Dvojročná a jej správanie

anjelik44
19. apr 2022

Ahojte, zdravím Vás , mám prvé dieťa a strácam kontrolu nad výchovou niekedy neviem ako sa mám zachovať čo.robiť aby bola dobre vychovaná máme v rodine slečnu ktorá sa zle správa robí veci napriek jej mamu nerešpektuje nevenovala sa jej toĺko , chcem aby my sme to tak nemali no potrebuejm nejaké rady už 🙂 Teraz mala 2 roky a už dlhšie mi začala na všetko hovoriť nie so smiechom , ok sa zasmejem , viem že skúša že slovo nie niečo znamená a môže aj ona niečo si vybrať a niečo nie. Ale niekedy to je boj nechce sa prezliecť, nechce ísť von a pritom keď sme na ihrisku tak nechce ísť domov...nechce už na nočník ,nechce sa sprchovať nič nechce nie a nie... v poslednom čase keď sa jej niečo nepáči a nieje ako ona chce sa hodí na zem , a kričí plače ani vysvetliť sa jej nič nedá lebo ma nepočúva.Vôbec ma nepočúva z ihriska odíde sama nechá tam hračky tak za ňou musím utekať chodí za ostatnými ludmi alebo detmi za psami ale ked na nu kricom hovorim ani hlavu neotoci ignor, potom ju treba tahat po zemi lebo naschval sa pusti ale zdvihnut vtedy kope nohami ako si mam vybudovat respekt u nej ?

dominika_sk
19. apr 2022

Uplne normalny detsky vyvoj, prve obdobie vzdoru. Aj ja to mam prave doma, akurat že ho nasilu neťaham. Počkam kym ho to prejde. Vobec mi to nepride ako niečo zvlaštne, zle, divne🤷🏼‍♀️ Treba si stať za svojim, byť trpezlivy, skušať to inak a hladať kompromis.

anjelik44
autor
19. apr 2022

@dominika_sk je to veĺmi ťažké tvrdohlavá je , ja to skúšam aplikujem že ju počkám kým to prejde ale ona je schopna 10 minut lezat na zemi :D tiez ti hovoei na vsetko nie ? Ako reagujes na kricanie a cirkusy pred ludmi?

ivangeline
19. apr 2022

Dovolit vsetko co moze,pytat sa, davat na vyber 2 veci, dopredu hovorit, co bude, zopakovat minutu dve pred oddchodom, ze sa bude odchadzat, spolocne robit veci,... Cim viac pozitivneho a samostatneho rozhodovsnia, tym lahsie pocuvne, ak skutocne treba. Plus, musi byt vyspinkana, najedena, nesmedna, a uplne v pohoe, bez choroby a iducich zubov... Moja 2r jeteraz v chorobe mega neprijemna. Je clovek ako my... Nie vydz sa jej chce... Tiez by sa ti nechcelo nonstop na povel robit veci... Spolurozhodujte, ber ju ako kvazi rovnocennu, partnera v rozhodovani... Vzdy ked sa da..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tosomja
19. apr 2022

@anjelik44 no môj syn má čerstvé 2r a teda, presne čo odbili 2r cirkus, rev, kopanie, búchanie, vrieskanie. Kebyže má nepoznali susedia, aká som, zavolajú sociálku, že tyram si dieťa. Toľko kriku pre nič, ráno vstával s plačom, na obed plač, zaspávam s revom, obliecť nie, vyzliecť nie, čo on dokáže chodiť aj 3 hodiny vkuse, vtedy sa po 5 minútach hodil o zem, mohol ho volať okoloidúci, že ho zoberie, mohla som ho prosiť, ťahať, objímať, smiať, šaskovat pred ním, hanbila som sa chodiť vonku. Všetci na nás pozerali. Nezvládala som to. Dala som mu jesť, nechcel, mlieko do fľašky, nechcel, začal vylievať po gauči, no proste robil všetko len zle.
Išli sme do obchodu, radšej som vyšla bez nákupu, lebo som sa bála, že niečo zvalí. 🙄😀
Presne po mesiaci zase bol ten môj chlapček, mojkáčik, vyspal sa z toho, najedol sa, boli sme vonku, usmieval sa.
Strašili má, že niektoré deti aj rok sú také vzdorovite. Ja som mala dosť ten mesiac, to som fakt nič nerobila, len ho ukludnovala, nech sa hrá a vyspí aspoň menšia, keď už nikto iný nemohol nič pri ňom 🙂

lavinis
19. apr 2022

Skus si vygooglit pozitivne rodicivstvo a respektujuci pristup. Zmena komunikácie pomôže viac ako hocijaké tresty a pod. Nevychovavame vojakov aby pocuvali nase rozkazy.

mamamasama
19. apr 2022

Náš mal niečo podobné pár mesiacov dozadu. Trvalo to cca 2 týždne. Odvtedy sa to nevrátilo. Hlavne zachovaj chladnú hlavu.

anjelik44
autor
19. apr 2022

@ivangeline dakujem skusim to takto snou 🙂 lahsie bude ked bude rozpravat uz , a ma aj sople potom aj kvoli tomu sa zle citi

anjelik44
autor
19. apr 2022

@tosomja
@mamamasama dakujem kazdemu za reakcie 😊

ivangeline
19. apr 2022

@anjelik44 Urcite. Komunikacia. Porozumenie. Trpezlivost. Skutocne pomoze.

gabika128
19. apr 2022

@anjelik44 inak to s tým odchádzaním z ihriska ozaj funguje. 10-15min pred odchodom poviem, že za chvíľu pôjdeme, zopakujem to zase 5 minút pred odchodom a 2 min pred odchodom. Už má 3 roky a toto mi veru funguje doteraz. 👌 stalo sa samozrejme, že bol plač aj napriek tomuto skorému oznámeniu, treba si však stať za svojím a jednoducho sa ide domov, bez kriku a bez emócií.
Tých období vzdoru je niekoľko a ja nemám pocit, že by nám úplne prešlo 😂 stále je niečo nové, čo riešime. Teraz v 3 rokoch zase skúša, usmieva sa pritom na nás a čaká na reakciu. Úplne najlepšie nám zaberá odvedenie pozornosti hravou formou a vysvetľovanie. Je ťažká povaha a čím viac by sme s ním iba bojovali, tým viac by robil zlobu a naproti.

dominika_sk
19. apr 2022

@anjelik44 snažim sa ho prituliť, ukludniť a niekedy čakam aj 20 min. Ludia okolo mi nevadia. Pozri prispevok v mojom profile

nevenka
19. apr 2022

@anjelik44 10 minut lezat na zemi? Tak to je este dobre. Nasa jacala pol hodinu v izbe, hadazala sa o zem, ze som sa bala, ze si ublizi, ked sme ju akoze ignorovali, tak este vacsi vresk, kopala do dveri a tie, co mali sklo, no uff. Vrestala aj hodinu!!! Potom mala pod ocami take petechie, drobne popraskane cievky od zlosti, zlialo sa jej to niekedy do modrin, Boze, to bolo obdobie 😭. A starsi bol cisty anjelik oproti tomuto. A najmladsi sa javi ako to druhe, uvrestane, ale to este uvidime, ma 16 mesiacov, to najhorsie este len cakam...🙈
A vies, len trpezlivo, je pravda, ze aj nam s muzom uleteli nervy uz niekedy, lebo nic nepomahalo, ked mala cca 5 rokov, uz sa hysaky opakovali minimalne. Bude mat 7 a je vcelku poslusna, sikovna baba z nej. Treba vydrzat, no...Drzim palce.

anjelik44
autor
19. apr 2022

@dominika_sk ďakujem , pozriem 😊

anjelik44
autor
19. apr 2022

@dominika_sk obdivujem ta za toto ze vzdy s usmevom, syn je velmi zlaty 🙂 budem to tak robit ze ked aa hodi o zem pockam hocikolko 🙂

anjelik44
autor
19. apr 2022

@nevenka ďakujem 🙂 aj ja drzim palce 🙂