Dieťatko nespinka celu noc už sama neviem prečo má 2 roky aj 2 mesiace a vôbec nechce spinkavat celu noc už v postieľke o 2 sa zobudí a musí ísť ku mne do postele keď ju chcem preniesť do postieľke plače tak musí ísť naspäť ku mne. Poradil by niekto čo mam urobiť ? Ako ju prinútiť spať v postieľke plus spinkať celu noc?
Podla mna je to uplne normalne, ze dvojrocna nechce spat v postielke a chce ist k rodicom. Nasa az ako stvorrocna zacala sama od seba chciet spat samostatne v svojej izbe, dokonca sa tak aj sama rozhodla, az som sa cudovala. Potom v 5 rokoch zacalo take obdobie, ze okolo 4 hod. rano vzdy prisla ku nam, az raz vecer sa rozplakala, ze sa jej nepaci jej izba, ze by chcela mat postel na opacnej strane, ze sa tam citi zle. Postel sme jej premiestnili, namontovali sme nad postel baldachyn, kupili take male svetielko pre deti do postele a odvtedy zase v pohode spava celu noc az do rana. Ale dvojrocna sa mi zda byt uplne normalne, ze este chce byt pri vas.
Ty ju chces prinutit aby spala celu noc? Pane boze 🤦♀️
@natdomi moja bude mat o týždeň 5r a spi stale.so mnou obcas sa zobudi aj teraz v noci zvykli sme.a ja som istejsia keď spi vedla mna 🤣😊
Ale uz boli mesiace. Ked spala sana v izbe ale to som nespala celu noc ja ;) ale zas ideme na jar zaviesť ze pojde do izby sama takze 2r je to uplne v pohode ako pisu vysse chce mat istotu a 2r vstavala možnom každú noc na mliečko
Ako vidis, sama spat nechce alebo nevie. Vyber si: bud bude spat v postielke len do druhej, alebo celu noc pri tebe? Asi ma dake obdobie, ked ta potrebuje...
čím viac budeš nútiť, tým viac budete mať nervov obe. starší sa budil v noci do 6 rokov, ale on je extrém, čo sa spánku týka. ale tiež do určitého času chodil ku nám v noci do postele, kde spal najpokojnejšie. jedného dňa mi povedal: mami, ja už budem spať vo svojej posteli celú noc. mladší má teraz 7, stále sú noci, kedy sa zobudí a príde ku mne do postele. keď bol menší, tak síce zaspal v postieľke, ale zobudil sa v noci a prenášala som ho k nám, kde spal do rána. ja viem, že som mohla byť neoblomná, stálo by nás to pár nocí vrešťania a nakoniec by spal vo svojej posteli do rána a možno aj celú noc v kuse. ale načo vlastne? 2-ročné deti sú ešte maličké a rodiča potrebujú, veľmi. príde čas, kedy to prestane 🙂
Spanok zavisi od zrelosti nervovej sustavy a ta dozrieva okolo 5-6 rokov. Takze chces od dietata nieco, coho podla vsetkeho nie je schopne. A ze Ti rodicia povedia, ze ich deti prespia celu noc? Nevidela si, nevies. Mimochodom, kolko dospelych Ti povie, ze zle spi, ked je muz na sluzobke?
@zuzkaa1991 nas vyse 5 ročný spi tiez stale s nami, ma svoju izbu, ma krasnu postel, ale neciti sa tam sam dobre, a to mame este 7mes. synceka ten spi vedla mna v postielke zatial sa mu tam paci, vcera som sa smiala ze neviem ako to bude, ked aj on bude chcieť spat s nami v posteli🤷♀️🤷♀️🤷♀️ neda sa s tym asi nic robit, aj ked bolo obdobie ked spal aj sam, ale nejako to nenesiel dobre.
Náš syn spal celu noc okolo 2,5 roka ak bol pri nás v izbe, až v 4 sne ho dali do vlastnej izby a doteraz /5,5/ sa stava, ze okolo 1-2 pride k nám tak 1-2krat tyzdenne
Ahoj, aj moja malá má 2 roky a 2 mesiace a posledný mesiac spí so mnou v manželskej posteli, večer ju do postieľky už nedostanem a ak ju tam náhodou spiacu dám, tiež sa v noci zobudí a skončí pri mne - spíme tak kľudne až do rána, ja to beriem tak, že má potrebuje, cíti sa pri mne dobre, pri zaspávaní ma objíma...vôbec to teraz neriešim.
@elizabet173 to sa predsa nevylucuje 🙂 ja tiez poznam deti, co prespali pomalicky od narodenia, napriklad neterka a synovec. Moje deti nie. Jedine co tym hovorim, je ze proste do urciteho veku problemy so spankom byt mozu a su uplne normalne (to neznamena ze byt MUSIA). Tak ako kazde dietatko ide svojim tempom a niektore chodi v 9M a ine v 18M a oboje je normalne.
Urcite ju do nicoho nenut! Dopraj jej cas, upravi sa to vtedy, ked bude pripravena. Uzivaj si ju, ked bude velka, pojde prec a ty budes len spominat.
@natdomi preco si myslis, ze 2 rocne deti musia vediet prespat celu noc a este k tomu same? Je este malicka, neodopieraj jej pocit istoty a bezpecia, ktore pri tebe citi. Nie kazde dieta je schopne sa odlucit v noci od rodicov a je to uplne prirodzene, ako to bolo po starocia, kym sa nezacali stavat domy s izbami pre kazde dieta.