Ahojte kočky mam dcérku ta ma 2 roky a 5 mesiacov a nevie sa sama zahrať doma. Proste nič ju nezaujíma dokonca ani telka. Ja mam problém variť, alebo niečo spraviť doma. Stále by sa hrala vonku. Neviete mi poradiť čo by sa dalo skúsiť aby bola samostatnejšia a trošku sa pohrala sama?
@pribinak a kedy z toho vyrástol? proste fakt doma neviem spraviť nič :(
Nevyrastol. Aj teraz je od rana do večera vonku. Bavia ho športy, je fyzicky veľmi zdatný, pohybovo všestranný. Ale vďaka skvelej motorike aj dosť dobre rozprával
Našla som si systém. Proste keď spal, robila som to čo sa inokedy nedalo
Skusala si jej ty ukazat ako sa ma zahrat? Napr moja je taka ze ked vidi ze ja nieco robim hned sa ide pridat, po chvilke uz mozem odist lebo je zaujata hrou...teraz mame lego duplo a super niekedy aj pol dna neviem ze ju mam😂😂
Skúšala si ju zapojiť do činností, ktoré robíš ty ..ak varíš daj jej mištičky, hrnce, varechu, ak upratuješ daj jej metličku, handru ... ukáž priestor, ktorý má "upratať"
Mne to super fungovalo ..všetko robila dcéra so mnou ...a keď mala oddych, mala som oddych aj ja
Chapem ze potrebujes uvarit a upratat, ale dnes je tolko vela deti, ktore treba von vyhnat. Tak sa tes, ze je rada na cerstvom vzduchu a hybe sa. Neda sa ti zaplatit upratovacku alebo dat malu strazit rodicom/muzovi, ked je vonku?
Tiez skus uciacu vezu... aby mohla varit s tebou ako uz radili. Nas syn sa sice vie zahrat vnutri ale sam za zahra len velmi kratko. Odkedy mame uciacu vezu, mozem navarit aj napiect... ale je pri tom bordel uplne vsade.🙂
Ja som sa bala,ze druhorodena taka bude ale nie je..Uz ju bavia aj knihy,odrazadlo,babiky a kociarik a hlavne ma surodenca,takze sa hraju spolu,pripadne pozpruje a asistuje mne. :D No je radsej vonku. ;) Je tiez viac fyzicky zdatna a nie ako starsi. Ten ma fantaziu,logiku,rad upratuje a ma rad vsetky stroje.. od pilky po auta..
@jvasenka jasné že skúšala sadla som si k nej a začala som skladať lego, alebo knižky som prezerala alebo som začala kresliť ale ona iba pozerala na mna trošku sa zapojila na 2 minuty a hned už bola unudená a nepáčilo sa jej to.
@patka06 skúšala nebaví ju to...
Tak to neporadim..nasa pri niecom vydrzi aj 5min, nie stale a vacsinou je rozhadzany cely dom ale viem v pohode urobit co treba..mozno jej dovolit sa hrat s cim chce -samozrejme v ramci bezpecnosti, ale napr ked varis dat jej hrniec a varesku a nech ta napodobnuje, my sme v horucave aj napustali maly bazenik v kuchyni cize pol dna o nej clovek nevedel😂
Syn bol takýto, bavili ho lem aktivity vonku. Varila som len keď spal, alebo keď s ním bol muž. To iste s upratovaním