Ahojte mamičky chcem sa opýtať či je normálne ak sa moja 2 ročná dcérka hrá tak s bábikou že si ju vezme do rúčky a celý čas si ju obzerá,prezerá. Niekde som čítala že takto sa hrajú autisti. Co vy nato?
Že deti sa aj samé so sebou rozprávajú a nie sú mešuge, aj pozerajú zasnene do blba a tak isto sú normálne. Môj sa nehrá s ničím, má rok a dva mesiace a tiež je normálny. 😉
@luccija no ano aj s nou akože chodí a vyzliecť sa ju nesnaží iba su ju prezerá a niekedy to trvá aj 15 min
maminka kľud... autista by ani bábiku do ruky nezobral...
@deti95060810 vážne?
Toto snáď nie.... Dvojročna sa pozerá na babiku a už je autistka, ľutujem pediatrom.
Ako nechcem byť zlá, ale dnes už každá druhá mamička hľadá diagnózu vlastnému dieťaťu....to je akože v poriadku ? Alebo ti to nejaká supermatka naznačila na ihrisku ?
Buď kľudná, ale nesúhlasím, že autista nechytí bábiku kamarátka má autistku a bežne sa hrá, ale tak po svojom dlho jej hladká vlasy, ukladá veci za sebou autíčka po celej izbe, ona sa skôr boji cesania, obliekania každý má niečo iné.
@luccija moja sa tiež nechce obliekať ale to asi každé dieta.
pri autistoch ide o to, ze sa s hrackou nehraju funkcne. napr. nas nejazdi s autickami po izbe, ale uklada ich do radu. na odrazadle sice jazdi, ale dlho mal obdobie, ked ho prevratil a len donekonecna tocil kolesami. autista sa zameria na urcity detail na hracke, nie na tu vec ako celok. tak bolo zrejme myslene to, co si citala - ze si babiku len prezera, ale nehra sa s nou. a nezabudni, ze aj taketo socialne hry sa dieta uci od druhych
@luccija bozeee.. moja si tiez ukladala auticka do radu, panacikov doradu.. ak sme.jej ich nechtiac zhodili..museli sa postavit presne v tom istom poradi, ako boli.. Nie, nie je autistka 😁 je uplne
v poriadku.
Syna zas fascinovali tociace sa kolieska ( aj mna 😁😁), ked bol taky 1-2roky.. a neznasa doteraz!! Nahle zmeny.. on ma adhd, nie autizmus.
Prosim ta a ty autorka, nehladaj diagnozy, ja som sa zas do 5 rokov takmer nehrala s babikami, v kociku zasadne maco a najradsej som sa hraval s autickami a stavebnicou... Aku som asi mala diagnozu ja? 🤔 😁
Dokážem bez žmurknutia pozerať do blba na jedno miesto aj 5 minút a dokážem zároveň počúvať.Tak sa sústredím.
Myslíte si, že deti nie sú ľudia alebo čo?
A zaujímali ma miešačky a autá ako dieťa a nie je zo mňa mužatka.
Prečo si vždy myslíte, že má dieťa diagnózu.
Neviem si predstavit,co ine by malo dvojrocne dieta same robit s babikou. Babika sa mu paci, tak si ju obzera a skuma. To je vsetko.
To vážne? V prvom rade autizmus je hoooodne široký pojem a prejavy sú rôzne, takze je dosť komplikovane a viac menej nemožné “skatulkovat”. A určite sa nediagnostikuje v ranom veku práve preto že to je komplexne. Prečo za každú cenu hľadať dieťaťu nejakú diagnózu? :( už sa ani hrať nemôže ako chce? 😢
a čo by si chcela v 2rokoch? že jej bude spievať uspávanku alebo sa s ňou bude "funkčne hrať"? neboj to príde, ale neskôr...teraz je to predmet ktorý si skôr obzerá ale hrať sa s nm ešte nevie lebo je malá....
Ahoj, pri autizme ide skôr celkové prejavy. Ako sa inak správa? Ako sa hrá s inými hračkami? Kreslí si, rozpráva?
Ako dlho?aj sa ju snaží vyzliecť, chodiť s ňou..