Dvojročné dieťa v izbe

smutnysmutko
27. mar 2023

Prosim Vas, moje dieta sa ani za svet nechce hravat vo svojej izbe, kde ma milion hraciek od vymyslu sveta (jedinacik). Chodi po dome a strasne sa nudi (ked zrovna niesme na zahrade) a dozaduje sa televizora (co odmietam aby cely den hladel na rozpravky v pripade zleho pocasia). Dnes ma uz tak nastval ze som ho do tej izby zatvorila kedze uz som aj ja potrebovala chvilku si nieco porobit bez toho aby sa na mna lepil a mrncal a on ? … on sa tam hra s hrackami, veselo sa sam so sebou rozprava, smeje sa ….

kvetinka75
27. mar 2023

tu vidíš, ako fungujú hranice

janka_266
27. mar 2023

@smutnysmutko môj robil pdoobne. Len tv tv tv, od minulého pondelka sa “stratil” ovládač. Ostala len klávesnica, takze si vie pustit len hudbu bez obrazu. Odvtedy sa pekne hra, niekdy si pusti hudbu a je spokojny 😃len teda treba vydržať a nezapinat telku ani pre seba 😃

zuzinka888
27. mar 2023

A to je ten problem. Ma vela hraciek. Zevraj ma mat dieta len 8 hraciek a tie obmienat. Treba mu povedat co od neho ocakavas a ako dlho. Npr. Hraj sa vo svojej izbe- kym povysavam, potom pridem za tebou. A cas postupne predlzovat.( teraz mi napriklad huci vysavac🤣🤣)

pribinak
27. mar 2023

@smutnysmutko niektoré deti proste vyžadujú spoločnosť. Nechce byt samé. Koniec koncov človek je tvor spoločensky
Nezatváraj ho do izbu, aby sa nestalo že si izbu začne spájať s tým že má byt sam a neotravovať

gabika128
27. mar 2023

@smutnysmutko áno, aj u nás to takto funguje, pošlem do izby, občas sa za to veľmi hnevá ale potom sa tam vie super hrať

jaskolka
27. mar 2023

A kde je teda problém? Asi som nepochopila otázku, alebo o čom je príspevok.
Veď sa hrá pekne s hračkami v izbe, to predsa si od neho chcela. Ci o čo ide?

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vasjar
28. mar 2023

Náš syncek ma rok aj 10,a je to podobné ako u vas. Ale raz za čas sa stane ze do detskej ide sam a sa aj sam zatvorí a hra sa, ale asi pol hodiny. Vtedy si poviem aký to je krásny pocit 😀 keď ma nikde neťahá a nevesia sa po mne. Zatiaľ je jedináčik,

zuzuliatko18
28. mar 2023

Nás sa hráva v obývačke, tam vidím aj z kuchyne, keď varím. Keď ma stále volá za.nim, chvíľu sa pohrame, keď vidím, že.ma.nepotrebuje, robím si svoje.
Niekedy mu vysvetlím, že keď niečo dorobim, pôjdeme sa hrať to, čo chce. Buď sa zatiaľ hra inak, alebo zahlási počkať mamu a sedí.pri.mne v kuchyni alebo chodí po byte. Väčšinu domácich prác robíme spolu (má vlastný vysávač aj mop, dobre vie, kde je handra a pod.).
Dvere by som za.nim nikdy nezavrela, lebo niekedy ma.velmi kreatívne nápady na trávenie svojho času a musím ho mať pod dozorom.
Pozerá sem tam aj telku, ale keď sa jej dožaduje už moc, zázračné sa telka pokazi (obvykle ju vytiahnem z elektriny).

zuzanka.zuzu
28. mar 2023

akurát včera som videla na Fb video (čo sníma izbu) ako v US zavalila komoda voch cca 3r chlapcov... celých 5 minút som sa sama seba pýtala kde sú rodičia alebo niekto dospelý, kto by toho chlapca vyslobodil 😢 a vieš čo? musel ho vytiahnuť brat lebo dospelého som na tom videu ani nevidela 😢 asi sa tiež mali ísť hrať do izby 🙈 treba nechať hučať zapnutý vysávač a prezerať koníka, yes, novodobá výchova podsúvaná ako dobrá 🙄

vasjar
29. mar 2023

@zuzinka888 odkiaľ mate ze 8 hracie?lk?

samskia
29. mar 2023

ono mozno len chce byt pri tebe. vacsina deti aj ked maju destku izbu, tak sa hravaju bud v obyvacke alebo teda tam, kde sa zdrzuju rodia, to je ale podla mna normalne, kedze niektore deti proste potrebuju mac pocit, ze je niekto nablizku

zuzinka888
29. mar 2023

@vasjar hovoria to psychologovia, nie celkovo,ale k dispozicii. Urcite si zazila ze dieta pride do detskej vsetko rozhodi a odchadza z toho mnozstva si nevie vybrat. Ma sreasne vela podnetov a nakoniec ich nevie vyuzit. A naopak isla si nieco vybavovat na urad dieta malo mozno 1- 2 hracky a aj napriek cakaniu dieta sa vyhralo v miestnosti s hrackou+ to co malo k dispozicii.

vasjar
29. mar 2023

@zuzinka888 ano, tak ako píšete. Preto som sa rozhodla mu teraz pre triediť všetky hráčky, a fakt mu nechať iba tých 8