Ahojte. moje dieta vzdy zaspavalo na prse (sem tam na fitlopte) boli sme na dovolenke a tam som musela fitloptovat nevedela tam zaspat. a potom skaredo ochorela ze angina dutiny horucky hnacky tiez som musela viac pouzit fitloptu.
Problem je ze uz sa nevie uspat na prsniku. Sama zaspat nevie. Lahnem si k nej spievam jej hladkam sskam. Ale ona nevie ostat lezat. ani zavriet oci. Ani cez obed ani vecer. Trapime sa aj hodinu aj hodinu a pol. Nakoniec ju aj tak par minut utrasiem na lopte alebo na rukach.. Pritom sme vzdy mali pevny rezim. Mame ritualy. Vanicka pyzamko spievanie. Stalo sa to niekomu s dvojrocnym dietatom v obdobi vzdoru? Ako ju naucit zaspat??
Prečo spomínaš obdobie vzdoru? Každý človek prechádza vývojovými etapami a niekedy chvíľu trvá, kým si zvykne sám na seba. Skúšala si ju "vybehať" a unaviť pred spánkom? A možno už ani nepotrebuje denný spánok a bude lepšie a ľahšie zaspávať večer...
Veď najvyšší čas, čoskoro pojde asi aj do škôlky, tam ju učiteľka na prsníku ani na fit lopte uspavat nebude. Treba sa držať rituálov aké máte keď jej vyhovujú... vaňa, pyžamo, spievanie a pridať k tomu niečo nové, zapnúť lampicku v izbe, pusa a ide sa spat alebo prečítať rozprávku, zhasnúť, ľahnúť a spat. Chvíľu to možno potrvá ale zvykne si, deti bežne menia spánkové rituály kým sa im to ustali.
Len vydržať. Naučí sa aj ležať aj zaspať, ale nečakaj zázrak za tri dni.
tak, že budeš trvať na tom, že bude ležať. Môžeš pustiť tichú hudbu, Hádam si ju nechcela na prse a lopte uspávať do päť rokov.
A aky mate rezim dna? Dvojrocne dieta uz poobede spat nemusi, a z toho, co pises, ako dlho trva poobedne zaspavanie - ona ho uz nepotrebuje, lebo sa jej spat nechce, nakoniec tym zabijas cas, nejak ju kvazi “donutis”, zaspi, a vecer mate problem. Denny spanok vo vasom pripade je uz skor “na skodu”. A skor by som ju pocas dna dostatocne unavila, vela vonku, a zaspi ti. Treba cele ritualy uz prekopat a najst nove, bez dojcenia
Ako prepac, ale DVOJROCNE dieta uspavas na prsníku??? Alebo na fit lopte??? Prepac, ale si ty normálna??? Ešte ju zacni znovu nosit v satke, možno to pomoze🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Moja dvoj ročná uz zaspava sama v izbicke.
Mimochodom, v škôlke ju budu ako uspavat? Hm?
Obdobie vzdoru-nevzdoru. Cim skor ju začať učiť samostatnosti a odstaviť od babatkovskych rituálov.
Dvojročné dieťa už absolútne nemusí spať na prsníku, tobôž na fitlopte.
Keď nechce spat, nechaj ju. Keď vydrží do večera, ok, ak nie odkvacne aj medzi hračkami.
Syn, keď som ho odstavila v 1,5 roku, tiež sa nevedel ukludnit, jednoducho som ho nechala,dobre ideš sa hrať, ideš von a hotovo.
Po hodine vonku sa vystrel v kočíku a spal ako poleno dve hodiny.
O deň čo dva to isté, zaspal na zemi, na podložke. A potom sa jednoducho naučil ľahnúť a spať na posteli. Zo skúseností viem, že čím viac som ho nútila, tým bolo horšie.
Fuuuha dvojročné na prse alebo fitlopte?
@lienka.7 Mne skor pride nenormalny tvoj komentar. No a? Mali taky rezim.. zatoze tvoje dieta zaspava same neznamena, ze to musi robit kazde dieta.
predstava, ze velke 2-rocne dieta hengas na fitlopte???? Na dovolenku si trepala fitloptu??? Preboha… 2 r. dieta ma mat normalnu stravu, maso, prilohy, ovocie a zelenina a nie kojit sa
@pallacinka29 Ano. 2 rocne dieta ma normalnu stravu.. to ze ju koji neznamena, ze to robi preto aby ju nasytila. Ide o sposob uspavania, rezim a pod.
Určite nie je normálne uspávať 2 ročné dieťa na prsníku. Buď rada, že s tým sama prestala, to dokedy si ju chcela uspávať na prse? Kým nepôjde do školy? Prepáč, ale nie je normálne také veľké dieťa uspavať ani na prsníku ani na lopte. Veď také deti už chodia do škôlky. Čím skôr ju naučiť zaspať samú, no zo dňa na deň to nebude.
iha som spatne velmi vdacna ze som tento dotaz napisala anonymne.
iba zhrniem. moje dieta sa stravuje uplne normalne. iba na uspanie mala prsnik. na obed a vecer. pred dovolenkou a tou hroznou chorobou spala do 10min na obed do 30 vecer vonku travime vela casu. beha skace. je vonku alebo ma aktivotu aj whod doobeda a 2-3poobede. spanok urcite potrebuje. inak je uplakana pol dna a odlvecme o piatej a potom je do polnoci hore. takze vravim rok sme mali super rezim. ktory sa rozpadol a mrzi ma ze miesto podpory povzbudenia rady sa stretavam s vysmechom a odsudenim a opovrhnutim. tie co ste nieco navrhlim dakujem vam. suhlasim ze to bude chciet trpezlivost. kazde dieta je ine
Ja ta nejdem hejtovat, ale 2r dieta ozaj nemusi zaspavat na prse, ci fit lopte. Si zober, ze o chviliu ide do skolky. Co tam s nou budu robit?
@slniecko66 ani na uspavanie ani na rezim nie je prinosne kojit alebo hengat na fitlopte, preboha
@slniecko66 dvojročné dieťa je už dávno dosť veľké na to, aby dokázalo zaspať bez uspávania na prsníku
skus jej pridavat ku kojeniu/fitlopte nejake ine asociacie (skrabkanie, drzanie za ruku, citanie ..) ale teda, chcem ta len povzbudit. uspavanie na prsniku je normalne, aj dojcenie v 2rokoch, aj ze nezaspava sama. stale je to male dieta, deti nie su mali dospelaci, su to deti. rob tak ako vyhovuje vam, normalne nechapem z tychto komentarov. dojcenie nie je len o jedle a normalny pre deti je samoodstav (vacsina deti sa odstavi cca do 4rokov) - ja sice za to nie som, ale to co tu vyssie pisz v komentoch ze nie je normalne dojcit 2rocne dieta.. podla koho to nie je normalne? podla vas? 😀
ja mam 7 mesacnu a neuspavam ju na prsniku. prave preto, aby ju vedel uspat aj niekto iny a nebola na mne zavisla. ale alah, 2 rocne zaspavat na prsniku a triast s nou na fitlopte 😂 akoze toto mi dnes urobilo den 🤣 a nie, nie je to normalne bez ohladu na to aku ma dieta stravu, rezim, choroby, obdobia. polozit do postielky, vysvetlit, ze sa spi, precitat rozpravku, hladkat, spievat, cokolvek, ale nie uspavat na prsniku a natriasat.
@janka1011 hej vsetko ma svoje medze, ale tie medze nastavuje kto? ved iba ja si sama urcujem kedy dost. kazdy ma na to iny nazor, ja mam dceru ma 9m uspavam ju na prse a neplanujem ju ani kojit do 2r, takze ani uspavat. moj muz ju vie uspat tiez a teda prsom to neni 😀 len mi to proste nepride nenormalne ze ju tak autorka uspava
Tie hejty si nevšímaj, je to tvoja vec dokedy budeš uspavat dieťa na prsníku a len ty a tvoje dieťa viete čo vám vyhovuje. Ja tu ani radšej nebudem ani písať čo a ako a dokedy 🤣 ak chceš napíš SS 😉
@matkahelka v poriadku. cize pokial pri tvojom postupe by nasledoval hodinovy dvojhodinovy rev plac do fialova az do zvracania aj opakovane tak by si mi radila postupovat ako?
Haha, čože? Ešte si tu budeš pripadať divná za tu otazku po týchto komentároch. Poradiť ani neviem, môj 3,5 ročný nikdy takýto problém nemal, ale v 2 rokoch zaspaval na prsníku a aj teraz kľudne zaspí tak. A aj bez neho. Mení sa to samo... Neries to veľmi, nájdete si nový spôsob prirodzene
normálne som si to musela trikrát prečítať, či vidím dobre to slovo "dvojročné dieťa"