Ahojte dievčatá chcem sa opýtať či to je normálne ked sa dcérka bije po hlave alebo po ličku ked je nervozna? Ma 2 roky velmi ešte nerozpráva ale začína opakovať slová. Pýtam sa preto či to nie je príznak autizmu?
Je to preto lebo tak filtruje emócie, hnev, co sa v nej nahromadia. Ak sa jej nieco nepáči alebo jej nerozumiete pretože ešte poriadne nerozpráva je z toho nervózna a takto sa čiastočne uvoľní. My dospelí si zanadavame, buchneme po stole, dame si sladke, zapalime si alebo neviem co a vyventilujeme sa takto. To dieta nema vela možnosti ventilu. Nebrala by som to ako znak autizmu, robí to veľa deti, moj si tak búchal hlavu, neskôr búchal len s rukou, potom sa hádzal o zem, potom hádzal veci okolo seba 😳 no proste hocijake fazy mal. S nástupom reči ked si vedel odkomunikovat s nami co chce, tieto prejavy v jeho správaní začali ustupovať. Na autizmus by musela mat viac znakov, nie len toto co píšes.
Moj si buchal hlavu o zem ked chcel pritahnut pozornost. Uz bude mat 7 a ja velmi sikovny 😉
Moja sestra sa bila keď bola malá, normálne si trieskala do hlavy nielen rukou ale všetkým, čo bolo po blízku. Je šikovná, študuje VŠ a je zdravá. 🙂
Môj malý si asi pol roka dozadu búchal hlavu, alebo búchal hlavou do steny, keď mal nervy, že som mu niečo nedovolila a tak. Už s tým prestal, má 2,5 roka. Teraz namiesto toho vreští... 🙉😂 To sú etapy, ktoré pominú.
Moja dcera si buchala hlavku o zem ci gauc,,len tak bez akychkolvek negativnych emocii...nemala este ani rok,,,casom to prestala robit
môže to byť znak autizmu a nemusí...sestrina dcéra si búchala hlavičku o dvere....už je dospelá, uplne zdravá😉študuje na VŠ