Ahojte, malý má 2 mesiace a Dr mi povedala, že už dávno mal ležať na brušku, lenže vždy keď ho dám do tej pozície tak sa len pučí, nepáči sa mu to. Iba sa trápi v tej polohe. Ako mu v tom pomôcť sy to mal rád?
@vasjar Vacsina deticiek nema rado polohu na brusku, ale potrebuju to aby si posilnili svaly.
Davaj syna na brusko 5-6x denne aj ked by to malo byt len na 30 sekund. Staci ak si par krat zodvihne hlavicku (neskor aj pliecka a hrud). Kedze je to len taka kratka doba nevadi ak sa pri tom bude hnevat alebo plakat. Postupne sa nauci byt na brusku dlhsie a dlhsie.
Urcite mu mozes pomoct tak ze to pre neho spravis zabavne. Daj ho na stol a sadni si pred neho, tak aby ti videl do tvare. Ukazuj mu hracky alebo zaujimave kontrastne obrazky. Posuvaj ich zo strany na stranu aby bol nuteny otacat hlavicku na obe strany.
Velmi oblubena poloha je taka ze ty si lahnes na chrbat na zem alebo postel a polozis si syna na svoju hrud tak aby sa ti pozeral do tvare a mozete sa tak rozpravat.
Ja som priviazala vselijake stuzky a satocky a sustave sacky na hulahop kruh. Polozila kruh na zem a do stredu dala syna a on sa otacal od jednej stuzke k druhej.
Vacsina babatiek sa zo zaciatku na brusku len puci, niektore dokonca v momente zaspia. Ale treba ho tak davat. Tu minutku dve vydrzi, je to dolezite. Casom predlzovat. A ked uz udrzi hlavicku, zisti, ze ma lepsi vyhlad a bude spokojnejsi
dcére sa tiež absolútne nepáčila poloha na brušku, vydržala jedine keď ležala na niekom
samej sa jej to zapáčilo až keď sa na bruško vedela otočiť sama a vzoprieť na rukách v lakťoch
Moj to tiez neznasal a neznasa. Vzdy som ho dala aspon nachvilu na brusko aby si ponamahal svaly a snazila som sa ho vzdy nejako rozptylit. Nakoniec zabrali ciernobiele knizky na ktore kukal ked lezal na brusku. Vydrzal sice len dve minuty ale vo vyvoji to zjavne stacilo 🙂 teraz vie krasne drzat hlavicku ked je na brusku, ale aj ked ma 4 mesiace tak neznasa tu polohu :D takze ho moc nenutim.