Dvojročné dieťa sa nezahrá samo

4. okt 2022

Ahojte, aké hračky bavili vaše cca 2 ročné deti? Môj neposedi pri ničom ani 3 minúty. Očakávam teraz my budete každá vypisovať, že ani vaše deti sa nehrali sami ani 5 minút. Ale zaujíma ma aké hračky boli top v tomto veku. Môj je skôr pohybový a stále sme vonku, lebo doma skáče z gauča na stolík, kotula sa na posteli a potrebuje sa stále hýbať. Ďakujem za každý tip

denden77
4. okt 2022

moja 2 rocna obsedi par minut pri legu 😁

alexi2211
4. okt 2022

Podľa mňa je to úplne normálne, ja mám 6 ročného syna a ešte teraz to tak niekedy máme :D Ale presne, odkedy sme prešli na lego, tak ho zabavím aj na pár hodín, baví ho to veľmi.

btus
4. okt 2022

ani naša sa ako 2 ročná nezahrala sama. Dodnes je sama ( má 10) len keď pozerá telku, alebo youtube. Ináč stále s nami. 🙂 Takže je to úplne normálne. Lego, puzzle, stavebnice - vždy sme robili a aj robíme s ňou.

1angelika
4. okt 2022

naša obzerala kadejaké obrázky, napríklad starý kalendár som jej dala, prevracala si stránky ..
ďalej hudobné hračky, klavírik, zvukové knižky, puzzle, vkladačky..poháriky tie čo sú od najmenšieho po najväčšie buď ukladať na seba alebo jedno do druhého.., lego DUPLO..

bashee
4. okt 2022

Moj obsedi dlho. Idealne plastove misky a presypat kadeco. Alebo kabelku a do nej vkladat a vykladat veci. Potom si ju zavesi chodi s nou po dome a bavi ho to.

elizabet173
4. okt 2022

pozri na montesorri aktivity, tie dokážu deti zabaviť aj na dlhšie

nwnw
4. okt 2022

Albi kniha doprava

heln
4. okt 2022

ahoj, moj dvojrocny sa napriklad zahra aj s autickami, alebo kludne aj s riadikmi, zaujima ho teraz presypanie a prelievanie, pri tom by vedel vydrzat dlho, napriklad si drobne hracky strka do flase so sirokym hrdlom a potom ich vysype a dokola.

natalala
4. okt 2022

Duplo, kreslenie (najlepsie stetec a vodovky), puzzle, albi knizky, navliekanie goralok, alebo rada triedi vyprane ponozky :D tie jej vzdy nazbieram, nech ma vela naraz.

ivangeline
4. okt 2022

vana s vodou a speci hrackami alebo kineticky piesok?

simona20201309
4. okt 2022

Aj moja preferuje pohyb, pred kreslenim. Skúšala si plastelinu? Štetce a farby? Hribikova mozaika bola v tom veku top. V tom veku (okrem lega) veľmi deti neobsedia. Ešte ma u nás celkom úspech kuchynka.
Ak je skôr na pohyb, išla by som tým smerom. My mame kopu športových pomôcok - koberce, prekážky, minitrampolinku, všelijaké prekážky na preskakovanie, schodíky, stolíky,.... odporúčam ho podporovať v pohybe ak ho to baví, len ho správne nasmerovať. Skakat z gauča na stôl nemusí dopadnúť dobre. Ja mojej robím prekazkove dráhy, kde musí podliezat, preliezat, preskakovat, zoskocit, vyskočiť. Ma 2,5r a už si sama vytvára vlastne prekážky. Toto dokáže robiť aj pol dna s malými prestávkami (odbehne k legu, do kuchynky, a zas beha a skace). Myslím, že aj vďaka tomu je to úplne kľudne, spokojne dieta a keď niekam prídeme, nemá potrebu sa jasit, behať, a skakat. Doma ma toho vyše hlavy😅

simona20201309
4. okt 2022

@ivangeline kineticky piesok👌 na to som už zabudla. Zaručených minimálne 20min tichá 😅

dusankomoj
4. okt 2022

Vyprac spodnú skrinku v kuchyni,daj tam pár starých misiek a varešiek a nebudeš vedieť,že máš dieťa🤣