Dvojročné dieťa odmieta zaspať v postieľke

walerijana
26. okt 2014

Prosim poradte,moja 2 rocna dcera nechce vecer spat v postielke.zacalo to,ked ochorela,ked mala teploty,v noci plakala,tak sme ju vzali vzdy ku nam do postele..odvtedy postupne vznikal " problem" .musim pripomenut,ze od svojich 4 mesiacov spava sama v izbicke v postielke.obedny spanok nie je problem.iba vecer.skusali sme po dobrom aj sprisnit..svetielko,otvorene dvere,napit...nic nefunguje..krici,tvrdohlavo stoji a place az ziape a hysaci,a caka kym rezignujeme a vezmeme ju k telke,prip.k sebe do spalne..podotykam,ze nezaspi okamzite,v momente sa upokoji ze boj " vyhrala" a niekedy sa aj dve hod.prehadzuje a vymysla,kym zaspi.nevieme co dalej.plakat ju nechcem nechat ani trapit,trha mi srdce,okrem toho ma neskutocnu vydrz,takze sa neupokoji..premyslali sme postielku zamenit a kupit jej normalnu postel so zabranou a skusat si lahnut vecer k nrj do izby kym zaspi? Poradte maminy...som zufala a strasne nevyspata🙂 neviem kde robime chybu,no nechcem aby to takto pokracovalo dalej a a zvykla si byt s nami v spalni.este som zabudla,skusali sme ju preniest ked zaspi,ale ona sa zobudi a xacnr kricat ze nechce ost do postielky,prip.ked sa to aj podari,v noci sa budi s placom a pyta sa tak ci tak dole a von z postielky..dakujem vopred za kazdu dobre mienenu radu🙂

emilia25
26. okt 2014

Tento problem sme mali aj my len my mame postielku hned vedla postele.takze tiez zo zaciatku velke revy aj trosku dostal tiez moc plakaval ale proste tam musi byt a hotovo teraz ma chyti okolo krku cez tie tyce a tak zaspava proste ako keby bol somnou v posteli.mozno aj to vam pomoze ked si date postielku vedla seba k posteli.

rebroza
26. okt 2014

@walerijana Ahoj, u nas dcerka spavala od pol roka do roka a pol so mnou v posteli - postielku som jej ja sama znechutila. Potom sme kupili normalnu velku postel a prestahovali ju do detskej k bratovi. Nemala ani zabrany, len okolo postele mavaju deti vankuse, co mame na sedenie na zemi. Obcas sa skotula aj ten starsi 🙂. Nam pomohla jednak velka postel - uz je velke dievca a potom, ze zaspava s bratom v izbe... Ale doteraz syn zaspi velmi rychlo a dcera obcas aj hodinu vymysla - porozpravat rozpravku, na zachod, pit... snazime sa v klude vyhoviet prvym dvom trom poziadavkam, potom sa uz hnevame. Snazime sa vzdy k nej prist len na chvilku - pohladit, povedat par slov a odist. Uspechy su striedave.
Syn spaval do dvoch rokov v postielke a mne to prislo uz taky hranicny vek. Patri medzi mensie deti, ale v dvoch rokoch bola mu postielka primala, v noci sa tocil, zakazdym sa obuchal, nemohol sa poriadne natiahnut. Tak mozno by u vas stacilo zmenit postel, ale clovek nikdy nevie, kazde dieta je ine.

evka1247
26. okt 2014

no moja tiež nechce donedávna v pohode spala od narodenia sama vo svojej izbe ...ale ochorela tak sme ju vzali do spálne a vtedy ako keby uťal...nechce a nebude zobrali sme od rodičov veľkú posteľ opravíme ju a chceme vyskúšať že s ňou bude niekto zaspávať tak som zvedavá ako to bude

walerijana
autor
26. okt 2014

Dakujem za nazory a rady🙂 je to mozne,ze postielka uz je primalaa a nevyhovuje..budeme asi motivovat velkou postielkou....

kofoluska
26. okt 2014

@walerijana Mozno si teraz tymto sposobom "vynahradzuje" to, ze od styroch mesiacov uz nespavala v Tvojej blizkosti. Moj maly spava stale so mnou a odkedy som sa na postielku vykaslala ked mal ani nie 4 mesiace, spavame obaja spokojne 🙂)))) Ak ma s postielkou spojenu separaciu od Teba a samotu, velka postel pre velke dievca mozno naozaj zaberie. 🙂 Drzim palec.

mickao
27. okt 2014

@walerijana
Nas maly tiez spal sam v izbicke od 9 mesiacov. Nikdy nebol problem, az kym v 2 rokoch neochorel a tak sme ho bravali k sebe. No odvtedy uz nazad do izbicky nechce ist. Stale spava v nasej posteli s nami. Nic na neho nezabera.