Ahojte maminy. Syn má 2 roky aj 3 mesiace. Už veľmi dlho (aj polroka, možno dlhsie) v noci pri otáčaní alebo občas aj len tak keď leží, mrnčí a niekedy až tak zvrieskne. Neprikladala som tomu pozornosť, ale je to v poriadku? Oči má zatvorené, vyzerá ako keby spal. Len teda väčšinou okolo polnoci až jednej, má takú fázu, že mrnčí, vykrikuje. Neskôr zase tuho zaspí a je kľud. Mňa to vždy zobudí, že proste čo sa deje, znie to ako keď sa človek zľakne, vždy len pozerám, či nespadol z postele alebo čo. Ale nie, on si leží a keď sa otáča na chrbát alebo späť, tak takto reaguje. Neviete, v čom to môže byť? Možno len nejakých 20 % nocí je takých, že je ticho a kľudne spí. Inak sa pasujeme s týmto plačom, ktorý potom okolo druhej ustane.
Menej obrazoviek počas dňa možno? Teda, ak zvykne pozerať na mobil, tv, alebo ak je to aj v pozadí pustene. Len ako nápad...
Ja sonda nedávno zobudila s tým že som sa zo sna normálne rehotala 😂 a nevedela som prestať. Asi je to normálne…
*som sa
@janapeterjana vola sa to nočný des, staršia to mala dosť často a väčšinou rovnakú hodinu sa to opakovalo... Prešlo to casom
podľa mňa sa mu sníva, mozog spracováva denné zážitky
@janapeterjana u nás bolo to isté v noci v rovnakú hodinu. Teraz má 3.5 roka a musím si zaklopať,že časom to prešlo. Takže musíte iba vydržať.
Držím palce 🙂🤞
Môj má 4,5 roka a stále to robí. Aj rozpráva zo sna. Keď sa ho niečo opýtam aj odpovie, ale spi. Keď je nudný deň, tak väčšinou spi ticho, ak máme aktívny deň (výlety, zážitky, kamarati), tak je toho viac.
Ako bolo spomenute - nocny des. Syn toto iste mal v noci v rovnakom veku, preslo to casom.
Pokial sa dokaze upokojit a opat zaspi, tak je to ok. Vycerpavajuce, viem, ale ok.
U syna to jedno obdobie bolo este dokonca tak, ze sa upokojit nevedel, prebral sa a jedine, ako sa ukludnil - bolo v kociku. 2r3m mal v zime - takze nocne zimne kocikovanie u nas bolo pravidelne 😅
ale preslo to, odhadom tak do pol roka
Malý to máva tiež, ma 3 a pol roka. Väčšinu nocí rozpráva, vykríkne zo sna. Napr: chcem, čakajtéé, moje.. Občas sa zobudí s úplným revom a trvá aj 20 minút ukludnit ho.( väčšinou ak má upišťany aj deň predtým.)