Dvojtýždňová dcéra zaspí iba na rukách

kamca495
31. júl 2021

Baby ja už nevládzem nič moja 2tyznova dcéra zaspí len na rukách keď ju položím či na posteľ alebo do postielky alebo na posteľ max 3 min a je hore plač znovu na ruky a tak dokola na ruky spí ja už nevládzem som vyčerpaná čo mám robiť ? To to mám aj cez deň neviem nič robiť ani venovať sa synovi staršiemu 4 ročnému

lavender273
31. júl 2021

@kamca495 mozno potrebuje citit tvoju vonu a teplo. Take malinke deti sa riadia instinktom..ak ju das do zavinovacky cez den (aby si ruky mala volne ) nepomoze to? Viem ze si vycerpana, a je to naozaj unavujuce kedze mas 4r dieta okolo ktoreho musis behat. Vydrz, nebude to trvat donekonecna :( moja bola tiez na mne non stop.nalepena, bolo to brutalne vycerpavajuce no neviem si predstavit sa starat este o dalsie dieta.

lucy_669
31. júl 2021

@kamca495 Nám pomohlo balenie, perinky , zavinovačky no na to je dosť teplo ale skúsiť môžte a ešte púšťať uspávanky,máme s takým projektrom na stenu čo jej tam ovečky behajú,vtedy bola aj kľudnejsia 🙂 alebo ak máte balkón a spinká vám v kociari skúste ju dať na balkón do kociara, aj to som zvykla robiť a pomahalo

dusankomoj
31. júl 2021

@kamca495 ja som syna zabalila do môjho trička,ktoré som mala,ako správna matka,na sebe asi 2dni🤣 Grgol,prdol a spal cca 3hodiny.Skús!

mirro
31. júl 2021

@kamca495 na zavinovačku je teraz veľmi teplo, ale skús bábo zavinúť do bavlnenej plienky. Možno pomôže. Aby sa cítilo trochu stiesnene,ako bolo zvyknuté v brušku😉

ajka0207
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliet86
31. júl 2021

a kojis? mozno uspat v lahu na prse a vyplizit sa? nepolozitelne deti poznam. mam take. skus letnu zavinovacku aspon ruky zavinut. nohy mozu ostat volne. skus hacku. skus nosic. u nas je magicka 10ta minuta od zaspatia. vtedy je zlozitelna. nie skor. nie neskor. 10ta minuta. mozno aj tvoje bejbi ma taku minutu. este mozes skusit zatemnit spalnu. a pustit biely sum. drzim ti palce

ivangeline
31. júl 2021

Pocitaj minuty. ;)

natalia1619
31. júl 2021

@kamca495 u nas pomohla jedine satka. Mala spala na mne a ja som mala volne ruky. Vyskusaj 🙂

mummy01
31. júl 2021

@kamca495 treba si uvedomit ze je to zakladna potreba dietata...citit sa v bezpeci pri mame. To len rodicia maju pocit,ze reba robit inu "dolezitejsiu" robotu. Mas novorodenca,ani sestonedelie nepreslo,mate sa spoznavat,tulkat,takze je uplne normalne ze dieta chce byt s tebou.Tak skus satku,to by mohlo fungovat

evakalna
31. júl 2021

To je úplne normálne, že novorodeniatko potrebuje cítiť bezpečie a náručie svojej mamy. To je základná potreba novorodeniatka. Ty jej ju musíš iba zabezpečiť.

mamka1984
31. júl 2021

@mummy01 presne, veď to je úplne normálne správanie sa bábätka. Naša bola taká do cca roka, spávala len v šatke alebo nosiči. S mužom sme zatiaľ normálne fungovali - upratali sme, povysávali, pracovali pri počítači - a maličká šťastne spinkala.

aknamorka22
31. júl 2021

Nas toto robil, ze po položení na rovné plakal. Pomohlo mu zdvihnúť matrac, pripadne dat klinovy vankúš. Moze mat skrytý reflux a ked ju das na rovné tak ju boli brucho. Mal zdvihnuty matrac v postieľke aj v kociku aj hraciu podlozku a najradšej bol v kresielku 🙂

amelie2017
31. júl 2021

Nasa bola tiez taka, nastastie prva. Pomohla len satka.

siska53
31. júl 2021

@kamca495 nosic.. ja som mala 2r.a k tomu kolikovu malu.. jedine nosic pomohol..aby tolko a hlavne tak neplakala. Casom.to.preslo..po 3.m.to bolo vyrazne lepsie.

katkami123
31. júl 2021

Ja dávam po nakŕmení do postieľky, niekedy je hneď tuhé a spi a niekedy mi pomrnci tak 5-10 minút a zaspí. Mojou chybou bolo, ze pri prvom dieťati som hneď utekala k postieľke, keď začalo mrnčať a išla ho uspavat a spôsobila som tým len pravý opak, ono ho to ešte viac prebralo a do toho som uspavala, no celé zle. Teraz mám dvojičky, dám do postieľky a cakam. Keď vidím ze mrncia a pritom sú unavene, nechám ich tak z 5-10 minút či zaspia. Väčšinou zaspia, len sa pred spaním musia trochu pozlostit. Keď to neutícha, beriem ich z postieľky a dám na bruško, nech podvihnutie hlávku trochu, do hojdatka, dám ich na seba, nech si na mne polezia a upokoja sa a potom do zavinovačky, hladkať ich po licku alebo po hlavičke, skúsim dať cumlík a pomaly mi zaspia. Určite nehojdaj dieťa na rukach, keď bude staršie a ťažšie sa zblaznis, lebo sa čas hojdania, kým zaspí bude iba predlzovat.

kamca495
autor
31. júl 2021

Mala mi je na sunari hipp odkedy som prišla domov s pôrodnice tak to to je vždy keď sa nejedla sama zaspala na posteli a teraz hrôza nezaspí sama a som po akútnej sekcií stále má boli keď že má zle zašili že všetko mi zarastlo tak povedala keď som bola vyberať stehy každý deň som sa sprchovala a to to nosič kúpim len teraz sa bojím na tu ranu ale už som slabá aj chrbát ma strašne boli fu aj teraz len hojdam v kociku je v zavinovacke má aj cumel a niekedy je hladná aj po hodine a to dávam umelom mlieku malo kedy vydrží 3 hod

mabenn
31. júl 2021

tiez mi napadlo ze v nespravnom case ju polozis...vid @ivangeline

mariuska2008
31. júl 2021

@kamca495 toto sme mali aj my...bolo to hrozne narocne, ale nejak sme sa ju nesnazili ucit to robit inak, vnimali sme to ako jej potrebu, ktoru sme respektovali.... Prislo mi to ako nekonecne a tazke...ale preslo to! A dokonca na to radi spominame 🙂 tak sa tym netrapte, nestresujte ;) a velmi odporucam knizku S laskou o detskem spanku 🙂