Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti, poprípade vaše rady.. Dcérka mi do 6 týždňov spávala krásne - najedla sa, bola chvíľku hore a zaspinkala na 4 hodiny.. Potom prišiel zlom, prestala mať súvislé spanky cez deň.. Zaspí tak na 15 minút. Uspavam ju v perinke na rukách, takto to funguje už od narodenia.. Večer mi ale prespi celú noc.. Okolo 8 večer ju nakojim, uspim v perinke a spinká mi aj do 5 rána. Keď sa zobudí, nakojim ju ešte raz a spí do 9 niekedy 10 rána... Cez deň je niekedy ale strašne mrzuta, nepomáha ani kočiar.. Nehovoriac o tom, že cez deň ju kojím niekedy aj každú hodinku a pol.
Dá sa ale povedať, že za deň (24 hod) má 12 hodinový spánok.. Priberá pekne.. Momentálne má 2 mesiace a 2 týždne.. Moja otázka teda znie, či mám skúsiť inú techniku uspavania cez deň alebo byť rada za to čo mame 🙈 bojím sa keď nám pôjdu zúbky alebo co bude po prvom očkovaní, ak by nespala v noci ani cez deň 🙂 ďakujem za odpovede 🙂
Ty si stastna zena,moje dieta ma dva mesiace,cez den takmer nespi od narodenia,v noci sa budi takmer nonstop,kojim castejsie ako ty (mlieko mam dobre,krasne pribera,len je proste zavislacka,aj ked sa jej pomaly vracia,dalej saje)…uspavacie techniky mi uz tiez dochadzaju,a aj sily…
Spánok sa bude meniť ešte veľakrát. Môj syn spal jednu dobu 5x denne po 30 minút. Nedalo sa to zmeniť, nedal sa do uspať. Potom sa odrazu sám nastavil na 3 spanky a spal 3x denne po 1 hodinu. Potom bol schopný doobeda bdiet a poobede späť aj 3,5 hodiny v kuse. Nič sa nedalo s tým, keď som chcela ho nasilu uspať, reval, mrncal, a bol ospalý,ale proste nedal inak. A zobudiť tiež nesmelo sa, lebo to bol ako čertik potom až do večera. Asi od 8 mesiaca si sám nastavil 2x denne spánok. Ono sú kadejaké spôsoby, ako uspať dieťa ale jednoducho nie vždy to funguje.Sleduj ju, ona si bude sama postupne nastavovat režim, a jedine to využiť. Ale bude sa jej to meniť, s tým nič.
@sabsab257 Moj mal niekedy v tomto veku take obdobie, ze v noci spal krasne v postielke, prespal noc, ale cez den jedine pri mne alebo pri manzelovi, tak sme sa striedali, kto si s nim zdriemne. Lahli sme si, pritulil sa a vacsinou rychlo zaspal. Neskusali ste tak? Potom ked mal asi 4 mesiace, tak sme mu zrazu zacali vadit a uz len v postielke spal. Naozaj sa to velmi meni.
Môj malý ma 4,5 mes. a jeho spánok sa zmenil. Prvé mesiace sa budil po každých 3 hodinách, aj v noci. Teraz v 3. a 4. mesiaci spal krásne v noci sa budil iba 2x, ale cez deň pospal iba hodinku. A teraz keď ťahá na 5.ty mesiac tak v noci sa opäť často budí. Ale uspavat ho teraz je ťažšie, poobede si k nemu ľahnem už aj ja aby zaspal
Podla mna jej ten spanok cez cen chyba. Akueat dnes mam 6t os porodu a vsimam si,ze sa tazsie zaspava ale to preto..ze viac vidi a pocuje..a uz mu to vadi.. niekedy si nie a nie grgnut..takze je dlhsie v nosici.. ale je hore max 4/5h za 24h..
spánok detí sa pravidelne mení, ako rastú. moja skúsenosť bola cca každé tri mesiace, keď sme si akurát zvykli, prišla zmena :D ja ako matka dieťaťa, ktoré nespalo prvý rok dokopy nič (najdlhší súvislý nočný spánok trval asi hodinu, denné mali 15 minút a nebolo ich veľa :D), ti poviem, že si šťastná žena, keď spí celú noc, hoci cez deň veľa nenaspí. Tvoje dieťatko má luxusný spánok 👍 Dievčatá ti možno poradia rôzne techniky, ale sú deti, ktoré cez deň majú také mikrospánky a potom spia krásne v noci a je to ok.