Ahojte,
Chcem sa opýtať, či máte niektorá podobný problém ako my a ako ste to zvládli vyriešiť 🙈 mám dvojmesačné bábo, ktoré nedokáže cez deň spať inak ako na fitlopte alebo jazdiacom kočíku..nie že uspať, ale spať. Čiže ráno vstane a do večera skáčem všetky spánky v celej dĺžke na fitlopte, lebo vždy keď ju položím tak sa hneď zobudí. Kočík akonáhle zastavím, tiež sa hneď zobudí. Nosič to isté, prestanem sa hýbať, hneď sa zobudí.
Viete mi poradiť, čo s tým? Alebo je to iba obdobie, ktoré samo odznie? Ďakujem za všetky skúsenosti. 😊
@zildo keby ju môžem uspať a potom preložiť ešte okay, ale ona musí celú dĺžku spánku cítiť že skáčem na tej lopte.. takže ja už ani nerátam, koľko hodín denne preskáčem 🙈
@elizabet173 skúšala som, neskutočné revy až sa zadúšala, veľmi vytrvalé dieťa
@elizabet173 čo by nevadilo..tak snažíme sa ležať vedľa seba,ale to ma vždy veľa roboty( cikať, piť...) a ja nie vždy mám na to energiu..takto ju zoberiem na ruky,trochu poskaceme a do 2 min.je tuhá,potom ju dám do postele,to ešte chvíľu ležím pri nej a spi.
@elizabet173 v kočíku vydrží jeden spánok keď ideme na prechádzku, keď som skúšala vnútri tak hrôza.. kočík okrem toho nemôžem odstaviť a spí v ňom iba 1x za deň. Viac nechce 🤷♀️
@akrobrab v pôrodnici spala super. Potom som doma stratila mlieko, začali koliky, zápcha, kým to prehrmelo naučila sa upokojiť na fitlopte. Problém bol aj, že bývame s našimi, a mama ju bezdôvodne naučila najskôr zaspávať na rukách, vkuse ju chcela nosiť aj napriek tomu že sme zakazovali.. potom začali koliky, zápchy, skúsila som fitloptu a tam sa upokojila.
@akrobrab tak u nás to bolo tak,že prvá dcéra mala reflux,inak ako na rukách sa ju nedalo uspať a keď mi bola už ťažká,sadla som si na loptu a tak som ju uspala. Druhá dcéra bola do polroka ukážkové dieťa,ale keď začali zuby,nevedela kľudne ležať,tak plakala,že ju napínalo a to som ja neriskovala,aby sa mi zadusila..tak asi tak v skratke.
Neboj, ono sa to zmení, zlepší sa to časom. ,🙂 Len vytrvaj a mysli, že bude lepšie.❤️ Držím palce!
My mame doma hačku/ hojdavak a to je super alternatíva fitlopty, lebo babo sa vie hojdat hire dole a ty vies sediet s vylozenymi nohami a hojdat 🙂
Ako ste ju naučili, tak máte🙂)daj ju mamine na ruky, alebo nech skáče.Ked to nenapadne nestopnes budeš tak musieť stale robiť bude staršia a vychytralejsia.Tak choď von a hojdaj nohou kočík.Ona iné nepozná tak čo sa čudujes?pre ňu je to rituál spania.U nás sa od začiatku spalo vedľa mňa na posteli v úplnej tme.Nepouzivala som loptu ani hojdanie.Skusaj skúšaj...
Do skoro roka na fitlopte. Potom flasa a postielka ;)
A načo ste ich začali uspavat na fitlopte? Novorodenec predsa netusi, že také volaco exihstuje. Sestra tiez tak uspavala, chúda dieťa, drndolila ho, kým nezaspal, asi hodinu, ked prestala, musela začať hopsat odznova.....
Ahoj, neuvažovala si o tom vyskúšať nosič alebo šatku?
Kuknite hojdavaky. My sme meli a kluci v tom spavali do 1roku. Je to podobny princip jak skakani na balone
Tak moja staršia dcéra spala počas dňa od narodenia Asi do 9 mesiacov len 2x 20 minút nepomáhalo nič a potom revala príčina sa nikdy nenašla teraz má už 13 proste niektoré deti spať nemusia
Ja by som len chcela odpovedať naraz všetkým mamičkám, ktoré nás vinia, že sme si deti takto "naučili ". Myslím, že žiadna z nás nezačala uspávať bábo na rukách / lopte/ nosiči/ kočíku len tak, že si zmyslela. Nie každému bábu stačí ľahnúť do postieľky/ postele. Niektoré plačú vo veľkom a dlho, človek skúša spôsoby ako ich upokojiť. A napr. taký kočík, ani nemusí byť dôvod že dieťa nešlo uspať, proste kočík využíva takmer každá z praktického hľadiska, prechádzky, obchod a pod.. keď sa tam bábu páči a inde nevie zaspať, tiež si za to môže sama ?
Ahoj, tiez ti moc nepomozem, ale sucitim s tebou, mali sme navlas to iste😒Nevsimaj si teraz vobec poznamky typu, naco ste si tak naucili, po vojne je kazdy general. To hovoria matky, ktore taketo dieta zrejme nezazili. Ked si niekolko noci hore o 3.00 rano by si bola ochotna aj postavit sa na hlavu a odrazat sa usami, keby male konecne stichlo a zaspalo. My sme tiez takto prvy rok uspavali, kto nezazil, nepochopi. Aka to bola ulava, ked konecne na fitlopte zaspala a bolo ticho. To som tiez citala niekde na internete, ze to pomaha uspat. My uz v porodnici sme boli prakticky furt na chodbe, aby mala nerusila ostatnych placom na izbe, spala len ked som s nou chodila. Doma spala vzdy max 40 min, s muzom sme boli ako matohy, striedali sme sa kazdu noc, hrozne obdobie. Teraz sa na tom uz smejeme, ako vsade s nami cestovala aj fit lopta, mala nam nikdy ani v aute nespala, ine deti das do sedacky a spia, nasa vrestala celu cestu. Dnes ma uz 15 rokov, ale stale na to spominame. Dokonca som zvazovala uz nemat druhe, lebo mat dve takejto povahy, cista psychiatria. Ale druha dcera bola pravy opak, pekne spala v postielke, keby mam prve taketo, tiez som mudra ako radio a davala by som rady, ako ju mas naucit spat v postielke😁Musite to len vydrzat, kym prejde toto obdobie😒Pretoze su deti narocnejsie a menej narocne, kamaratka mala zas dceru, ona im spala iba v aute, skoro kazdu noc ju musela nasadit do auta a kruzit po meste, aby sa aspon ostatni doma vyspali a odpocinuli si od revu. Pritom maju 3 deti, a len jedno bolo taketo. Viem presne co prezivas, drzte sa😔
Zle som napísala......prvy pripad: Takze: dieťa príde z pôrodnice domov, príde prvá noc, babo plače a mamaa- sup s nim na fitloptu.
Druhý, pripad: patrí sem asi väčšina mnamiciek: dieťa má bolesť bruška, nieco ho trápi a nbespi. Vtedy na a skúša kadečo, nosenie, fitloptu....
@snezienkaaa82 ale to že bábätka plačú je úplne normálne a môžu mať milión dôvodov, vtedy netreba skákať na fitlopte. Ale keď dieťa neutíchajúco vrieska 3 hodiny, tak každá mama hľadá spôsob, ako mu pomôcť. U nás to nezačínalo tak, že som ju hneď brala na fitloptu. Zo začiatku jej stačilo spať pri mne a bola kľudná. Potom prišli koliky, zápcha a pár týždňov neutíchajúceho vreskotu x hodín denne, tak jasné že som sa ako mama snažila bábätko upokojiť a zabrala až lopta.
@elizabet173 presne preto mám len jedno a ďalšie plánujeme, keď bude chodiť minimálne do škôlky. Aby som sa mohla venovať potrebám každého. Ale chápem ako to myslíš, snažím sa odnaučiť ju to a budem sa snažiť aj ďalej, ale zas vrieskať pol dňa ju kvôli tomu nenechám.
@lubmar ďakujem za milé slová 😊 presne tak, to nepochopí kto nezažije. Dúfam, že aj my s mužom sa na tom čoskoro zasmejeme 🙈
Zarabas si na naozaj velky problem. Ja by som ju teda takto neuspavala. Nech si poplace... tisila by som, samozrejme, pohladkanim, pritulenim, spievanim, trickom s mojou vonou, ale otroka by som zo seba robit nenechala. Po par dnoch by si odvykla od spanku na fitlopte. Este je malicka. Horsie to bude , ked bude mat o 2 roky viac.
Je to úplne normálne, čo si čakala keď spala nonstop v brušku keď si bola v pohybe? 🙂 jedine akceptovať to, prijať to a neriešiť. Každé dieťa je iné. Prvé mám také jak ty, ibaze na rukách som ju nosila a chodila/ pohupkavala do roka iba prípadne prechádzky v kočíku a druhé mám úplný opak, zaspí, položím a spi 😀 takže netrapit sa tým, neriešiť a vyhovieť jej. Možno aj črievka ju trápia, pri pohybe ich necíti alebo potrebuje teba cítiť
Nepoteším ťa. Prvú dcéru som tak uspavala aj druhú uspavam stále na lopte a to bude mať 2r5m.. všelijako som sa natrapila,ale takto mi najrýchlejšie zaspali.