Zdravim,dcera bude mat v septembri 2 roky a zacala odmietat obedny spanok.Hoc ako sa ju snazim uspat tak to proste nejde. Vstala o 7mej maximalne,sem tam sa jej podari zaspat o 2 poobede ale ked vstane tak to je neustaly plac az do vecera a potom nechce zas vecer spat ☹ uz som z toho zufala poradte
to len pocas komunimu a v starej statnej skolke nutia deti spat na obed :D kazde dieta je ine .. niektore denne ine nocne .. niektore spia nonstop ... ak nechce nenut ju ... pokial spi pekne v noci , je zdrava , chuti jej jest tak ju nechaj sa vyvijat ako jej telo uzna a vhodne
Vela deti v 2r uz nespi..bezna vec. Ani ja som nespala a moja starsia od 2.5r
poobedny spanok je pre dieta dolezity
moja od 2 rokov tiež nechcela spávať, teraz má 3 a ide si sama ľahnúť...
ja som nespala, moje deti nespali od 2 rokov. darmo niekto bude trvrdit, ze je spanok poobedny dolezity, ked jednoducho dieta nevie zaspat...
Mne ani deti v skolke nespavali, ja som nespavala v skolke tiez, preto som tam nerada chodila, lebo som tam musela ticho lezat, bolo to hrozne pre mna...
My mame opacny problem, dcerka potrebuje obedny spanok, ale od septembra ide do skoly a uz nebude moct spavat (skola od 9-13 a potom od 15 do 17) a neviem si to predstavit. Uz som ju aj chcela skusat bez obedneho spanku, ale to ju odrovna o 18 hocikde, spi do 20 a potom sme do 3. hore.
Ak uz nechce spat, tak ju nenut, kazde telo potrebuje nieco ine
Moja odmietla v 2 a štvrť roku. Bolo čoraz ťažšie ju uspať. Skákala po posteli, nahlas recitovala básničky. Uspať trvalo najprv 40 minút, potom vyše hodiny. Keď už zaspala teda (okolo 15.00), spala 2-3 hodiny a potom večer nechcela ísť spať a opäť vyše hodiny uspávať. Už som bola s nervami v koncoch. U nej to išlo ruka v ruke s objavenim sa vzdoru. Bavilo ju, že ona NEMUSÍ a JUST nezaspí. Ja som sa len trápila. Keď sme poobedný spánok zrušili, trvalo asi týždeň, kým si zvykla, bola pred večerom už trochu nervózna, ale teraz čistá pohoda. Behá podvečer bez problému po vonku, po obede ma trošku kľud, číta si knižku a zaspi 19:30 (uspať trvá len 15 minút) a spí 12 hodín. Predtým spala v noci 10 a cez deň 2. Takže v sume je to to isté. A ten spánok jej vôbec nechýba. Ja aj môj muž sme boli podobné na tom a v škôlke sme nespali ani raz
Možno je to len obdobie a neskôr začne opäť spávať. Môj 3.5r.este spí poobede, ale niekedy vynechá.
Moja tiez nespala od 2 rokov, v noci spala 11 -12 hodin,potom nespala ani v skolke, aspon lezala, a to rano vstavala o 6.15, isla spat okolo 20.30. Ak nahodou v skolke zaspala, tak vecer zaspavala po 22.30
Mladsi syn nespi poobede od roka. Nepotrebuje to. A nikdy sme ho nenutili, ked nechcel
@jullietka moj maly prestal v 2 rokoch spávať cez deň. Proste ráno vstane okolo pol 7-7 a je hore do pol 8-8 večer. Nič s tým neurobím, museli sme si zvyknúť. Nehovoriac o tom, že cez deň ma energie na rozdávanie.
Skus ju da o 14.30
Aj nasa nespavala cca od 20 mesiacov. Vstavala o piatej rano a o piatej vecer mi sla spat, vzdy som cakala, ze sa o pol noci zobudi a bude buntosit, ale pekne si tych 12 hodin do rana pospala. Potom spavala cez obed zriedkavo, len ked bola chora. V skolke samozrejme museli si lahnut, niekedy zaspala, ale vacsinou ani tam nie. Tiez to nebolo uplne normalne, ze tak skoro sla spat, ale kdesi som citala, ze tych 12 hodin dokopy maju pocas dna spat a tak o mala, tak som neriesila. Kamoska mala taku malu duracelku, co aj bez spanku cez den sla spat o 10, niekedy o pol noci a vstavala tak skoro, nasa bola odjakziva spachtos...
@jullietka vitaj v klube... aj moja odmieta poobede spat, zaspí len keď sme mali akčné doobedie čo sa nie vždy podarí...vecer o 19 už spi, tak aspon to je výhoda
@jullietka bude mať 2 roky je to normálne že sa mení.
A ako sa správa keď cez obed nespí? Kedy potom chodí večer spinkať? Moje obe deti od dvoch rokov na obed nespia. Dcéra má a 2,5 roka. Vstane okolo siedmej ráno a o siedmej večer chodí spávať. Cez deň funguje normálne spánok jej nechýba. Ak by som ju dala na obed spinkať tak ku večer o jedenástej ešte naháňame po dome