ahojte dievcence, uz som tu pisala par dni dozadu ale nejak sa to tu rozbehlo v diskusiu ci nechat plakat alebo nie dieta ked nechce spat. mame problem zaspat unaveny je ved ho poznam kedy je a kedy nie. syn ma dva roky a ja uz zacinam byt zufala, doteraz vsetko ok teraz zaspavanie amok zachvat placu , trieska ma a vsetko okolo seba. nakoniec zaspi. priznam sa snazim sa byt pokojna ale nie vzdy sa to podari potom kricim aj ja. ale to su desne situacie ani citat ani spievat posiela ma prec ked odidem reve. lahnem si tvarim sa ze spi amok trieiska ma. nikdy to nerobil ja si zas nenecham od neho. viem ze ten spanok aj poobede potrebuje, chcem sa spytat ako vy uspavate, ake triky hoc co, hoc aky nazor lebo u nas to je uz na zinku 😒
tak mozno nechce spat v postielke, ale v kociku by zaspal, urobis 2-3 koliecka okolo domu a potom ho das spinakt na balkon
@lolita555 Ahoj.moje baby maju 20 mesiacov a stale uspavame v hojdacich kresielkach.trosku pohojdame a spia.v postielkach sa saleju,skacu a nezaspia.u starkych ale zaspia vo velkej posteli,len musime pri nich lezat,kym zaspia.zatial neriesim,som rada,ze zaspia,potom prelozim do postielok.
@lolita555 bud ho daj spať o 12:00 na hodinku a potom v pohode večer,alebo ho zabávaj poobede do 18:00 okúpať,najesť a o 19:00 do postele..lebo ak ho máš cez obed uspávať hodinu bezúspešne tak radšej vôbec...a poobede ked je kríza okolo 16:00 vtedy ísť vonku na ihrisko alebo prechádzku,jeho čerstvý vzuch preberie a potom večer ľahko zaspí
@lolita555 nas v tom veku spaval uz len 3-4x poobede.
Radia kocik-skus tak. Na nasu mladsiu to zabralo. Ta po roku inde ako v kociku poobede nezaspala. Ale nemuseli sme kruzit,jej stacilo,ze je v kociku. Tak spinkala v predsieni. Kym ju raz tak nezobudilo vrtanie,ze prestala spavat poobede uplne. Nastastie to uz mala viac ako 2,5roka.
Ahoj, mne dvaja synovia nespali poobede už vôbec od 2 rokov, skúšala som všetko, nepomohlo nič. Proste nechceli spať. Večer o 18.30-19.00 už boli hotoví a spali do rána. To bola zase výhoda. Je to individuálne. Poznám aj 5 ročné deti, ktoré ešte spávajú, dokonca poznám 13 ročné dievča, ktoré každý deň po škole spí.
a kedy vstava? to je tiez dolezite. ak ti vstava o 9, tak sa necuduj, ze ti na obed nechce spat (priklad) Kedy vstava a kedy ho na obed ukladas spat? Robi to iba na obed, alebo aj vecer?mozno potrebuje obedny spanok neskor , ako ho davas. Moj vstava o 7 , do postielkky ho dam o 1, ale zaspi az o 2. Niekedy nezaspi vobec, tiez ma dva roky. V postielke sa chce este trosku hrat, nezaspi hned. kazde dieta je ine.
@sluchatka vstava do pol osmej spavat ho davam po dvanastej ale vzdy do pol hodiny zaspi tak neviem od vcera som skusila novu taktiku, lebo to uz bolo ciste manipulovanie. proste si lahnem robim sa ze spim a spievam potichu. zacne sa hadzat vrestat stuhat do mna zliezat z postele ale ja s pokojom anglicana nakoniec pride lahne si pri mna zacnem ho hladkat a vmomente spi. dnes to skusam po druhy krat ale zaspla ani nie po desiatich minutach. proste som tam nie je sam ale musi pochopit ze uz niet cesty vymyslania. naviac ja vidim ze uz je ko.
dcéra spávala veľmi nepravidelne a veľmi málo, teraz (15 r) si to vynahrádza. Tiež som ju uspávala aj hodinu a bez úspechu, v jasliach spávala max 20 min. (sestričky boli na nervy - dva krát im spala 3 hodky a to sa chodili pozerať, či dýcha) doma som ju spávať po obede nedávala. Keď niekde "odpadla" iba som ju zakryla.
Načo dieťa nútiť spať.
Maminky vy si nepamätáte ako ste nenávideli poobedný spánok v škôlke ?
Asi nie
@rebeka7501 ano ale dieta ten spanok potrebuje, podla mna kazde , navyse moj syn spi aj tri hodiny, vidim ze je unaveny neviem ako by zvladol byt hore bez oddychu. je zas rozdiel vediet ci dieta unavene je a len vymysla alebo nie je. podla mna je este maly na nespanie, skoro kazde dieta zacne vymyslat v tomto veku a je na mamach ako to zvladnu ci ten spanok vypustia alebo sa s tym popasuju. deti skolke nespavaju preto ze to maju za trest ale preto ze to potrebuju aj ked nezaspia aspon si odychnu
@lolita555 ja som nepísala, že spanie v MŠ je za trest.
@lolita555 keď Ti potom spinká tri hodiny, znamená, že unavený je. Ja by som vyskúšala v tomto prípade naopak- dávať ho spinkať dopoludnia skor- pokojne aj 11.30. To mi príde skor akoby už prešvihol čas, kedy vie zaspať a potom vystrája a od tej únavy spí tak dlho. Možno ste skúšali- neviem- nepísala si aj prípadne či si skúšala. Držím palce každopádne! 😉
Aj moja starsia dcera vymyslala v tomto veku so spanim, bol to len vzdor. Ked nespala, bola jedovata, divoka alebo zaspala posediacky okolo piatej, ci siestej poobede a potom bol zas problem s vecernym spanim. Co nam pomohlo bol v prvom rade pevny rezim (vstavanie rano vzdy o siedmej, doobeda pohybove aktivity - idealne vonku,ak sa nedalo, tak me vnutri tancovali, obed vzdy medzi jedenastou a pol dvanastou, po obede kludovy rezim - obliect do pyzamka a citali sme knizku alebo pocuvala rozpravku na cd-ku a to uz bola v posteli, takze vacsinou pri tom aj zaspala). Teraz ma 4 roky a stale poobede spi, niekedy aj 3 hodiny. Treba si odsledovat cas, kedy byva unaveny a podla toho nastavit rezim. Aby ste to nepresvihli, lebo potom moze byt problem so zaspavanim.
@lolita555 ani mne malý nechcel spávať v tomto veku na obed 🙂 tak som ho nedávala a v pohode mi vydržal až do večera, keď náhodou ho lámalo na spánok skoro tak som ho zabavila a zas ožil.. po nejakom čase už to prestalo a nedriemalo sa mu poobede.. keď mal v septembri 2r.9m. nastúpil do škôlky a pekne na obed spáva 🙂 pekne sa tam naučil spávať bez problémov
Moje deti obidve prestali spavat v tomto veku a mohla som robit co som chcela... U nas je normalne ze vstane pred 7 rano a vecer zalahne okolo 21h... cely den sa nezastavi a ja by som si tak schrupla dakedy... Nuz ale skolka ho nauci, tak ako starsieho... 😀
@lolita555 Môj malý má 28 mes. nespráva poriadne od 18 mesiacov. Ak po obede nezaspí je hrozný, nevie sa zahrať, mazne sa, vymýšľa, dokonca aj hryzie. Večer potom často nevie zaspať a zle spí. Niekedy je hore aj 14-asť hod. Napriek tomu ho každý deň dám o 13:00 do postele a musí ležať. Ale aj tam sa často vrtí ako had, alebo si aspoň rozpráva. Niekedy je to fakt na prašky.
máš tu vela tém s tvojimi problémymi so synom
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/16-mesacny-syn-odmieta-spat-a-vystraja-pri-uspavani/
zvláštne že to stále trvá..
ked spať na obed nechce,tak načo ho nútiš,daj ho spať večer o 19:00,nieje povinné,že každé dieťa musí spať do 5r na obed.. nie nemusí