Ahojte, mám dcérku, ma 2,4 rokov a dosť je na mna nadviazana, ked ju uspávam chce sa držať za ruku, privoniava si k nej stále,aj počas dňa, ked papa tak stále ma potrebu držať ma, dotýkať sa mi ruky. Vinku občas na prechádzke tiež chytí ruku a privoniava si k nej. Je to taký manzbacik moj ,ani k tatovi sa takto nechce túliť uz,iba mama, stále ma potrebuje cítiť... Mate aj vy také skúsenosti s deťmi?
Je to normálne, do 3 rokov je to normálne u deti, fixuju sa na jednu blízku osobu. Spravidla to býva matka. Sú to poznatky detských psychológov, najmä českého doktora Matejčeka, ktorý bojoval za zrušenie "povinných" štátnych jaslí a zdôraznoval, že dieťaťu je najlepšie do 3 rokov u matky. Len keď sa pevne naviaže na jednu osobu, dokáže sa potom bezpečne odpútat.
Moja (dnes 3 ročná) zaspáva iba so mnou, niektoré veci (kŕmiť, obliekať) - ak si môže vybrať, musím robiť len ja 😀 samozrejme vždy keď je zle alebo keď sa chce niečo spýtať, ide za mnou, je to podľa mňa milé, ja si užívam, že som 3 roky doma a môžem sa jej venovať. Ale dobre vychádza aj s tatom alebo starými rodičmi a už sa nehanbí ani cudzích 😊
Môj syn je taký istý. Ja osobne som tomu rada, hlavne ak vidím ako rýchlo ubieha čas a za chvíľu bude v puberte a potom bude chcieť viac tráviť čas so svojimi rovesníkmi.
Ďakujem takže to je normálne,aj to neustále privoniavanie k ruke. 🙂 Ja som z toho rada a vždy si ju pritulim, je to rozkošné ako deti lubia svoje maminky a dávajú to najavo,len mi je občas ľúto tatina 😀,.. ale casto si uvedomujem ze raz príde do veku kedy uz ju nebudem zaujímať a budem ,, trápna,, 🙄😀
A mas podozrenie na nejaku diagnozu? To ovoniavanie je zaujmave... este som nepocula o tom ze by to nejaka mamicka spomenula ale nepride mi to ako zvlastne. Mozno sa jej paci vona tvojho kremu na ruky. Ak je to ovoniavanie a ta tuzba byt vela v kontakte to jedinne nad cim uvazujes, tak je to podla mna uplne v poriadku. Ak by to mal byt nejaky problem, bolo by tam viac veci, ktore su cudne.
@andreatytler práveže nekremujem sa absolútne, neviem prečo to robi asi jej voniam no 😀 preto sa práveže pytam, keďže som nikde takúto temu nenašla. Ale tiež si nemyslím ze to je problém, pre mna isto nie.iba som bola zvedavá ci to bežne detičky robia 😀
Nikoho neovoniava iba mna, ani tatina nie. Zrejmé aj tým ze bola kojena tak asi sa jej páči tá vôňa
pokožky alebo čo,aspon tak si to ja odvodnujem 😀
No budes mat krasnu spomienku na cely zivot a budete sa na tom zabavat ked jej to budes hodvorit ked vyrastie.
Aj moja dcerka je maznoska 🙂 taka krasne pritulna ...uzivaj si to...Moja ma uz 5 a pol a tie dotyky a objatia sa znizili o dost, proste ma ine zaujmy teraz, a myslim, ze ked pojde do skoly, tak to pojde este nizsie ☹ Uzivaj si to! Jedina rada, ktoru ti viem dat. 🙂
...a mna dcerka tiez stale ovoniava, doteraz a povie...jooooj maminka, ty krasne vonias ❤
Mňa môj v tom veku síce neovoniava, ale tiez je taký maznák...
Ja keď som niekedy spotená, tak hovorím mužovi, veď ja musím tým deťom smrdieť a on že ale im práve to možno vonia 😁 lebo veď to je taká naša originál vôňa. Moja zasa keď zaspava, dáva mi ruku pod pazuchu. Robí to už od 13 mesiacov. A hovorila, že to preto, lebo je tam teplo. A nenarodila sa mala cisárskym? Mne to príde, že ti sú väčší maznaci, aj som to niekde čítala...
@basska_b to je zlaté 😀 narodila sa klasicky, tak asi je to individuálne. Ja som sa snou maznala nonstop ako sa narodila az doteraz,stale ju obijmam pusinky davam, tak je tak naučená ale len u mna 😀 bude mi to chýbať. Teraz cakam druhé tak som zvedavá aky v nich bude rozdiel
Zlatéé 😍😍 ja mam už aj druhú a ona v niečom je samostatnejsia, lebo nemôžem sa jej 100% venovať a na druhej strane sa mi zdá, že lepšie spolu komunikujeme, stačí jeden pohľad a viem, čo chce. Prvá isla cisárskym, druhá prirodzene... Dôležité je pokračovať v maznani aj po narodení súrodenca, ja musím povedať, že som bola už toho presýtena, keď boli obe na mne zavesené, niekedy som už chcela, aby sa ma nikto nechytal 😂
Je to normalne my mame takuto "fetacku" uz 6 rocnu. Pre nu je vrchol vlaha ked mozr nadranom priat ku mne do postele a zaňura sa pod moju pazuchu. Muzovi to robi tiez, my jej voniame, celkovo ona si vone spaja s osobami aj udalostami... A mala je malicka to je uplne normalne v tomto veku😉
Nooo a citam ze ste tehotná, tak to potom duplovane, ona sa takto uistuje ze ju mate stale rada. Doporucujem vam po narodeni este viac s ana nu fokusovat aby sa necitila odstrcena a aby nahodou neziarlila na bábätko 😉 u na sto boli zachvaty plaču 😞 trvali asi mesiac, kym si to neurovnali v hlave ze tu je aj niekto ďalší.... Drzim palce
Nikto nič?