Dievcata,mame problem s dcerkou. Ma 2 roky a uz o mesiac jej pribudne bracek,takze sa uci spat vo svojej izbicke vo velkej posteli. Kazdy den sa tam tesi,ma tam svoje hracky,mame svoje vecerne ritualy,zaspi za par minut kedze uz na obed nespi(nechce vobec spat). Takto trenujeme uz vyse mesiaca a posledne noci sa zobudi o 2-3 a nechce spat. Prebalim,dam mliecko,vypije ale do 6 oka nezazmuri. Ked chcem ist od nej na wc,tak plac neskutocny,hned ide dole z postele a uteka zamnou,co nikdy neutekala z postele. S manzelom uz nevieme co robit,ja uz nevladzem tolko k nej vstavat,s tym bruchom je to pre mna hrozne tlacime s atam dve,,manzel bol dnes pri nej az do rana ale hotovy isiel do prace lebo nic nespal a ani ja kedze teraz mam taky spanok uz nijaky. Nejake rady,skusenosti? Dakujem
Moj nespaval a ani nespi sam v izbe uplne a ma 4roky. Teraz mame 4mesacneho skoro a este obcas zavola alebo pride do spalne. Az do dna porodu som chodila za nim a spala s nim. Urcite by som ju nenutila ak chce zobrala by som ju do spalne k vam
@oliali nie,uz ma vsetky zubky vonku
@mima1 lenze ona nespi ani pri nas...to je jedno ci je tu alebo tu proste nespi. Doteraz bola v pohode spala tam do rana sama a teraz posledny tyzden toto robi
O koľkej chodieva spať?
@h2 o 8 vecer uz spinka
Moze mat dake obdobie len treba vydrzat. Alebo ak vie rozpravat treba sa opytat ci sa boji alebo preco nespi. Mozno povie.
@mima1 no a ked ste porodila co ste robili?
Narodil sa syn sem tam este prisiel do spalne a obcas prespal do rana u seba. Neviem proste si dako zvykol a aj zistil ze ked je treba davat mladsiemu jest zobudi sa aj on takze asi radsej spi sam
@mima1 rozprava uz,opakuje vacsinou vsetko,ale nechce povedat ze co jej je...ona chce aby pri nej niekto lezal ale tak sa jednoducho neda spat,dve na jednej posteli,vrti sa,place,a nemozem sa pohnut ani o milimeter lebo hned place.ja rano vstavam totalne dolamana,ruky si necitim pomaly ani nohy,a to cez den musim s nou fungovat riadne,je to duracelka len neviem skade berie tu energy ked nespu
Možno by som skúsila ju nejak presvedčiť na ten poobedný spánok, dvojročná je ešte veľmi malá na to, aby cez deň vôbec nespala. Píšeš, že od cca 2-3 ráno je hore až do šiestej? Znamená to, že potom ešte zaspí? Na ako dlho?
No ja som napr mojho kym nechodil do skolky nutila spat doobeda aj ked nechcel isli sme spolu lahli sme a vzdy zapal. Ten spanok potreboval aj ked sa tvaril ze nie vecer o 18 sa to uz nedalo vydrzat.
@h2 ano presne tak.potom zaspi na hodinu a uz je herecka vyspata 😁 tak rano ked vstane o 7-8 jednoducho nedokaze zaspat na obed. Ona vydrzi do vecera. Davala som ju spat a stacilo ze spala hodinu poobede,napr. od 13 do 14 a potom vecer zaspavala o 11 tej 🤷🤷a rano potom spala aj do 9 a uz vobec nechcela spat na obed nic
@mima1 ja som tiez tak robila,lezala som s nou aj dve hodiny a nic proste oko nezatvorila absolutne,ja tiez si myslim ze potrebuje spanok,ale co robit?ako ju donutit?aj ked spala cez den hodinu tak vecer bola hore aj do polnoci
Neviem no tak proste ju unavit tak aby nemala energiu. Chodit s nou na maximum von aby sa vylietala. Ihriska atd
@mima1 chodim s nou stale,doobedu aj poobede,skoro stale sme vonku a nic ani s nou nehne,a tiez ked ju dam spat o 4 poobede tak by som s nou tahala nocnu
Mame podobneho 2 rocneho doma a tiez mi to pride ako take obdobie. Doteraz mi pekne zaspal o osmej a prespal noc a postupne sa to cele pokazilo. Vrieska nechce spat, ked sa nahodou v noci zobudi vyhadzuje tata z postele. Ja nemozem ist ani na vecko proste nahodou sa mu nieco znepaci a vrieska aj hodinu rozhadzuje vankuse... ked ho predtym boleli zuby alebo brusko tak bol taky tulivy takze tym to nebude. Pomaly mi taketo cirkusy robi aj cez den skoro za vsetko. Dnes sa mi hodinu valal po zemi v parku a vrieskal. Ked spi cez obed tak sme v prdeli lebo mu to do polnoci staci😂vybehat sa ho neda proste neviem skadial berie energiu. Aj doteraz bol zivy ale aspon sme sa v noci vyspali, veru uz mame dost. Verim ze tato faza coskoro skonci lebo tiez cakame druhe a to si uz neviem predstavit😨😀
@selest ach,to akokeby si o mojej pisala 😀😀 presne ked spi na obed je to este horsie tolko energy ze ja nechapem...dufam aj ja ze to prejde rychlo lebo ja uz nevladzem s tym bruchom velkym
Ahoj,my sme to akurát nedávno poriesili.Dcera ma 3r,ja tehotná.Zacali sme dosť skoro ju pripravovať aby si to separovanie nedávala do súvislosti,že iba kvôli bábätku.Mozno ste mohli dať dlhšiu prípravu?Naša si zariadovala izbičku(akože) konzultovala som s ňou nábytok,kam dať hračky atď, samozrejme,že už bolo rozhodnuté,ale aby mala ten pocit.Asi aj preto to zvládla bez problémov.Prvy týždeň som ležala pri nej na gauči v izbe,chyba je,že ležíš priamo s ňou v posteli,ona ťa stále citi.Ked zaspala išla som do spálne,dvere všetky pootvárané.Budi sa v noci iba na záchod 1x,najprv chodila za mnou povedať,teraz už ani to.Rano sa budí veľmi skoro,po 5tej a ide ma vytiahnuť,ale to mi neprekáža.Skus izbu trošku poprehadzovat s ňou,nechaj ju,nech si hračky knižky da hocikde,aj keď sa ti to nebude páčiť.Aby tá izba alebo jej kútik boli miestom kde jej je najlepšie.A možno to vyznie kruto,ale ak sa vrtí a plače,vstať a nechať ju.Este rozprávku pred spaním, detičky to vie krásne ukľudniť a bude mať pocit,že vtedy sa venuješ iba jej.
A netlacia sa jej nejake zuby? Moj takuto nocnu nespavost zvykne mavat ked mu idu zuby... proste sa zobudi a nevie zaspat aj dalsie 2-3 hodiny... moze sa jej aj nieco snivat zle ked sa boji...