Ahojte,máte niekto skúsenosť že vaše dieťa nechce a nejde spať skôr ako o deviatej/ desiatej?
Hocijako nastavíme režim proste skôr to nejde
Unavime ju vonku ,behá, ale stačí jej malo spánku.. spí napr od 22 do 6. Mne to príde malo keď vidím je deti u nás. Rodine spat. Nemôže jej ten spánok chýbať ? Skúšali sme rozprávky, kočík, kúpel, vypnúť svetlo... nič
Vďaka
@gansi áno spí ale vždy inak ..
naše dieťa pravidelne chodilo spávať o 21-22.00. A má to tak doteraz. Ráno vstávalo o 8.00. Bol to jeho režim a nám vyhovoval viac, ako keby vstávalo ráno o 5.00. a chodilo spať o 20.00. Ak zdravotne nestráda, netrápila by som sa tým.
U nas sa tento problem s vecernym zaspavanim upravil, ked sme zrusili denny spanok - bolo to cca v 2,5 roku. Bolo jedno, ci pospal cez obed 40 minut alebo 2,5 hodiny a ci bol vyspaty uz o 14tej alebo az o 16tej, pred 22:00 nezaspal, niekedy potiahol aj takmer do pol noci, okrem toho zaspavanie trvalo aj hodinu-dve
Keby jej spánok chýbal ,bolo by to vidieť ..moja síce chodí teraz spávať okolo 19:30 -20:00 ,ráno vstáva o 6:00 ,cez deň spí cca hodinu a pol v noci sa ešte často budí na kojenie ,takže to nie je súvislý spánok .Keď si cez deň pospi dlhšie ,večer ide neskôr spať.Ze spí cez vždy inak znamená že aj rôzne dlho ? Alebo len v rôznom čase zaspáva ?
Kazde dieta je ine. Starsie ako novorodenec prespalo cca 11hodin z 24. Mladsie cca 20hodin z 24. Diametralne odlisne. Starsie zrusilo denny spanok okolo 18m, mladsie bude mat 2 roky a niekedy este potiahne 2 spanky denne.
Skus napriklad vecer pozriet, ci nie je preunavene, prilis stimulovane, ci nie je napriklad pred TV, tablet a podobne... proste nieco, co by mohlo branit spanku. Ale teda nie nesokuje ma to, pokial ma este denny spanok.
Tak je to jasné, keď spí na obed
@cookie29 ma to sa nedá vysadiť ešte. Včera napríklad zaspala cestou domov v aute ale len na20 min čiže je bolo málo a potom zaspala o17.. ale nedá sa tomu zabrániť.
A predtym zaspavala vecer skôr?
@zorkahorka skôr ani nie... myslela som že sa to časom zlepší
ja nehovorim vysadit. Ale napriklad taky den ako vcerajsok s nedostatocnym spankom moze potom sposobit problem. Aj my sme mali a tato nic bola o zivot.
Ak ma denny spanok a k tomu pripocitas noc, tak je to OK.
Teš sa, že tvoje dieťa je zdravé a spokojné a má efektívny spánok. Možno sa to časom zmení, ale netreba to nasilu "zlepšovať," lebo to nie je zlé...
Ak ti dieta vstane poobede o 15...16tej, nemôžeš očakávať, že ti o 19-20tej zaspí. Je to zrejme jej potreba a treba to rešpektovať.
@autorka tak potom sa necuduj, naucila si ho na takyto rezim. Mne plus minus funguje od malicka stale ten isty.
Znamej chodila dcera spavat o 23.h, zmenilo sa to po nastupe do skolky. Ale ona rano vstavala neskoro
Každý človek je iny niekto sa narodí ako nočná sova a to je úplne vporiadku. Mna rodičia nútili chodiť spat skoro a len nervy som z toho mala a preležane hodiny v posteli. Doteraz nerada zaspavam.
@elizabet173 vstáva 6:30 potom jeden obnedny spánok asi 1-2 hodiny
Aj moja dcéra tak spavala, zaspala až po 22:00. Keď mala 2r a 4m tak postupne prestala cez deň spávať a odvtedy zaspáva o 20:00. Tiež je z tých co potrebujú menej spánku.
@stannkal ďakujem skusim počkať teda...
Aj môj je ešte hore teraz, chodí spať okolo 23.... Poobede zaspáva po 14 spi väčšinou 2 hodiny a ráno vstáva medzi 8-9... aktuálne takto fungujeme.... Ešte dodám ze ak aj nespi poobede tak dokáže ťahať od tej 8 do 22
@elizabet173 ona pidla mna vstava v rozumnej hodine. Ak obedny spanok potrebuje, ja by som jej ho nerusila. Ale ona je od malicka dlhodobo naucena zaspavat vecer neskoro - ona si na tento rezim uz zvykla. Otazne je, ci ju @autorka neskoro ukladala alebo z nejakeho dovodu v posteli zaspala az po dlhom case... 🤔
Tak ked spi na obed napr do 15stej, tak jasne z ebude do 21-22hore, ja preto maleho od 2rokov a nieco nedavam spat na obed a tak pekne spinka od 19stej do 7rano co mi uplne vyhovuje, obcas sa stane ze zaspi v aute, tak vtedy ide spat tiez tak neskoro.
Inak som mu od narodenia robila rezim, ze vzdy o 19stej uz spal do rana.
Ano, sú také deti. Pochopia to len také, ktoré také deti majú.
@elizabet173 novorodenec je samostatna kapitola. Aj moji prve tyzdne zaspavali okolo 22.h, ale potom sa to ustalilo a naucila som ich na skorsiu hodinu a tak chodia spávať doteraz.
A vidis, ani nam sa ranne vstavanie nezmenilo... starsi je spachtos od narodenia, mladsi vstava stale skoro rano - o 7 🤔😁
Naša chodila spávať pomaly 22:30-23:00, pomohlo vstávať ráno skôr. Odkedy vstáva najneskôr 7:30 (predtým 8:30-9), do 21:30 spí, veľa krát aj o dosť skôr.
@elizabet173 dobre ranko, ja ranajkujem az teraz 😁 myslus, ze sa to tyka uz aj deti? Ja som sa na sovu zmenila ako nastrocna
Môj 22 mesačný chodí spávať medzi 00:00- 2:00 ráno. Budí sa medzi 10:00-11:30. Obedný spánok ako kedy, niekedy ani to nie. Skúšala som všetko možné, neviem mu nastaviť režim, ani ho posunúť. Už som to vzdala. Buď sa to upraví vekom, alebo dúfam že škôlka nás prinúti
Nespominate či máte spánok aj na obed. Ja mám 2 ročného chlapca a spí od 21 do 7, na obed od 12:30-14:30. Spolu 12 hodín