ahjojte mamicky neviete poradit, ako by sa nam podarilo aby babo spalo aj v noci, cez den spi skoro cely ale pride noc a uz nechce..asi to ma pretocene ze den noc....
@mimuska123_ vydrzat, prisposobit sa mu 😉 😔 🙂
@mimuska123_ vydrzat!!!Vsetky sme si tym presli... 😉 ono sa jej casom vytvori rezim a vyspite sa obe 🙂
pomalicky to pojde. vytvorte si vecerny ritual s kupanim, lahni si s nim, v noci nezazinaj, iba nadojci potme, alebo pri slabom svetle. postupne si zvykne
@mimuska123_ to kým sa dieťa naučí akosi rozlišovať deňa noc a ten režim tomu prispôsobiť trvá 4-8 týždňov. Naša malá toto robila ako ty píšeš skoro 4 týždne, najdlhšiu fázu bdenia mala od 1 v noci do 4 😝 😀 potom to akosi sama zmenila. Niekde som čítala, že pomáha umocniť proste ten deň a potom zas noc, tzn. že cez deň aj keď spí, tak nech spí v normálne osvetlenej miestnosti denným svetlom, a normálnym denným hlukom (nemyslím robiť schválne rámus, ale zase ani nebyť totálne ticho, proste normálne umývanie riadu alebo tak v pohode) nezaťahovať žalúzky a nerobiť totálne ticho - lebo to pripomína noc, a samozrejme tráviť dosť času von v kočíku. No a v noci je zas tá tma a ticho samozrejmosťou, tak sa snažiť to dosržať, aj keď sa preberie, tak byť len v mierne osvetlenej miestnosti, a nejako moc nekomunikovať, neprihovárať sa. Tak neviem, skús, ale ono to určite časom prejde aj samé, my sme sa tomu vtedy prispôsobili, najlepšie v tom čase malá spala od 18 hod. o 21 hod. sa zobudila na papanie ale v podstate hneď zaspala znovu a potom cca o tej 24 - 01 hod a potom už bola čulá, tak my sme proste z mužom zaľahli tiež s ňou o 18 hod., aby sme sa aspoň ako tak vyspali a vládali fungovať, nočné šichty pri malej sme si obdeň striedali 😅 😀 Ale mám pocit, že to fakt netrvalo dlho max. tie 4 týždne a potom to pekne presunula na noc a už bolo fajn 🙂
Ahoj,, to je uplne normalne, moj maly ma 5 t. a teraz to pomaly prechadza. Ako pisu baby - v noci sa chovat ako v noci - tma, ticho, prebalit, len ked je pokakany, a svetlo, len malicke. A cez den ako cez den a ono si to babatko zvykne, ze v noci je nuda , tak radsej bude spinkat a cez den je action a moze nieco vnimat.
@mimuska123_ žiadna rada neexistuje, lebo s dvojtýždňovým nenarobíš nič, časom si to otočí, ale keby niekto vedel poradiť, ako naučiť spať 5 mesačné... 😀 nespí ani cez deň ani v noci. 😀
neboj sa, malinký si to sám upraví, spávaj s ním cez deň, v noci si ho skús dať k sebe, príp. na seba, neskôr ho môžeš skúsiť cez deň budiť, ale najskôr po 2 mesiacoch, napr. ak by spal dlhšie ako 2h a v noci by naďalej buntošil, inak so spánkom nerob nič až do pol roka