Drobec je poslednu dobu kazde poobedie do vecera nespokojny. Je napapany, v suchom ale nezaspi a nechce sa ani hrat. Alebo zaspi na 10min a uz je hore. Chce len jest a byt na prse, vtedy zaspi, ked ho prelozim, tak sa hned zobudi. Cumlik pocuca a vypluje, potom reve. A tak dookola. Aj sa pogrca, kedze vela jedol. Brucho ho asi neboli (koliky to nebudu, lebo aj sa utisi). V nosici sa mu vobec nepaci, a sediet a nim pricucnutym na prse od 16 do 21:00 sa mi teda nezda ako dobre riesenie, "len aby bol ticho".
Nejaky tip cim to je alebo ako na neho? 😊 vdaka!
Davaš mu vitamin d? Moj bol takyto po dečku, do par hodin po podani zly, uvrešťany, nespokojny, nespavy...
@juliet86 toto mi robi iba poobede. V noci spinka dobre, aj cez den, az poobede zacne byt taky. A je aj vyprdkany, vykakany, na prse cuca najorv normalne, ze sa naje a potom uz len dudle na upokojenie sa 🤦♀️
@dominika_sk ano davam Devit na obed a on zacne az tak podvecer, rak asi z toho nie (ale tiez mi napadlo )
Ahoj. Cumlík mu ani neponúkaj, nech sa vám nepokazí prisávanie a dojčenie. Mám dobrú a zlú správu. Toto správanie je úplne normálne a bežné. Riešenie nechať ho na prse je dobré riešenie, kľudne to tak praktizuj. ,,Štvrtý´´ trimester ešte stále neskončil a drobek ťa teraz ešte veľmi potrebuje cítiť. Začína mať ale veľa podnetov, ktoré nevie spracovávať, takisto je normálne, že nevie zaspať a potom sa takto trápite. Aký máš nosič? je dobre nastavený? ak sa dieťatko nechce nosiť, môže mu niečo vadiť. Stálo by za to skontrolovať to, príp. vyskúšať šatku - tá sa oveľa lepšie takému drobcovi prispôsobí (som poradkyňa nosenia, mám to z praxe, aj z osobnej skúsenosti - ručiace nosičové deti po naviazaní do šatky zmĺkli a zaspali v 90% prípadov). A ešte k noseniu - kľučový je tvoj pohyb. Pohojdávanie sa, chôdza, pééérovanie na mieste - ten kolísavý pohyb. Ideál ísť von na prechádzku. Dobrá správa - čoskoro to prejde. Toto je len taká fáza týždeň, možno dva a potom si na toto už ani nespomenieš, uvidíš 😉
podla mna supnut do kocika a ist von...
nas je sice starsi, ale tiez ma dni ze je po poobednajsom spanku zly ako cert, vtedy pomaha vziat ho vonku na cerstvy vzduch..hoci aj k veceru...skuste prechadzku..