Dvojročné dieťa zaspí iba dojčením

25. dec 2021

Prosim iba o radu tie, ktore mate osobnu skusenost.
Viem, ze som ho mala ucit inak od zaciatku, ale mam situáciu ako mam. Okrem toho nie je dojcene vobec, iba na spanok, obedny spi vacsinou v kociku a na noc + v noci sa dojci, vecer mi inak zaspať nevie. Skusam to uz tri noci po sebe, ale miesto bezneho zaspávania o 21:30 zaspava teraz okolo 1:00, samozrejme medzi tym vyhladne, precika sa, unudi sa, chce sa ist hrat. Ale zaspat ani za nic :( a ak potom okolo 1-2 uz aj zaspi, tak o 2-4hodiny je hore a vtedy ak nedam, (skusala som vodu, caj, mlieko) preberie sa a zase je aspon pat hodín hore a nervozny. A samozrejme aka som ja vyčerpaná, to ani nemusím spomínať

kiki68
25. dec 2021

U nas 1,5 roka a ako cez kopirku 🤷‍♀️ Bez toho prsa mame disco a prestatu plienku. Rezim ma, vsetko ma, inak je ako zo skatulky. Ale bez cecku vecer je to tragedia.

ivinkapink
25. dec 2021

Ahoj, ja som nahradila materske mlieko kravskym...bola som nutena teraz nedavno odstavit moju dvojrocnu, povedala som, ze uz mliecko v prsku nemam a ponukla som jej mlieko do salky so slamkou...vzdy ked pytala prso, tak som jej ponukla kravske....a zabralo to, a to bola dojcena este aj cez den, kedykolvek si vypytala a tiez vedela zaspat iba dojcenim na prsniku 🤷

luccija
25. dec 2021

Počkala som🙂mne to bolo ľúto nedať vyskúšala som a nešlo to neplakala len nevedela spať, prehadzovala...skús cez deň učiť na fľašku, sosák...

ckatka
25. dec 2021

A? Co by niektoré za to dali, keby nemuseli riešiť iné, len vytasili prso a bolo....
Ja som do 3,5 roka vecer/v noci musela dávať mlieko do fľašky, inak revy hysaky...
Potrebuje ta teraz. Ber to tak, si nenahraditeľna. Vydrž. A ak ti to moc vadí, daj fľašku. Ale za mňa ten cecok je milión krát pohodlnejši.
Mladšieho kojim a v noci sa párkrát len z polospanku otočí, nahmata, pricucne a spokojne spíme ďalej.

janulla1
25. dec 2021

U nás to isté, má 2 a koji sa ešte aj cez deň, príde a cici cici a tha mi tričko😂 rodina ma má tá šiši lebo starších som odstavila v 1,5 roku a ze teraz som mäkká, nevydržím aby deň poplakal ☺️

holmlea
25. dec 2021

Ja ti chcem najprv povedať, že to robíš a
robila si od začiatku správne. Dojčenie je ten najprirodzenejší spôsob ako uspať a upokojiť hladné, unavené či mrzuté dieťatko.

A teraz skúsenosť. Mám dve deti, obe som dojčila. Aby som si to v noci uľahčila, od niekoľkých mesiacov spali pri mne v posteli a cucli si, keď potrebovali.

Vôbec som si nevedela predstaviť, že niekedy prestanú, naozaj nič iné nefungovalo. Ale prestali, a prišlo to takmer samo.

U dcérky v 2,5 roku. Pomohlo, že bola komunikačne zrelá a tak sme vysvetlili, že ak prestane piť moje mliečko, bude môcť mať malého bračeka alebo sestričku (bola to pravda, cyklus sa mi vrátil až po úplnom odstavení a po mesiaci som otehotnela). A ešte sme sľúbili, že dostane hračkársky kočík, to bola veľká motivácia.

Synček mal 2 roky aj 8 mesiacov. To som už bola opäť tehotná a bolo to trošku nekomfortné, najprv sme večerné dojčenie trochu skracovali (nechal trochu pre bábätko) a postupne mu už stačilo pritúliť sa ku mne a zaspať tak.

Prajem všetko dobré, veľa sily a trpezlivosti.

vilma7
25. dec 2021

Mali sme to isté, ale.ja som odsťahovala keď mal 16 mesiacov. Asi mesiac trvalo kým sa naučil sám zaspať, ale boli to úmorné večere, prehrané a prevedené noci a to som k tomu ešte pracovala na plný úväzok. Koľko x ráno o 06.00 zaspala a manžel ma o hodinu budil na 8.5 hod.šichtu do práce.
A nič nezaberalo. Čo môžte skúsiť, tak ho maximálne cez deň unaviť, aby večer skôr zaspal, ale.ako ho uspavať v noci, neporadim.
Teraz mám dcérku a dovolím jej piť mliečko pokiaľ prečítame rozprávku, potom sa musí odpojiť a zaspať sama. Našťastie sme začali už dávnejšie, takže tak do 15 min zaspí. V noci ju kojim ak si pýta. Na obed zaspáva ešte na prsniku. Má 2.5.

nikpa
25. dec 2021

Nemám osobnú skúsenosť ale sestranica takto uspavala dcéru do 5 rokov. Skončilo sa to až keď nastúpila do škôlky kde pochopila, že počas obedneho spánku jej to prso proste kto strčiť nemá. Tak si to potom dala vysvetliť aj večer doma...

autor
25. dec 2021

Tiez pracujem na plny uvazok, preto akurat som chcela vyuzit tyzden dovolenky.. ale nejde to tak lahko

lasoli
25. dec 2021

tak bo noj nadlej,bud vyskusas nedat,mozno to bude revat dlhsie ako ten tyzden alebo ho nadalej budes tak usoavat,mozno by som skusil dat aj vecer do kocara a potom prelozit n zaviatok,potom j toho sa vzdat.
Neviem ine moznosti asi nemas.

tara42
25. dec 2021

Moja tiez cez deň bez prsa zaspavala, v noci len prso. Uz mi to bolo strašne neprijemne tak sa ju naučil uspavat partner. Tlapkal, hladkal, spieval, rozprával. Stačili 4 dni a mala si na dojčenie ani nespomenula, 2 dní plač, išli sme kvôli tomu spat okolo 1 ale potom sa to postupne naučila a to mi nikdy nezaspala inak ako pri dojčení. Mala 17 mesiacov. Zapoj manžela.

euka210
26. dec 2021

Ani moji inak nezaspali. Moja rada po 3 detoch...na noc ked sa da chod inde a nech spi s tatom...u nas toto pomohlo a zabralo...hoci k veceru sa vytratis a v noci prides domov a budes spat inde ako pri nom. Pri tretom, mal 2,5r som uz inak...sla som k lekarke, zalepila mi didi, lebo bolia, tak nemoze teraz papat...bol rozumny, akceptoval to. Po case si spomenul, ale ani nechcel uz.

leniel
26. dec 2021

Su deti a deti. Co ti vadi na uspavani na prse? Ja som 2 rocnu odstavila od nocneho dojcenia, ale to ranne a denne mala kolko chcela, a aj vecer som ju uspavala dojcenim. Len v noci uz bola len vodicka. Pochopila to za 3 noci - ale s nou sa uz dalo dohodnut, pekne rozpravala, rozumela, ze v noci chcem aj ja spat a mliecko dostane az rano. A uz sme aj bez plienky boli. Tvoj syncek na to asi nie je pripraveny. Ale co nie je teraz, moze byt o mesiac - dva. Nesilila by som to.

vanda323
26. dec 2021

Ahoj , ja som tiež veeeeelmi dlho kojila skoro do 2 r. Pre mňa to už bolo ale nekonfortne. Už sa mi to až hnusilo normálne depresie som mala. Dostala som Covid, odstavila sa tak nejak prirodzene

zuzana4141
5. jan 2022

Ja som najskôr staršiu dcérku naučila zaspávať samu cez deň a to tak, že som ju nakojila a dala do postieľky. Trvalo 3 dní, kým sa to naučila. Mala asi 1,5 roka. Postupne som ju dávala na obed späť už aj bez kojenia a začala som to isté robiť na nočný spánok. Nakojila som ju a dala do postieľky. Prečítala som rozprávku a tvárila som sa, že spím. Ona bola tichucko, lezala a potom zaspala. Keď mala 2r3m tak sama povedala, že mliecko už ani večer nechce. Teraz ma to čaká zas. Syn má 2roky a zaspáva na prse. Jedine v noci, keď sa zobudí, tak mu nedám, poviem, že nie je a on zaspí zase sám, ale to musí ležať pri mne. Zopakujem ten istý proces ako pri dcérke, tak sa to snáď podarí 🙏