Dvojročná princezná pred spaním vyzlieka plienku

terry658
14. okt 2016

AHojte dievčence. Začínam byť mierne zúfalá. Moje malé krásne dievčatko si začalo dávať dole plienku v noci aj cez deň, pred spánkom a dokonca aj cez spanie. Nie vždy sa jej darí zobudiť predtým,než sa pociká. Stále periem dokola periny a už ma to nebaví. Máte nejakú radu ako s tým prestať,alebo čo s tým robiť? P.S.: body-čká ani iné oblečenie nepomáha.

martina2621
14. okt 2016

a má 2 rôčky áno? tak jej tá plienka asi vadí. naučiť treba na nočníček alebo na wc s detskou redukciou.

kp7333
14. okt 2016

No 2 rocna uz je dost velka na to, aby nosila cez den plienku. Ak ju sama odmieta, je to jasny signal. Treba vydrzat, ona sa nauci casom ovladat cikanie. Zatial ju budes musiet kontrolovat a davat castejsie cikat. Pred spanim obmedzit tekutiny, na postel zvrchu dat jednorazovu nepremokavu podlozku (nam sa osvedcili tie velke podlozky pampers) a prikryvat radsej dekami, lahsie sa operu ako paplon. Vela zdaru.

terry658
autor
14. okt 2016

@kp7333 cez den sa uz pyta(nenosime plienku),ale v noci len obcas. To ze ma byt v noci bez plienky je zatial vylucene.

natalym
14. okt 2016

@terry658 No ak ju prirodzene odmieta tak je prirodzené jej ju nedať. Daj podložku na matrac, alebo nepremokavú plachtu a oper. Ona keď budeš stará bude prať Tvoje sračky.

sardinka336
14. okt 2016

@terry658 tak jej kup tie natahovacie plienkove nohavičky miesto klasickych plienok na to zapinanie na bokoch. Možno to nebude vediet dat dole.
Na druhej strane mozno treba proste začať odučanie a v noci kym ty pojdeš spat ju dat vycikat.

ada274
14. okt 2016

@terry658 2 hodiny pred spanim by nemala prijimat tekutiny. Pred spanim vycikat. Malo by to zafungovat. Aspon u mojej dcery to fungovalo takto na 100 percent.

Kapacita mechura 2 rocneho dietata je velmi mala, preto ak bude pred spanim pit, urcite sa pocika.

jasminet
14. okt 2016

@terry658 ja som pockala kym syn zaspal a dala som mu znova plienku a rano bola vzdy plna... a ked po case bola sucha aj rano a par dni sa to opakovalo uz som nedala potajomky.

kp7333
14. okt 2016

@terry658 preco by to malo byt vylucene? Myslis, ze ine deti v jej veku sa v noci nepocikavaju? To sa stava aj skolkarom. Tvoja sa aspon obcas vypyta, to je dobre znamenie. Chce to len cas a trpezlivost, urcite nie plienku proti jej voli.

bocianka123
14. okt 2016

@kp7333 2 ročná je veľká? môj syn nosil plienku do 3 rokov aj cez deň.. a tiež už bol veľký... a na noc do 4 rokov..

alchemilkazltozelena
14. okt 2016

@terry658 odplienkovat..a mas po probleme

kp7333
14. okt 2016

@bocianka123 toto je iny pripad, dievcatko samo odmieta plienku a cez den sa pyta cikat, v noci obcas. Cize je uz ocividne zrela na odplienkovanie. Nutit ju nosit plienku, ked nechce,je divne, nie? Aj moja dcera mala vyse 2 rokov, ked povedala,ze uz nechce plienku ani na noc. Viac som jej ju nedala a bolo. Dali sme na plachtu nepremokave podlozky, par noci sme ju budili na cikanie, par krat sa aj pocikala, vymenili sme podlozky, deku a pyzamo, ak bolo treba aj plachtu a tu sme. Trvalo to par tyzdnov a uz sa nepocikavala. Ja v tom nevidim problem. My ako deti sme boli odplienkovani v roku, max roku a pol a nasim detom by sme nechali plienku pomaly do pat rokov???

sardinka336
14. okt 2016

@kp7333 šak lebo chudačik čo keby mal z toho traumu kebyze je aj nuteny troška sa zoznamit s weckom, šerblikom? 😀 😀 My sme ako deti boli odplienkovaný rýchlo, jednak v tom pocikanom bola zima, neprijemne a jednak kazda mamička bola rada ze je ubudne starost s praním latkových plienok. Svokra spominala ze to boli kvanta plienok čo pravali ze to mi dnes si ani nevieme predstavit ake pohodlne to máme.

cerez
14. okt 2016

Súhlasím s názorom @ada274, tak som to robila aj ja. Minimalizovať pitný režim vo večerných hodinách a čo najčastejšie ju posielať cikať nech sa vyprázdni mechúr. Držím palce! 🙂

sardinka32
14. okt 2016

@terry658 Bud rada, ze sa Ti malá oduca od plienky sama, kopec zien sa trapi s odplienkovanim deti. Ked plienku nechce, tak ju nenut, aby ju mala. Ja som to takto mala tiez a nebolo to nic strasneho a ani to dlho netrvalo. Ako Ti tu baby radia...nedavaj jej pit pred spanim hodinu - dve (ak bude pytat, tak len dva - tri glgy), nech sa vzdy vycika, nocnik jej daj do izby k postielke a nakup si nepremokave plachty, pripadne podlozky pod ne. Miesto paplonov daku deku, co rychlo preperies a vyschne. Ak to ale nezvladas takto, potom kup tie Pampers Pants, to asi bude mat problem si dat dole. Ak ale uz bude mavat plienku rano suchu, nedavat vobec.

kp7333
14. okt 2016

@sardinka336 ano, v roku sme boli odplienkovani, pred nastupom do skolky sme sa vedeli sami najest a obliect a pred tym, ako sme nastupili do skoly, uz sme si sami zavazovali snurky. Nikto sa s nami nemaznal. Dnesne deti su chudence prilis malicke na tieto ukony, ale niekedy uz dvojrocne rapocu abecedu (niektore aj po anglicky). A potom na rodicovskom v skolke hovori ucitelka, ako jej je do placu, ked vidi, ze trojrocne dieta caka, ze ho budu obliekat alebo krmit. Vsetko je o prioritach. A o pohodlnosti deti/ rodicov.

divozienka26
14. okt 2016

@terry658 urcite nocnik do tyzdna mate pokoj, nechat behat bez plienky sama si uvedomi ze ked sa pocika je zle a za tyzden 2 takeho mierneho trapenia a cikania kade tade budte odplienkovany. Baby to zvladaju uz od 1,5r v 2r to da lavou zadnou. U chlapcou to byva vacsi problem.

moni244
14. okt 2016

Tak jej ju nedat, existuju nepremokave plachty, podlozky, daj deku a bud na cikanie, ked pojdes aj ty spat. Nevyrabaj si problem, kde nie je.
Inac nadpis a opis v uvodnom prispevku, neprehanas to trocha?

bocianka123
14. okt 2016

@sardinka336 ak máš zdravé deti, tak si ich užívaj.. neželám ti mať "iné" dieťa, ako tvoje zdravé.. tak sa láskavo nevyjdruj k druhý deťom, ked nechodíš v ich topánkach a ani v topánkach ich rodičov...

@kp7333 ok.. ja som len tak letkom prečítala ten úvodný príspevok, ved hej,ona už bola bez plienok. to mám mamka šťastie... že sa rýchlo odplienkovala ... a čuduj sa svete, ja som mladšieho syna látkovala dlho predlho a nepomohlo... takže ani o pohodlnosti zo strany jeho rodičov saanedá hovoriť..ale to je o inom...

bocianka123
14. okt 2016

@moni244 súhlasím, že ten názov je trošku zvláštny.. ale možno ho admini upravia.... . inak ja som najskôr čítala, že sa pred spánkom vyzlieka z pyžamka či čo.. to som robila ja 😀 ...

sardinka336
14. okt 2016

@bocianka123 tak sa potom ty vyjadruj presne a nie v inotajoch a potom sa rozčuluj. Lebo z tvojej vety citujem : 2 ročná je veľká? môj syn nosil plienku do 3 rokov aj cez deň.. a tiež už bol veľký... a na noc do 4 rokov.. všeeetci vieme ze ty mas dieta chore, alebo si mala ...cucáme z prsta nie?? veštica Sybyla by sa tu normlane uzivila. Takze vyjadrovat sa budem a ty sa nauč pisat odpovede lebo si len ,,drisla do luftu,,.

terry658
autor
15. okt 2016

Dakujem za vase nazory a rady. S cikanim sme nemali problem nikdy. Mala sa mi pytala uz ako 1,5 mesacna. Mali sme velmi uspesne bezplienkovanie cez den. No teraz ju naozaj nechapem, dava si dole plienku, uspavanie sa tym predlzuje aj o hodinu,co ju stale davam cikat a zabalujem,ale ked jej nedam plienku,jaci ako zmyslov zbavena,ze ju chce mat. Pre tych co si myslia,ze prehanam, vysvetlenie: Som v siestom mesiaci, tento tyzden sa moja chronicka apendicitida rozhodla zakutnit a musela som co najviac lezat. Kazdy pohyb mi sposoboval neskutocnu bolest. Preto som dost zufala a snazim sa aby mala rychlo zaspinkala a mohla som si aspon na chvilku oddychnut.

dagaz
15. okt 2016

Prepacte moderne mamicky jednej veci nerozumiem....preco deti nosia plienky ako 3 a nebodaj este aj viac rocne? Lebo je moderna doba a je jednoduchsie plienku vyhodit do kosa a nestarat sa? Lebo venovanie sa dietatu zabera deahocenny cas ktory mozem stravit neako inak? Lebo hadam nebudem behat vlastnemu dietatu za zadkom a ucit ho cikat do zachoda? Nerozumiem a nikdy ani tomu neporozumiem. Moje dieta ako 10 mesacne nenosilo cez den a ako 14 mesacne uz ani v noci. Neveavim ze po 14 mes.sa nam niekedy nestala havaria ale som matka tak operiem. A mozem povedat ze je ovela pohodlnejsie mat dieta bez plienok ako s plienkami

terry658
autor
15. okt 2016

@dagaz Suhlasim. No nie kazde dieta je take idealne. My sme vacsinu jej zivota plienky nepouzivali pocas dna. To vsak neznamena,ze to bude idealne. Nie kazdy ma tolko casu,aby cely den sedel pri dietati a celu noc ho strazil aby sa nahodou nepocikalo. Som zato,aby matky sa venovali svojim detom,ale vsetko ma svoje hranice. Matka nie je otrok.

j.a.n.e.7
15. okt 2016

Nám celkom v prechodnom období poslúžili tie jednorázové akože "nohavičky", majú pekné motívy, možno by sa kočke zapáčili a nemala by pocit, že je v obyčajnej plienke. Až kým sa nebude budiť prevažne "suchá" potom je čas zbaviť sa plienok úplne.

dagaz
15. okt 2016

@terry658 nikdy som ani nepovedala ze kazde dieta je ideal ..dieta je odraz svojich rodicov a ak rodicia nemaju cas "sediet"cely den pri VLASTNOM dietati tak mi potom nieje dost jasne preco potom maju dieta. Dieta sa uci a od koho sa ma ucit ak nie od ludi ktort su s nim najcastejsie...ja predpokladam ze su to rodicia....netvrdim ze matka ma byt otrok ..

terry658
autor
15. okt 2016

@dagaz Verim,ze Ti to presvedcenie vydrzi.

moni244
15. okt 2016

@dagaz prepac, ale ty co tu riesis? Udelom matky je sediet 24/7 pri svojom dietati?

bocianka123
15. okt 2016

@terry658 tak to ozaj nemáš jednoduché... hlavne kvôli sebe... .. zdá sa,že tvoja dcérka je veľmi šikovná a vnímavá.. určite to časom všetko pochopí ... a dozreje...

sunny8
16. okt 2016

Kup jej tu gumennu nepremokavu podlozku do postielky 🙂 je to praveze super ze sa zacina pytat aj v noci uz po tej 18tej nedavat pit a tak by mohla vydrzat aj celu noc popripade ju dat aj v noci raz na nocnik

terry658
autor
17. okt 2016

@sunny8 Gumenu podlozku mam. No moja princezna po mne zdedila,ze si vyklada nozku na perinu,cize ocika kompletne celu postel :D Obmedzili sme tekutiny,ale to zaspavanie je naozaj des. Aj 8x ju chodim zabalit do plienky a nohavic,lebo ona nezaspi na volno. A ked zaspi,tak sa v spanku vyzlecie,tak ju chodim zabalit aj vecer nez idem spat.