Dvojročná dcérka neprespí celú noc

marca1331
2. nov 2013

cauute maminy uz sme zufaly mala ma dva roky a este celu noc sme nespali ... Ked zaspi o 20-21 hod tak vzdy o 01:00 je hore aj do 4:30 toto trva asi vyse mesiac..predtym spala ale tak prerusovane nikdy nie spokojne.. Davali sme jej Promethazzin a nic ...co snou??? Lebo nas dakde trafi 🙂 my nemame tolko energie ako ona 🙂 spi s nami skusali sme aj aby bola sama ale tak ani nezaspala..

kuwait
2. nov 2013

moj syn mal v tom veku nieco podobne cely den spal a vecer o 5 sa zobudil a celu noc bol hore potom o 7 rano zaspal,nam sa to stalo ked sme prisli z dovolenky v Amerike asi mal nejaky dlhotrvajuci jet lag,3 mesiace bol tak az raz cely den bol nuteny byt hore a potom vecer zaspal a potom to uz islo v poriadku

katkasofi
2. nov 2013

@marca1331 a cez deň Vám spáva? Skúšali ste ju neukladať na denný spánok?

saurian
2. nov 2013

@marca1331
ahoj
nas mladsi je tiez "nespavec". v podstate od 1r.4-5m spaval systemom ze staval medzi 4,30 a 5,30, cez den pospal 35 min a vecer zaspaval okolo 22,00. ked sme ho dali skorej, tak sa zobudil okolo 1hod a 2-4 hod bol hore. takze sme si proste zvykli - chodil spavat po 22,00 a potom spal do rana, teraz uz dlhsi cas nespi poobede vobec, zaspava o cca 20,30 a najneskor o 6,00 je vzdy hore. v noci uz "blikota" menej casto. proste sme si zvykli - spi presne tolko co potrebuje.
ale nepises ci ti place, ci je velmi nespokojny a nepokojny. treba ist vsak v prvom rade po "fyzickej" pricine - zubky, brusko.... ci nie su dovody tam. ak sa ti nic nepovrdi, tak je mozne ze spi skutocne len tolko kolko potrebuje.
u nas pomohla aj gfcf dieta, odkedy je na nej naspi priemerne o 2hod viac za ten den (teda den+noc - za 24hod).
problem je ze budi aj starsieho, a ten sa potom casto nevyspi, lebo ten vzdy potreboval viac spat ako tento.
ale ked to trva mesiac - je mozne ze je to len nejaka vyvojova faza a prejde to.
drzim palce

savory
2. nov 2013

ja mám dve deti, narodené s odstupom troch rokov a každé z nich nespalo 2 roky, čiže som nespala 4 - slovom ŠTYRI !!! roky...... no - darmo, deti sú obeta 🙂 A tiež nám nič nepomáhalo, bola som s nimi aj na kadejakých vyšetreniach, nič im nebolo, nikto z rodiny nás nechápal, lebo im spali deti ako medvede ::DD
Tak už len vydržať a skúšať, či niečo nezaberie, nič netrvá večne 🙂

cairka
2. nov 2013

Proste sú deti nespavci...Moja má 4 a prespaté noci viem spočítať na prstoch jednej ruky...a tá únava po toľkých rokoch, to kto nezažil, si nevie ani predstaviť....Normálne som v stave si pýtať lieky na spanie pre ňu (akurát v pondelok to chcem riešiť s neurologičkou, kde chodíme kvôli inému problému).
Dočasne vie troška pomôcť sirup Sedalia, aspoň v tom, že síce sa v noci budí, ale aspoň nie je hore 2 hodiny. Ale väčšinou sa to po čase vráti späť do tohto stavu.

slapi
2. nov 2013

Podobne aj nam obe deti nespavali...ale teda ked sa Vam zobudi len 2x za noc to je uzasne...nam sa obe deti budili kazdu hodinu...a to nam nikto neveri...ani nam s tym nikto nepomohol..Dr. sa len na tom smeje...a ja som znechutena z celej materskej...prvy syn nespaval do 3,5roka...kazdu hodinu sa budil okolo druheho roka kazdych 20minut...vtedy som myslela ze uz sa dam zavriet na psychiatriu...po nastupe do skolky sa to zacalo zlepsovat a cca od 4 rokov prespi celu noc...(dojcila som 3,5 roka) a teraz nas druhy syn podobne ako prvy sa budi kazdu hodinu niekedy aj po pol hodine....a tiez ma uz poraza z toho...este som nastupila do prace....tak je to sila on ma rok a teda som uz nespala 5,5 roka jendu jedinu noc som neprspala celu....ked sa mi bude tento drobec budit uz len 2x za noc bude to vyhra....pre nas....tak odpaorucam vydrzat a byt radi, ze to nemate horsie 🙂 ; ) my to prisudzujeme tomu dojceniu lebo aj druheho dojcim a ru obaja dobry dzungaci, lebo nic ine nezabera...vela sme poskusali....

silvinuska
2. nov 2013

Ja mam neter, 2,5r. Poobede ma spanok a vecer ci ide spat o 20:00 alebo 22:00 to je jedno proste stale sa zobudi o 1:00 rano a zachvatovo place:-/ hladna nie je, popisana ani pokakana nie je proste nic, len vstane a si poplace :-/ toto trva tak 5-7minut a potom zaspi. Ani nevieme z coho, preco proste nic☹ cez den sa smeje, je to male šidlo🙂 ale noce su pri nej taketo.

marca1331
autor
2. nov 2013

no cez den spi niekedy hodinu a niekedy zas 15-20 min.... Ked ju cez den nedame spat aj ked len na 15 min.je nervozna krici proste maly postrach..a potom nechce spat ani cez noc.. Nepomohol sirup,dlhe prechadzky,caje pre deti na lepsi spanok,ani teple mliecko pred spanim... uz len nejak vydrzat,.

kuwait
2. nov 2013

@marca1331 unav ju cez den,nedaj ju spat hraj sa s nou,chod s nou von.vecer pred spanim by bolo dobre keby si ju unavila prechadzkou a daj jej vecer teple mlieko s medom to uspava

seastar
2. nov 2013

@marca1331 Ahoj 🙂 Bohuzial ti s tvojim problemom neporadim, moja dcera sa cez noc zobudi max. jedenkrat a do 20min zaspi.... Avsak zaujalo ma, ze jej davas Promethazin. Ak sa smiem spytat, z akeho dovodu jej to davas? Do 2 rokov je jeho pouzitie zakazane (mozne fatalne dosledky) a od 2 rokov by sa mal tiez pouzivat opatrne a len na predpis kvoli vaznym vedlajsim ucinkom.. inak problemy so spankom su jednym zo znakov predavkovania, takze ja by som na tvojom mieste ten sirup malej nedavala a vobec by som jej nespavost neriesila liekmi.. Ak nezaberaju prechadzky a hranie, mozno by si mohla vyskusat plavaren, voda vzdy deti unavi, resp. dlhsie kupanie pred spankom. Ak nic nepomoze, treba sa s tym zmierit, mozno je to len take obdobie.. v kazdom pripade treba byt silna, aj ked verim, ze ta energia ti potom cez den chyba.. ale hlavne sa neuchylovat k zbytocnemu podavaniu liekov, ktore mozno viac skodia ako pomozu 😉 Vela stastia!

marca1331
autor
2. nov 2013

@seastar ahoj ale nie to som mala na predpis lebo mala dni ked uz od 23:00 sme nespali vobec..a mala chytene trosku hrdielko tak mi predpisala Promethazin vraj jej to pomoze na hrdielko aj na spanie..,

eliaska23
1. jan 2014

@slapi ahoj, ja nedojcim, maly sa odstavil po ukoncenom deviatom mesiaci, od siedmeho mesiaca nespava, bude mat za par dni dva roku a jeho spanok je rovnaky ako u tvojich deti, cize zrejme to suvis s dojcenim nema. tiez sme pobehali doktorov, a dostali sme odpoved, ze to jednoducho musime vydrzat, no akurat, ze sme s muzom uz totalne vycerpani a stale sa to zhorsuje, vstava aj kazdych 20 min.,ak sa zobudi len 5 x za noc, tak je to u nas uspech... ☹