavať a prikrmovať striekačkou, určite si nájdi laktačnú

julliska
1. sep 2020

@simtek to sa ti len zda,vsetky maju male usta 🙂 skuste laktacnu poradkynu urcite,tak ako radia ostatne

deti95060810
1. sep 2020

tak skús kojiť každé 2 hod.
bábo je malinké, asi je hladné.... priberáte Ok?
Inak niektoré maminky koja aj na požiadanie....podchvíľou. 😉

cookie29
1. sep 2020

koji sa na poziadanie, nie je rezim trojhodinovy ako pri UM. A kojenie nie je len o krmeni, toho je viac... najjednoduchsie je najst laktacnu poradkynu alebo skusenu mamicku, to sa par riadkami nevysvetli, to je nadlho

janinah
1. sep 2020

je to malé slabé dieťatko,nevládze sa najesť toľko,aby bolo sýte 3 hodiny,treba dávať aj každú polhodinu spočiatku,lebo vám plače od hladu

simtek
autor
1. sep 2020

@janinah ďakujem za radu vyskúšam

juliet86
1. sep 2020

@simtek pozri na fb dula alia (alia valdner) urcite ma anatomicky ustocka v poriadku. je len maly slabulinky.rychlo sa unavim spravnou polohou spravnym prisatim spravnou technikou sa to polepsi uvidis!!. skus ho nosit v satke/nosici. a napis na mamila.sk a tam si najdi laktacnu poradkynu. neboj polepsi sa vam obom uvidis! bez klobucikov skus ked je v polospanku napr. len si najprv nastuduj spravne prisatie. ak zaspava mozes mu stlacit koren jazycka zospodku krku drzim palceky velmi tebe aj babatku. musi to byt velmi narocne

eliska13
1. sep 2020

@simtek ešte je malinky môj syn sa narodil menší a ťažko sal hneď bol unaveny mal žltačku a nižšiu pôrodnú váhu hneď zaspaval musíš vydržať a kojit ako si pýta.bude to z týždňa na týždeň lepšie.Tiez som krmila so striekačkou prvé dni, cez klobúčik, odsavala a z fľaše a nakoniec konečne normálne kojila.take menšie deti lekárka povedala, že budiť aj v noci na kŕmenie, keď dlhšie spi

asia83
1. sep 2020

@lucka_ke Nie je normálne, keď dieťa vkuse plače. Moje neplakali vkuse, iba keď boli hladné. Dala som im mlieko a boli kľudné. Takže neprezentujte neustály plač dieťaťa ako niečo normálne. Niečo mu je, ked plače, nie je uspokojená nejaká jeho potreba.

sejan
1. sep 2020

@simtek veľmi skoro na to aby si nabehla na trojhodinový režim... Mliecka máš dosť???

mnamko
1. sep 2020

Skuste nasadit Biogayu 5 kv denne

kiki68
1. sep 2020

Prave nechat casto prisavat, moj 3,7kg sa v 2 tyzdnoch kojil aj kazdu pol hodinu. A tak rozbehol spravne mlieko aj prisatie. Chce to trpezlivost. A tiez by som odsavala a cievkou dokrmila ked vidis ze nevladze tahat

Na prsniku sa ukludnuje zaspi a zobudi sa hladny.......malo by mu stacit 10min z jedneho a 10min z druheho.Ale kedze je vynervovany,ukazovakom mu drgaj do brady,aby nezaspinkal a hlavne,davaj ho odgrgavat,jednak aby nezaspal a jednak,ak sa nahltal vzduchu....takze koj napr z praveho prsnika 3min-odgrgnut-koj 3min-odgrgnut....

metuzalem
1. sep 2020

@simtek klobucik dali v porodnici BB aj mne...narodil sa mi 2500g a ja ze mam ploche bradavky..bola som rada ze aspon sa prisal ale tiez sa mi casto budil a plakal. A niekedy sal aj vyse 2 h. Priberal tyzdenne asi 200 g tak som neriešila ale stale sa casto budil. Laktacna z mamily zhodnotila ze mam asi malo mlieka, od 5 tyzdna som skúšala bez klobucika trvalo par dni kym sme zautomatizovali prisatie, a potom za tyzden pribral 3800g, beriem senovku a benedikt na zvysenie mlieka. Skusaj stale aj bez klobucika, drobcek sa casom chyti a bude chcieť bradavka. Klobucik sa aj nepohodlne zosmykuje...bez.neho je to lepsie.

metuzalem
1. sep 2020

@metuzalem oprava, 380 g 😁

ivangeline
1. sep 2020

Rýchlo laktačná!

kp7333
1. sep 2020

@simtek kojenie kazde 3 hodiny je cista utopia, to deti na umelom mlieku vydrzia 3 hodiny nejest, maloktore kojene babatko. zo zaciatku treba kojit castejsie, kludne aj kazdu hodinu, obzvlast ak je babatko malinke a potrebuje pribrat.

danielahamar
1. sep 2020

Odstriekat a prikrmovat cez flasku

ivik111
1. sep 2020

@simtek mala som doma predcasniatko-bol slaby,nevedel sa prisat,nevedel tahat z bradavky....po 3 tyzdnoch sme museli na ORL ,museli mu prestrihnut uzdicku pod jazykom,aj ta bola u nas problem.potom sa uz vedel aj prisat,len mne medzitym mlieko odislo.u nas bol neustaly niekolko hodinovy plac podmieneny kolikami....vyhladaj laktacnu ako ti radia,alebo sa treba poradit s pediatrom.

bonda568
1. sep 2020

Ty ho môžes kojit častejšie keď mu dávaš materské to není také ako umelé môj mali bol stále na prse tiež lebo to nevedel ale nehala som ho tak vzzdy keď chcel mlieko alebo plakal som si ho prilozila a napil sa vzdy. A tiež zaspal hneď 😅 a nemal vôbec kolíky nič žiadne bolesti a hovorili mi aby som mu dala aj umelé dokrmovat ale dávala s len materské svoje vždy keď chcel som mu dala

lauriema
1. sep 2020

@simtek Ahoj, ja som prvé týždne teda až do 4 mesiaca ležala s dcérkou skoro cely deň v posteli, stále chcela byť na prsníku, ešte je maličké na to aby mali režim...

lucka_ke
1. sep 2020

@asia83 och joj, npísala som len, že malé deti plačú, lebo nevedia rozprávať, netreba za tým hľadať nič iné

tomcimka
2. sep 2020

Reagujem na ,,bol na JIS-ke týždeň": môže to byť aj strach a pocit mať vás neustále pri sebe. Skúste kojiť každú polhodinu a čo najviac kontakt koža na kožu. Veľmi odporúčam nechávať pri ňom nejaké vaše tričko (stačí, keď ste ho mali raz/dva krát na sebe). Keď budete vyberať prsník,tak mu vložte do úst malíček. Ak ho bude cmúľať,tak je ešte hladný. Veľa trpezlivosti.

asia83
2. sep 2020

@lucka_ke No vyznelo to inak. Tak malé deti by mali plakať minimálne.

kutuska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz